Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Ο ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΣΕΡΝΕΙ ΤΟΝ ΧΟΡΟ









Ο κ. Γιούνγκερ  προχώρησε σε προεκλογική ομιλία  που απευθυνόταν στους Έλληνες ψηφοφόρους καλυμμένη κάτω  από το μανδύα μιας συνέντευξης τύπου.
Το ατόπημα του ήταν τεράστιο και μάλλον πέτυχε τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που προσδοκούσε.
Αλλά ας πάρω τα πράγματα από την αρχή.

Αυτή η πρωτοβουλία έδειξε πρωταρχικά ότι οι Ευρωπαίοι «εταίροι»όχι μόνο έχουν τρομοκρατηθεί από την διενέργεια του δημοψηφίσματος και του πιθανού αρνητικού αποτελέσματος, αλλά  θεωρούν ότι  η πολιτική ηγεσία των κομμάτων που  υποστηρίζουν το ΝΑΙ( ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ) είναι τελείως ανίκανη να ηγηθεί της προεκλογικής εκστρατείας. Έτσι πήραν την εκστρατεία επάνω τους. Μη σας προξενήσει εντύπωση αν τις επόμενες μέρες παρουσιαστεί ο κ Σούλτς να παρακαλά με τη σειρά του, τους Έλληνες να ψηφίσουν ΝΑΙ.


Επίσης με τελείως απροκάλυπτο και ιταμό τρόπο ανακατεύεται στα εσωτερικά ζητήματα της Ελλάδας. Δεν περιμένουμε από κανένα τύπο που δεν βιώνει αυτό που εμείς βιώνουμε επί 5 χρόνια, να μας υποδείξει το τι πρέπει να πράξουμε. Υπάρχει μια φράση που προφανώς του είναι παντελώς άγνωστη του κ.Γιούνκερ. Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ.

Ο κ. Γιούνκερ αντί να κατηγορεί την Ελληνική αντιπροσωπεία και ειδικά τον Έλληνα Πρωθυπουργό για αφερεγγυότητα θα μπορούσε να μας εξηγήσει γιατί δεν φορολογούνται στην χώρα μας εταιρείες γερμανικών και άλλων συμφερόντων, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα , αλλά στο κρατίδιο του Λουξεμβούργου όπου μέχρι πρότινος ήταν Πρωθυπουργός.
Αληθεύει ότι έχει μετατρέψει επί πρωθυπουργίας του το Λουξεμβούργο στο μεγαλύτερο φορολογικό παράδεισο της Ευρώπης;

Επειδή προσπάθησε άγαρμπα να μας συγκρίνει με άλλα κράτη που ήταν υπό επιτήρηση (Ιρλανδία ,Κύπρο, Πορτογαλία κλπ) Θα ήθελα αν μας συνέκρινε με το δικό του κρατίδιο. Θα ήθελα να συγκρίνει το κατά κεφαλήν εισόδημα των Ελλήνων (28.600$)με αυτό των συμπατριωτών του (109.000$). Και να μας πει από που απορρέει αυτό. Τι παράγουν και έχουν το υψηλότερο εισόδημα στην Ευρώπη; Μήπως τους αρέσει πολύ η «καθαριότητα»;

Μίλησε για μη βιώσιμο συνταξιοδοτικό σύστημα που πρέπει να αλλάξει προς το χειρότερο. Δεν μας είπε όμως που βρίσκονταν αυτός και οι «εταίροι» όταν με το κούρεμα του χρέους (PSI) τα ταμεία έχασαν σχεδόν όλα τα αποθεματικά τους. Αυτό στο Λουξεμβούργο πως ονομάζεται; Γιατί εδώ στην Ελλάδα το ονομάζουμε κλοπή.

Μίλησε ακόμα για ανάπτυξη αλλά δεν μας είπε πως δικαιολογεί ύστερα από 5 χρόνια πιστής τήρησης των μνημονίων που αυτός και οι «εταίροι» συνέθεσαν το χρέος όχι μόνο δεν μειώθηκε αλλά αυξήθηκε;

Και τελειώνω με το θεμελιώδες. Τον κ. Γιούνκερ δεν τον απασχολεί ποιο θα είναι το ερώτημα το οποίο θα τεθεί προς κρίση. Τον ενδιαφέρει ΜΟΝΟ να ψηφίσουμε ΝΑΙ.
Όπως χυδαία αντιμετώπισε μια κορυφαία  δημοκρατική διαδικασία όπως το δημοψήφισμα, έχω νομίζω το δικαίωμα να προτείνω με τον ίδιο τρόπο στην Ελληνική Κυβέρνηση να αλλάξει το ερώτημα και να θέσει ένα νέο που η απάντηση θα ικανοποιήσει τον κ. Γιούνκερ:

ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ ΤΟΝ κ. ΓΙΟΥΝΚΕΡ;


ΝΑΙ ή ΟΧΙ







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου