Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΣ "ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ"








Δυο μέρες πριν το αποτέλεσμα των εκλογών είναι δυνατόν να γνωρίζουμε τον πρωθυπουργό; Διαβάστε το μικρό χρονικό που ακολουθεί. Στο τέλος ίσως έχετε και την απάντηση.


"Στις 20 Ιουλίου 2011, μετά από διαβουλεύσεις με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, ο Πρόεδρος Barroso συνέστησε την Ομάδα Δράσης για την Ελλάδα, με σκοπό την παροχή τεχνικής βοήθειας προς την χώρα. Η πρωτοβουλία έτυχε ισχυρής στήριξης από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, το οποίο δήλωσε την 21η Ιουλίου ότι «…τα κράτη μέλη και η Επιτροπή θα κινητοποιήσουν άμεσα όλους τους απαιτούμενους πόρους για την παροχή έκτακτης τεχνικής βοήθειας προς την Ελλάδα για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεών της…».
Αποστολή της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα είναι να εντοπίζει και να συντονίζει την τεχνική βοήθεια που χρειάζεται η Ελλάδα για να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει στο πλαίσιο του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής. "



Με το παραπάνω εισαγωγικό σημείωμα οι Έλληνες έρχονται σε πρώτη επαφή με την περίφημη ομάδα εργασίας (Task Force) που είχε επικεφαλής τον Ράιχενμπαχ, που πολλοί τον χαρακτήριζαν τότε, ως τον πραγματικό πρωθυπουργό της Ελλάδας. Την 25 Ιανουαρίου ανέλαβε τα ηνία της χώρας ο ΣΥΡΙΖΑ. Τότε η περίφημη ομάδα διαλύθηκε και ο Ράιχενμπαχ με τα μέλη της υπόλοιπης ομάδας γύρισαν σπίτι τους. Η πρώτη αριστερή κυβέρνηση της Ελλάδας έκανε πράξη την προεκλογική της υπόσχεση και αρνήθηκε να συνεργαστεί με αυτή την ομάδα όπως και με την τρόικα.
Η αντίσταση της αριστερής κυβέρνησης κράτησε μέχρι την συμφωνία (μνημόνιο #3) που επικυρώθηκε από τη Βουλή στις 14 Αυγούστου. Από τότε η αριστερή κυβέρνηση ήταν παρελθόν και η Task Force επανήλθε με άλλο όνομα (για λόγους ευνόητους) και άλλον επικεφαλής. Πλέον ονομάζεται Υπηρεσία Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων (SRSS) και ο επικεφαλής της 20μελούς ομάδας είναι ο Ολλανδός Μαάρτεν Φερβέι ο οποίος κάτω από τον μανδύα της «τεχνικής βοήθειας» που θα στοχεύει στην….ανάπτυξη, θα είναι ουσιαστικά  ο άνθρωπος που θα ελέγχει την Ελληνική κυβέρνηση μη εξαιρουμένου και του εκλεγμένου πρωθυπουργού της χώρας με τον οποίο θα μιλάει απευθείας , με στόχο να επιτευχθούν οι στόχοι που περιέχονται στη συμφωνία (μνημόνιο#3) και επικύρωσε η Ελληνική Βουλή με μεγάλη πλειοψηφία. Με άλλα λόγια αυτός είναι ουσιαστικά ο πρωθυπουργός της Ελλάδας για τα επόμενα χρόνια. Όπως φαίνεται από τις πρώτες ενέργειες του, ο Μαάρτεν Φερβέι είναι πολύ δραστήριος. Έχει ήδη ξεκινήσει από τις αρχές Σεπτέμβρη(9/9) τις επαφές του και έχει δώσει τις πρώτες κατευθύνσεις και εντολές στην Υπηρεσιακή Κυβέρνηση! Αναμένει δε να λήξουν οι εκλογές για να πιάσει αμέσως δουλειά με την καινούργια ελληνική κυβέρνηση. Ο χρόνος μέχρι το Δεκέμβριο είναι ελάχιστος. Θα πρέπει να υλοποιηθούν  μέχρι τότε 123 μεταρρυθμίσεις –μέτρα που έχουν συμφωνηθεί στο μνημόνιο #3, αλλιώς δόση δεν έχει. Επειδή όλα αυτά τα γραφόμενα μπορεί να φαίνονται απίστευτα και τερατώδη για κάποιον που δεν γνωρίζει μεταφέρω αυτούσια από την επίσημη σελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την ανακοίνωση της 11/9/ 2015,ώστε να βγάλετε τα συμπεράσματά σας και να καταλάβετε τι θα γίνει μετά τις εκλογές.

11/9/2015
"Ο Επικεφαλής της Υπηρεσίας Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  (Structural Reform Support Service), Μάαρτεν Φερβέι (Maarten Vervwey), πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα για να έχει διερευνητικές συζητήσεις με την υπηρεσιακή κυβέρνηση σχετικά με τη τεχνική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Σκοπός των συνομιλιών αυτών είναι να επιτευχθεί μια ταχεία συμφωνία μετά το σχηματισμό της νέας ελληνικής κυβέρνησης. 
Η Επιτροπή συνεχίζει να υποστηρίζει την υπηρεσιακή κυβέρνηση στην υλοποίηση των σημαντικών μεταρρυθμίσεων του προγράμματος που συμφωνήθηκε μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων της.
Υπενθυμίζεται ότι η Υπηρεσία Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων δημιουργήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον περασμένο Ιούλιο για να παρέχει ειδική τεχνική βοήθεια σε όλα τα Κράτη Μέλη, κατόπιν αιτήματος, προκειμένου να εφαρμόσουν σημαντικές διοικητικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που προωθούν την ανάπτυξη. 
Η έγκαιρη και αποτελεσματική εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων έχει καίρια σημασία για τη στήριξη της οικονομικής ανάκαμψης, ενώ παράλληλα ενισχύει τα θεμέλια για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων, τη δημιουργία θέσεων εργασίας, την εδραίωση αποτελεσματικών συστημάτων κοινωνικής προστασίας και την κατοχύρωση ενός σύγχρονου κράτους προς όφελος του ελληνικού λαού και της ελληνικής οικονομίας.
Η υπηρεσία αυτή θα συνδράμει επίσης τα Κράτη Μέλη στην αποτελεσματικότερη απορρόφηση και χρήση των κονδυλιών της ΕΕ. Πρόκειται για έναν τομέα όπου στο παρελθόν, η τεχνική βοήθεια προς τα Κράτη Μέλη είχε θετικά αποτελέσματα".








Σύμφωνα με δημοσιεύματα τα οποία δεν έχουν διαψευστεί, ο Φερβέι  έχει να αντιμετωπίσει, σε συνεργασία με τους υπουργούς της νέας κυβέρνησης που θα προκύψει από τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου , μια σειρά θεμάτων όπως το πλαίσιο υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων, η εφαρμογή του Μνημονίου#3, η ανάληψη πρωτοβουλιών για την πάταξη της φοροδιαφυγής, οι αλλαγές στο ασφαλιστικό και η αποτελεσματικότερη απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Έχετε απορία  για την αναγκαιότητα των εκλογών; Τι να γίνει; πρέπει να υπάρχουν και κάποιοι που να μιλούν τη γλώσσα των ιθαγενών. Οι λόγοι προφανείς...

Ακολουθεί  ένα μικρό βιογραφικό του Μάαρτεν Φερβέι που είναι αναρτημένο στην επίσημη σελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της οποίας είναι ανώτερος υπάλληλος

Ο Μάαρτεν Φερβέι είναι αναπληρωτής γενικός διευθυντής Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από τον Σεπτέμβριο του 2011, υπεύθυνος για τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις.
Ο κ. Φερβέι ξεκίνησε την καριέρα του ξεκίνησε την καριέρα του στο υπουργείο Οικονομικών της Ολλανδίας το 1994. Το 1999 μετακόμισε στη Μανίλα των Φιλιππίνων και εργάστηκε για τρία χρόνια στην Αναπτυξιακή Τράπεζα της Ασίας. Στην επιστροφή του στο ολλανδικό υπουργείο Οικονομικών το 2002, ανέλαβε επικεφαλής του τμήματος ασφάλισης εξαγωγικών πιστώσεων και δύο χρόνια αργότερα έγινε αναπληρωτής διευθυντής του τμήματος στρατηγικής οικονομικών και δημοσιονομικών. Το 2007 διορίστηκε διευθυντής Εξωτερικών Οικονομικών Σχέσεων.
Ο Μάαρτεν Φερβέι ήταν επικεφαλής της ευρωπαϊκής Task Force συντονισμένης δράσης για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, από τον Μάρτιο του 2010 έως τον Ιούνιο του 2011 και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη συγκρότηση του μηχανισμού δανειοδότησης για την Ελλάδα, στη συνέχεια στον EFSF και τέλος στον ESM. Τον Ιούνιο του 2012, ανέλαβε επικεφαλής της αποστολής της Ε.Ε στο πρόγραμμα της Κύπρου.
Ο κ. Φερβέι έχει μεταπτυχιακό τίτλο στα Οικονομικά από το πανεπιστήμιο του Γκρόνινγκερ, καθώς και στο αντικείμενο Χρηματοδότησης της Ανάπτυξης από το University of London.


ΑΝΑΝΕΩΣΗ 23/9/2015

Την επόμενη μέρα της ανάρτησής μου ,στις 20/9/2015 δημοσιεύθηκε παρόμοιο άρθρο από ένα σχετικά μεγάλο site σε σύγκριση με το δικό μου μικρό ιστολόγιο. Οι αρθρογράφοι , Κατερίνα Γκαράνη  και Μαρία Τσολακίδη προχωρούν ακόμα παραπέρα και μιλούν για εκλογικό πραξικόπημα. Αναδημοσιεύω το άρθρό τους για να το διαβάσετε και να βγάλετε τα συμπεράσματά σας ως προς αυτά που συμβαίνουν και που πρόκειται να συμβούν. Το άρθρο εδώ:










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου