Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

TWITTER- ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 1-0














Χθες καταγράφηκε η πρώτη ήττα της νέας Κυβέρνησης η οποία δεν πρόλαβε να κλείσει ένα 24ωρο ζωής και «έχασε» έναν υφυπουργό. Ο Δ. Καμένος  υφυπουργός δικτύων κλπκλπ είναι παρελθόν, πετυχαίνοντας ένα ρεκόρ που δύσκολα θα καταρριφθεί,σε παγκόσμιο επίπεδο. 
Παρέμεινε υφυπουργός για περίπου 12 ώρες. Το μεγάλο γεγονός που επισκιάζει το τεράστιο ρεκόρ του «δωδεκάωρου», είναι η δύναμη του διαδικτύου που συνέτριψε τις επιλογές του κ.Τσίπρα.


Το γεγονός αυτό έχει δύο όψεις η πρώτη μόλις αναφέρθηκε. Μερικές εκατοντάδες χρήστες του twitter με τα ολιγόλογα «τιτιβίσματά» τους και τους τεκμηριωμένους χαρακτηρισμούς απέναντι στο πρόσωπο του Δ. Καμένου κατάφεραν να τον παραιτήσουν. Ίσως είναι η πιο αποτελεσματική και «ακαριαία» παρέμβαση της κοινής γνώμης που πέτυχε να ακυρώσει μια κυβερνητικής απόφαση και ειδικά μια προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού.
Η άλλη όψη δείχνει μια κυβέρνηση τόσο αδύναμη που δεν μπορεί να αντέξει μια επίθεση από μια μικρή μερίδα πολιτών μέσα από το διαδίκτυο. Νομίζω πως σύντομα θα περάσει πολύ δυσκολότερες  στιγμές που θα την αποδυναμώσουν ακόμη περισσότερο.

Για την ιστορία οι ΑΝΕΛ πρότειναν για αντικαταστάτη του ένα «πρώην» πρωτοκλασάτο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ (20 χρόνια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Αντιπρόεδρος της Βουλής, υπεύθυνος του τομέα τουρισμού και μέλος του τομέα οικονομίας του ΠΑΣΟΚ που το 2014 εντάχθηκε στους…ΑΝΕΛ) Π.Σγουρίδη…


Όσο για τον «πόρτα-πόρτα» (ψευδώνυμο του Δ. Καμένου στο διαδίκτυο) που έφαγε πόρτα αντί να βγει και να αναλάβει την ευθύνη των όσων έγραφε και να ζητήσει συγγνώμη, αν κατάλαβε ότι έσφαλε, εξέδωσε δελτίο τύπου που προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα με γελοία επιχειρήματα( τάχα του χάκαραν τους λογαριασμούς κλπκλπ) που μόνο ανθρωπάκια μπορούν να εκστομίσουν. Στην επιστολή παραίτησής του που ακολούθησε εκτίθεται ακόμα περισσότερο αφού ομολογεί ότι η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ύστερα από έλεγχο που έκανε κατόπιν δικής του αίτησης δεν βρήκε να έχει παραβιαστεί κανένας διαδικτυακός λογαριασμός του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου