Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

ΠΑΛΙ "ΛΑΘΟΣ";







 Οι πρώτες δηλώσεις μετά την εξαγγελία του δημοψηφίσματος

  ΝΔ ΣΑΜΑΡΑΣ 
«Σήμερα ο κ. Τσίπρας οδηγεί σε δημοψήφισμα με ερώτημα ουσιαστικά ναι ή όχι στην Ευρώπη. Και προτείνει ρήξη με όλους τους εταίρους και έξοδο από το ευρώ. Μοιραίος, αδύναμος και ανεύθυνος, απομονώνει τη χώρα από την Ευρώπη, διχάζει τον Ελληνικό λαό και ρίχνει στις πλάτες του τις ευθύνες που δεν μπορεί να αναλάβει ο ίδιος…Όχι υπέρ εκείνης ή της άλλης συμφωνίας. Αλλά υπέρ της Ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας. Γιατί κάθε άλλη θέση θα ήταν ολέθρια, κοινωνικά και εθνικά για την πατρίδα μας»


ΚΚΕ  (  Γιάννης Γκιόκας εκπρόσωπος Τύπου ΚΚΕ) 

«Η θέση του ΚΚΕ είναι ξεκάθαρη. Το όχι που πρέπει να πει ο ελληνικός λαός πρέπει να αφορά και τις δύο προτάσεις. Και την πρόταση των δανειστών και την πρόταση της κυβέρνησης των 47 σελίδων που έχει εμπλουτιστεί όλο αυτό το διάστημα.
Και οι δύο προτάσεις περιέχουν μέτρα - λαιμητόμο σε βάρος του λαού.
Το δημοψήφισμα έχει χαρακτηριστικά εκβιασμού απέναντι στο λαό και και επιδιώκει να κάνει το λαό συνένοχο σε αντιλαϊκούς σχεδιασμούς καλώντας τον να επιλέξει ανάμεσα σε Σκύλλα και σε Χάρυβδη.
Ας τελειώνουν τα παραμύθια για δήθεν σεβασμό της λαϊκής βούλησης. Ο λαός τα προηγούμενα χρόνια αγωνίστηκε, μάτωσε ενάντια σε μνημόνια και εφαρμοστικούς νόμους. Και εδώ και 5 μήνες η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έχει καταργήσει κανένα νόμο, όχι μόνο διατηρεί ανέπαφο όλο το προηγούμενο πλαίσιο, αλλά προτείνει και νέα μέτρα προς τους δανειστές.
Λέει η κυβέρνηση ότι η πρόταση των δανειστών είναι έξω από τα όρια της λαϊκής εντολής. Η δικής της πρόταση είναι εντός των ορίων της λαϊκής εντολής;
Η κυβέρνηση είπε ψέματα στον ελληνικό λαό. Του υποσχέθηκε ότι μπορεί να απαλλαγεί από τα μνημόνια και τη λιτότητα εντός της ΕΕ και του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης και τώρα προσπαθεί να διαχειριστεί την κατάρρευση αυτού του προεκλογικού αφηγήματος.
Ο λαός να πει ΟΧΙ και στους δύο με όλους τους τρόπους και όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή του. Να απορρίψει τόσο το σχέδιο των δανειστών όσο και στο σχέδιο της κυβέρνησης. Να σηκώσει το ανάστημα του και να διεκδικήσει τη μοναδική ρεαλιστική λύση για τα δικά του συμφέροντα που είναι η ρήξη με την ΕΕ και το σημερινό δρόμο ανάπτυξης». 

ΠΑΣΟΚ  Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ
«Η κυβέρνηση απέτυχε και οδηγεί την χώρα σε μεγάλη εθνική περιπέτεια.
Μετακυλύει τις δικές της ευθύνες για το αδιέξοδο της διαπραγμάτευσης στον Ελληνικό Λαό. Επιχειρεί να εγκλωβίσει τους πολίτες σε ένα πλαστό και διχαστικό δίλλημα με τυχοδιωκτισμό και ανυπολόγιστο κόστος για την χώρα.
Το πραγματικό ερώτημα όμως του δημοψηφίσματος που εισηγείται εκβιαστικά ο κ. Τσίπρας είναι «ναι ή όχι» στην Ευρώπη και στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.
Δεν χρειάζεται  δημοψήφισμα.
Εφόσον ο κ. Τσίπρας αδυνατεί να λάβει υπεύθυνες αποφάσεις, οφείλει να παραιτηθεί και να αφήσει τους πολίτες να αποφασίσουν με εκλογές για το μέλλον το δικό τους και της χώρας. 
Πιστεύουμε στην δημοκρατία. Έχουμε εμπιστοσύνη στην ετυμηγορία του Ελληνικού Λαού την κρίση του κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδας. Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, θέλει και  απαιτεί η Ελλάδα να έχει ισότιμη συμμετοχή στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι και στην ζώνη του ευρώ.»



ΠΟΤΑΜΙ  Σ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ
«Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος αποφάσισαν. Να ηγηθούν του λόμπι της δραχμής. Να βγάλουν τη χώρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Να ρίξουν την πατρίδα στον γκρεμό. Πέντε μήνες τώρα βόλευαν τα δικά τους παιδιά και αποδείχθηκαν ανίκανοι να κάνουν μια αξιοπρεπή συμφωνία ανάπτυξης και κοινωνικής δικαιοσύνης. Να ξέρουν ότι οι Έλληνες δεν θα παραδώσουν τις ζωές τους και το μέλλον των παιδιών τους σε τυχοδιώκτες που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η διάσωση των προνομίων τους και η νομή της εξουσίας. Θα αγωνιστούμε όλοι μαζί για μια Ελλάδα δυνατή, όρθια στην καρδιά της Ευρώπης».




Έχω πει πολλές φορές ότι ζούμε αποκαλυπτικές στιγμές όπως επίσης ότι η γνώση της Ιστορίας σου επιτρέπει να δεις το μέλλον.
Δεν θα κάνω κανένα σχόλιο για τις παραπάνω δηλώσεις. Ο καθένας  με προσοχή και νηφαλιότητα μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του. Οι ώρες που ζούμε είναι ιστορικές και κρίσιμες.
Μια μόνο μικρή παρατήρηση θα κάνω. Η τελευταία  φορά που το ΚΚΕ απείχε από εκλογική διαδικασία ήταν το 1946.
Εύχομαι η ιστορία να μην επαναληφθεί ως τραγωδία…
Προσοχή και νηφαλιότητα.


Πηγή:www.reporter.gr/www.902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου