Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

ΦΤΙΑΞΕ ΜΟΥ ΤΗ ΜΕΡΑ : ΟΙ ΕΝΤΙΜΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ






New York Times - Volkswagen




Το γύρο του διαδικτύου κάνει το σκίτσο  των New York Times που σατιρίζει το σκάνδαλο της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Ο σκιτσογράφος Patrick Chappatte δείχνει την Μέρκελ μέσα σε ένα αυτοκίνητο της εταιρείας. Ο οδηγός αντιλαμβάνεται ότι το όχημα ρυπαίνει την ατμόσφαιρα και βγάζει το κεφάλι του έξω από το παράθυρο να δει τους μαύρους καπνούς. Τότε ένας Έλληνας ποδηλάτης που βρίσκεται δίπλα στο Volkswagen αναρωτιέται με νόημα:
« Ώστε κλέβατε και λέγατε ψέματα, και τώρα η Ευρώπη θα πληρώσει το τίμημα;»


Έχει ο καιρός γυρίσματα. Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία αναμένεται να πληρώσει ένα πρόστιμο πολλών δισεκατομμυρίων, πάνω από μισό εκατομμύριο αυτοκίνητα έχουν αποσυρθεί στην Αμερική και αναμένεται κύμα μηνύσεων των κατόχων εναντίον της εταιρείας για απάτη. Το σκάνδαλο αναμένεται να πάρει μορφή χιονοστιβάδας αφού ήδη έχει περάσει από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού και οι πρώτες φήμες κάνουν λόγο ότι δεν γνώριζε για την απάτη μόνο η Γερμανική κυβέρνηση αλλά και η Κομισιόν που έκανε τα στραβά μάτια επί διετία.
Για την ιστορία  το σκάνδαλο έγκειται στο γεγονός οτι οι γερμανικοί κινητήρες εξέπεμπαν δηλητηριώδεις ρύπους 7 φορές πάνω από το όριο και έφεραν λογισμικό που κατά τη διάρκεια της μέτρησης καυσαερίων ενεργοποιούνταν και έβγαζε ψευδείς μετρήσεις οι οποίες ήταν εντός των επιτρεπομένων ορίων.
Αυτά τα διεφθαρμένα καθάρματα είναι που μας κουνάνε το δάκτυλο επί 5 χρόνια και μας λένε τεμπέληδες και κλέφτες.




Δείτε ένα βίντεο της greenpeace που τα σπάει στο διαδίκτυο


και μερικές ευρηματικές φωτογραφίες και γελοιογραφίες (ξένες φυσικά)



Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας




Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας


Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας



 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου