Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ














Η Γερμανία έκλεισε τα νότια σύνορα της με την Αυστρία για να αποφύγει την εισροή μεταναστών και προσφύγων στα εδάφη της. Μετά τη μονομερή κατάργηση της Συνθήκης Του Δουβλίνου2 έρχεται και η προσωρινή κατάργηση της Συνθήκης Σένγκεν (που επιτρέπει την ελεύθερη διακίνηση πολιτών μεταξύ των χωρών της Ε.Ε.). Τι σημαίνει αυτό στη πράξη; Ότι κατήργησε μια από τις βασικές αρχές της Ε.Ε. που λέει ότι δεν υπάρχουν εσωτερικά σύνορα στην Ε.Ε. παρά μόνο εξωτερικά. Παράλληλα με την προσωρινή κατάργηση της συνθήκης Σένγκεν παύουν να ισχύουν, όσο θα διαρκέσει αυτή η άρση, οι κοινοί κανόνες περί ασύλου.

Πολλοί θα απορήσουν για το αν η Γερμανία και κάθε άλλη χώρα της Ε.Ε. μπορεί και έχει το δικαίωμα να κλείσει προσωρινά τα σύνορά της (ουδέν μονιμότερο του προσωρινού, λέει ο λαός). Φυσικά και μπορεί. Η Συνθήκη του Σένγκεν δίνει αυτό το δικαίωμα σε ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΕ ΑΥΤΉΝ άμα κρίνει ότι κινδυνεύει από τους εισερχόμενους η δημόσια τάξη, η δημόσια ασφάλεια και η δημόσια υγεία. Πρέπει όμως να αποδείξει ότι όντως υπάρχει τέτοιος σοβαρός κίνδυνος για να παρθεί τέτοια απόφαση. Επίσης ο θιγόμενος, οι πρόσφυγες εν προκειμένω, έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν  εγγράφως αυτή την απόφαση, η οποία θα πρέπει να περιέχει όλη την αιτιολογία καθώς και τον τρόπο και την προθεσμία άσκησης προσφυγής. Εσείς τι νομίζετε ότι θα γίνει;

Για όσους εξακολουθούν να μη καταλαβαίνουν τι σημαίνει η απόφαση αυτή που πήρε η Γερμανία θα το εξηγήσω με πιο απλά λόγια. Η Γερμανία εκτιμά ότι δέχεται εισβολή.

Φυσικά η Γερμανία προχωρά ένα βήμα  παραπάνω. Μέσω του υπουργού των Εσωτερικών κάλεσε  όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να τηρούν την ευρωπαϊκή νομοθεσία και ζήτησε «το συντομότερο δυνατό την εφαρμογή του ευρωπαϊκού σχεδίου για τις "ζώνες αναμονής" των προσφύγων στην Ελλάδα, στην Ιταλία και εν ανάγκη στην Ουγγαρία». «Αυτό είναι επειγόντως απαραίτητο και για λόγους ασφαλείας».

Είναι προφανές ότι για την Ελλάδα και την Ιταλία οι πρόσφυγες και οι μετανάστες δεν συνιστούν σοβαρό κίνδυνο.

Έχω ξαναγράψει πολλές φορές ότι ζούμε αποκαλυπτικές στιγμές ( στιγμές Αποκάλυψης) και ότι πάνω από τους νόμους των ανθρώπων υπάρχουν οι φυσικοί νόμοι που είναι απαραβίαστοι. Ότι δεν κατάφεραν τα διάφορα κινήματα, η αριστερά, ακτιβιστές κλπ τα κατάφερε η ίδια η ζωή και το αναμενόμενο τεράστιο κύμα προσφύγων και μεταναστών από την Μέση Ανατολή και Β. Αφρική: Να καταδείξουν το ψευδεπίγραφο της Ενωμένης Ευρώπης που στο όνομα της ένωσης βρήκαν τον τρόπο τα γερμανικά φύλα να κυριαρχήσουν και να καταστρέψουν το Νότο επ’ ωφελεία τους. Αλλά όπως κάθε παραμύθι έτσι και αυτό έχει ένα τέλος που έρχεται με ταχύτητα και δεν θα είναι ευχάριστο.

Θα κλείσω το σημερινό άρθρο με λίγη Ιστορία:
Σήμερα ανήμερα του Σταυρού οι φίλοι μας οι Γερμανοί το 1943 έκαναν την μεγάλη σφαγή στα χωριά του Βιάννου. Όπου σύμφωνα με τις μαρτυρίες που συνέλεξε ο Νίκος Καζαντζακης και ο ακαδημαϊκός Ιωάννης Κακριδής που μετείχαν στην Κεντρική Επιτροπή Διαπιστώσεως Ωμοτήτων εν Κρήτη, ο τακτικός γερμανικός στρατός σάρωσε τα χωριά του Βιάννου, δολοφονώντας, βασανίζοντας παιδιά και σκοτώνοντας γέρους καθηλωμένους στο κρεββάτι. Συνολικά 461 ανθρώπους.

 Απόσπασμα από την έκθεση της Επιτροπής «…Εις τον ΚΡΕΒΒΑΤΑΝ εφόνευσαν 21. Εκ τούτων τους μεν ακμαίους ομαδικώς, τους δε γέροντες και ασθενείς εντός των οικιών των και δύο εις τα πέριξ του χωρίου. Μεταξύ των εκτελεσθέντων ήτο και ο ιερεύς του Βαχού Λεωνίδας Πνευματικάκης, ευρισκόμενος εις Κρεββατάν και λειτουργών εν των ναώ επί τη εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού. Ο ιερεύς παρουσιάσθη ενώπιον των Γερμανών υψών τον Σταυρόν και εξορκίζων αυτούς να λυπηθούν τους κατοίκους. Εις απάντησιν οι Γερμανοί επυροβόλησαν εναντίον του, ενώ δε εκείνος πληγωμένος εσύρετο δια να καταφύγη εις τινα οικίαν ερριψαν εκ νέου εναντίον του και τον αποτελείωσαν. Μετά την εκτέλεσιν συνεκεντρώθησαν εις τον Κρεββατάν και τα εκτελεστικά αποσπάσματα Βαχού, Αμιρών και Κεφαλοβρύσου και υπό τους ήχους φωνογράφου ήρχισαν να διασκεδάζουν επί του δώματος του Γ. Ζωάκη και έπειτα μεθυσμένοι κατελθόντες εχόρευαν επί των πτωμάτων των εκτελεσθέντων φωνάζοντες “Χάιλ Χίτλερ” και “Ζήτω η Γερμανία” (ελληνιστί)....
«… ο πατήρ βλέπων τους Γερμανούς να πλησιάζουν (14/9) απεμακρύνθη από το αγρόκτημα και εκρύβη εντός σχοίνου, οπόθεν ηδύνατο να παρακολουθήση τα συμβαίνοντα. Οι Γερμανοί εισελθόντες εις τον οικίσκον του κτήματος ευρόντες σακκίδια (βούργες) πολλά με τρόφιμα, ανήκοντα εις τους φεύγοντας κατοίκους, υποψιάσθησαν ότι ταύτα προορίζονται δια τους αντάρτας.
Τότε συνέλαβον τα εγκαταλελειμμένα παιδιά και ήρχισαν να τα βασανίζουν, δια να προβούν εις αποκαλύψεις• τα ωδήγησαν έξω, εχαράκωσαν με την ξιφολόγχην τα μάγουλά των και τας κνήμας των, τα εκέντησαν εις τα πέλματα και επειδή εκείνα δεν είχον τι να μαρτυρήσουν, τους απέσπασαν τα δόντια με την ξιφολόγχην και τέλος τα έσφαξαν δι’ αυτής• έπειτα τα εξήπλωσαν επί του τοίχου του κτήματος με κρεμασμένας τας κεφαλάς.»

Ολόκληρη η έκθεση εδώ:



 πηγές:


candianews.gr,The guardian,nonews-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου