Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ LEMMY;











Ο πολύς ρόκερ ιδρυτής των Motorhead και γνωστός για την ακραία ζωή που ζει (ζούσε)  Lemmy ακύρωσε την χθεσινή εμφάνισή του συγκροτήματος στο San Antonio του Τέξας λόγω της ασθένειας υψομέτρου η οποία τον ταλαιπωρεί μετά την συναυλία του γκρουπ στα Βραχώδη Όρη του Κολοράντο.

Είναι η τρίτη κατά σειρά εμφάνιση που ακυρώνεται . Προχθές ο  Lemmy σταμάτησε τη  συναυλία των Motorheadστο Austin του Texas λέγοντας στο κοινό "δε μπορώ να το κάνω".Οι Motorhead είχαν διακόψει πριν μια βδομάδα τη συναυλία στο  Salt Lake City λόγω αναπνευστικών προβλημάτων του Lemmy μετά από τέσσερα τραγούδια, ενώ χθες αποχώρησαν μετά από τρία.

Ο 69χρονος Lemmy είναι μια από τις πιο εμβληματικές φιγούρες της ροκ σκηνής, γνωστός για τις Lampchop φαβορίτες του, τις κρεατοελιές στο πρόσωπο την χαρακτηριστική βραχνή φωνή  του, που ακούγεται ως ο επιθανάτιος ρόγχος ενός γηραλέου γείτονα μέσα στα μαύρα μεσάνυκτα. Για πολλούς συνώνυμο του σκληρού τρόπου ζωής των ρόκερς. Ο ίδιος είχε δηλώσει ότι έπινε καθημερινά ένα μπουκάλι Jack Daniels  και είχε κοιμηθεί με παραπάνω από 1000 γυναίκες. Στη δεκαετία του 1960 ήταν roadie των  Jimi Hendrix Experience και το 1972 εντάχθηκε στο ιστορικό space rock συγκρότημα των Hawkwind από το οποίο εκδιώχθηκε το 1975 λόγω χρήσης ναρκωτικών που έγιναν η αιτία να φυλακιστεί για λιγες μέρες στον Καναδά.
Την ίδια χρονιά προσλαμβάνει τον κιθαρίστα "Fast" Eddie Clarke και τον ντράμερ Phil Philthy AnimalTaylor . Οι Motorhead (από το ομώνυμο τραγούδι που είχε γράψει ο Lemmy για τους Hawkwind) μόλις έχουν γεννηθεί.

Ο Lemmy και το συγκρότημά του πάνε κόντρα σε όλους και μέσα στην έκρηξη του πανκ κινήματος και  του new wave  αυτοί συνεχίζουν να παίζουν heavy metal, όταν κανείς άλλος δεν τολμούσε να κάνει.
Κράτησαν έτσι ζωντανό το heavy metal το οποίο αναγεννήθηκε τη δεκαετία του 80. Χωρίς αυτούς πολλά συγκροτήματα δεν θα υπήρχαν.

Το άλμπουμ Ace of Spades από εκείνη την εποχή θεωρείται πλέον κλασσικό.




Ο πανδαμάτορας χρόνος και οι καταχρήσεις κλόνισαν την υγεία του γερόλυκου που έφτασε στο χείλος του θανάτου το 2013 από μια σειρά προβλημάτων υγείας μεταξύ των οποίων και ο διαβήτης.
Τότε ματαίωσε και πάλι τις προγραμματισμένες εμφανίσεις και έκοψε όλες ή σχεδόν όλες τις κακές συνήθειες.


Οι Motorhead  βρίσκονταν σε περιοδεία στην Αμερική και στην Ευρώπη για τον εορτασμό των 40 ετών από την ίδρυση του συγκροτήματος η οποία είναι αμφίβολο αν ολοκληρωθεί.

Μπορεί πολλοί να απεχθάνονται τη μουσική των Motorhead και  τον Lemmy αλλά αυτό δε στάθηκε εμπόδιο η είδηση των ματαιώσεων των εμφανίσεων λόγω προβλημάτων υγείας του γέροντα που συνεχίζει να ροκάρει στα 69 χρόνια έκανε το γύρω του κόσμου μέσα από μεγάλα διεθνή μμε.

Τελειώνοντας θα αναρτήσω το κλασσικό τραγούδι των  Motorhead σε δύο εκτελέσεις. Την αυθεντική αλλά και μια μεταγενέστερη όπου ο Lemmy παίζει με δύο από τους μουσικούς που το παίξιμο τους επηρεάστηκε από τη μουσική των Motorhead




Και κάτι τελευταίο…στο Lemmy δεν αρέσουν μόνο τα ωραία κορίτσια αλλά και τα blues


Ταχεία ανάρρωση  αμετανόητε γέρο





πηγες: the Guardian, the Rolling stone mag, classic rock, guitar world

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου