Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

ΠΟΙΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ;
















   Φαίνεται ότι στην Ελλάδα όποιος αναλαμβάνει την εξουσία παθαίνει ένα είδος αμνησίας. Για να θυμίσω. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέχτηκε για να καταργήσει στη πράξη τα μνημόνια. Έρχεται μετά από 4 μήνες διαπραγμάτευσης  αφού έχει υποστεί μια μεγάλη ήττα στις 20/2 και μας παρουσιάζει τις προτάσεις των εταίρων και την δικιά του. Απορεί κάποιος που διαβάζει τις προτάσεις για ποιο λόγο συζήταγαν 4 μήνες. Ταυτόχρονα πολλά μέλη της Κυβέρνησης και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχονται ότι η πρόταση των εταίρων είναι πολύ χειρότερη από το e-mail Χαρδούβελη. Να θυμίσω στους ξεχασιάρηδες δύο πράγματα. Το mail Χαρδούβελη ήταν η αντιπρόταση της τότε κυβέρνησης στις απαιτήσεις των δανειστών οι οποίοι όχι μόνο δεν την δέχτηκαν αλλά έστειλαν απάντηση που περιείχε σκληρότερα μέτρα. Αυτή η εξέλιξη έστειλε τη χώρα σε εκλογές γιατί η κυβέρνηση δεν μπορούσε πια να σταθεί.


    Με την ανάγνωση της πρότασης των εταίρων από τις διάφορες διαρροές καταλαβαίνει κάποιος ότι αυτά που ζητάνε είναι αυτά για τα οποία έχουν συμφωνήσει οι ελληνικές κυβερνήσεις στο μεσοπρόθεσμο και στο 2ο μνημόνιο και μέχρι στιγμής δεν έχουν τηρηθεί. Είναι όλα αυτά που ψηφίζανε οι τότε βουλευτές σε ένα νόμο ένα άρθρο χωρίς καν να τα διαβάσουν- κατά ομολογία τους- με ένα ξερό «ναι σε όλα», καταδικάζοντας ένα λαό και μια χώρα σε θάνατο για λάθη που το πολιτικό σύστημα διέπραξε και που ποτέ δεν λογοδότησε.

    Να θυμίσω π.χ. ότι από τις αρχές του 2015 δηλ. 6 μήνες πριν, η σύνταξη , σύμφωνα με το μνημόνιο, πηγαίνει στα 360 ευρώ, με την καθιέρωση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος. Με άλλα λόγια θα πρέπει τα ταμεία ,που παράνομα έχασαν τα αποθεματικά τους με το κούρεμα, να έχουν πλεόνασμα για να δώσουν παραπάνω σύνταξη από αυτή των 360 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι αν συνεχίσουν οι του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτό το ρυθμό στο τέλος από τους συνταξιούχους όχι μόνο θα κοπεί η σύνταξη, αλλά θα τους ζητηθεί να επιστρέψουν και χρήματα αναδρομικά.

    Δεν συζητάω για τον αντισυνταγματικό ΕΝΦΙΑ που συνεχίζεται, για τα παράνομα κανάλια που ενώ θα έπρεπε να έχουν κλείσει πάνε από το πρωί και «πιάνουν στασίδι» διάφορα κυβερνητικά και κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ( αλήθεια τι έγινε με τις σελίδες του μνημονίου 2012 που «χάθηκαν» και έλεγαν ότι θα πρέπει εντός του 2013 να δημοπρατηθούν και να φορολογηθούν οι συχνότητες; Έσοδο 200-300 εκ ευρώ;), την αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ, την αδυναμία ελέγχου των τιμών των διοδίων και πολλά άλλα.

    Αγαπητοί φίλοι τα πράγματα είναι απλά και ας μη κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας. Ή η κυβέρνηση πάει σε ολική ρήξη και καταργεί στη πράξη τις συμφωνίες υπακούοντας στην εντολή του εκλογικού σώματος, με ότι αυτό συνεπάγεται, ή συνεχίζει να παίζει το θέατρο που παίζει και φέρνει ένα 3ο μνημόνιο στο τέλος.

    Ο λαός που παρακολουθεί ως τώρα υπομονετικά την πορεία της κυβέρνησης   δίνοντάς της πίστωση χρόνου, σε μια εποχή που αυτό φαντάζει ως μεγάλη πολυτέλεια. Αν τελικά δεν ικανοποιηθεί, τότε θα έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την Κυβέρνηση η οποία θα έχει την τύχη των προηγούμενων.


ΥΓ. Πριν παρεξηγηθεί κάποιος για το χαρακτηρισμό θέατρο θα πω το εξής και σταματάω εδώ. Χθες η Ελλάδα  αποφάσισε να μην πληρώσει το ΔΝΤ. Η πρόταση της μη πληρωμής είχε γίνει από το ΔΝΤ προς την Ελλάδα στις αρχές του μήνα και διαφωνούσε μόνο η Λαγκάρντ. (Σύμφωνα με δημοσίευμα που επικαλούνταν το ρεπορτάζ από το πρώτο κανάλι της γερμανικής τηλεόρασης ARD). Η είδηση υπάρχει από τις 2/6.

Για όσους αγαπούν την Ιστορία αναρτώ το περίφημο e-mail Χαρδούβελη αλλά και ένα δημοσίευμα για τις συχνότητες:




Κλείνοντας θα έλεγα ότι η ζωή μας όλη είναι μια διαπραγμάτευση. Επειδή ενδεχομένως να σας προβλημάτισα  θα ήθελα να κλείσω με μια άλλη διαπραγμάτευση έτσι για να ελαφρύνει λίγο η ατμόσφαιρα...



πηγές : www.avgi.gr, www.nooz gr, www. thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου