Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ









Ένα φανταστικό ερωτικό δράμα.
Θα το περιγράψω λαϊκά και γλαφυρά για να γίνει κατανοητό απ' όλους.


Έρχεται τύπος στη γειτονιά και κάνει γνωστό σε όλους οτι θέλει να πηδήξει εσένα και όλους τους οικείους σου. Οι γείτονες του λένε οτι αυτά είναι ντροπής πράγματα απολύτως κατακριτέα και κλείνονται στο σπίτι τους πιστοί στο δόγμα μακριά από τον κ@λο μας και όπου θέλει ας είναι. Εσύ κοιτάς αμήχανα και παρακολουθείς με ψυχραιμία τον τύπο να πλησιάζει προς στο σπίτι σου. Επειδή δεν θέλεις να ταράξεις την οικογενειακή γαλήνη του σπιτιού κλείνεις ένα ραντεβού μαζί του σε μια καφετέρια. Βρίσκεσαι μαζί του πρόσωπο με πρόσωπο. Ολοι οι θαμώνες γνωρίζουν, αλλά κάνουν πως πίνουν τον καφέ τους δήθεν αδιάφορα. Μέσα τους όμως είναι τσιτωμένοι μήπως με αυτά που θα ακούσεις τα κάνεις όλα γης Μαδιάμ.Έχεις αργήσει στη συνάντηση 20 λεπτά. Ζητάς συγγνώμη για την καθυστέρηση και απλώνεις το χέρι για να τον ...χαιρετήσεις. Απλώνει και αυτός το δικό του για την χειραψία και ταυτόχρονα με το άλλο του χερι σου χαϊδεύει πατρικά τον απλωμένο βραχιώνα του χεριού σου λέγοντας ότι γνωρίζει και κατανοεί.
Κάθεσαι απέναντί του και ακούς ήρεμα τις προθέσεις του. Τελικά αυτά που άκουγες δεξιά και αριστερά είναι αληθή και μάλλον ακόμα χειρότερα.
Ο τύπος περιμένει την αντίδραση σου σίγουρος για τον εαυτό του. Εσύ το μόνο που τολμάς να ψελλίσεις είναι ότι διαφωνείς για όλα αυτά που προτίθεται να πράξει σε σένα και την οικογένειά σου αλλά είσαι διατεθειμένος να το συζητήσεις σαν πολιτισμένος άνθρωπος. Αναγγέλεις μάλιστα οτι θα κάνεις άμεσα οικογενειακό συμβούλιο προκειμένου να συζητήσεις για το πήδημα. Φυσικά έχεις ξεκαθαρίσει από την αρχή ότι εσύ δεν απαιτείς τίποτα.
Η συνάντηση τελειώνει και βγαίνετε μαζί από την καφετέρια. Ο συνήθως αγέλαστος τύπος σε κτυπά στοργικά στην πλάτη του στυλ "άντε μ@λ@κ@ και καλή σταδιοδρομία" έχοντας ένα λάγνο χαμόγελο. Ενώ εσύ από φύση σου γελαστός πας τρέχοντας να αναγγείλεις τα καθέκαστα στο σπίτι....

1 σχόλιο:

  1. Σε αντίθεση με προηγούμενες αναλύσεις σου επιστημονικά τεκμηριωμένες, αυτήν την κατάλαβα με την πρώτη ανάγνωση !
    Γειά σου ρε Γιωργάρα προφήτη των καιρών....

    ΑπάντησηΔιαγραφή