Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΛΙΟΡΚΙΑΣ









Ήρθε η ώρα που οι λέξεις θα αποκτήσουν το πραγματικό τους νόημα.
Ήρθε  η ώρα που θα αποδείξουμε αν είμαστε άξιοι να πατάμε αυτή την ιερή γη των προγόνων μας.
Ήρθε η ώρα που οι ψευδαισθήσεις τελείωσαν και πρέπει να διαλέξουμε πως προτιμάμε να ζήσουμε. Όρθιοι κοιτάζοντας στα μάτια τη ζωή ή κρυμμένοι και φοβισμένοι μέσα στην τρύπα μας σαν ποντικοί;
Ήρθε η ώρα που καλούμαστε να υπερβούμε τους εαυτούς μας και να βρούμε τα σημεία που μας ενώνουν. Δεχόμαστε επίθεση από ανθρώπους που είναι κατώτεροι της ανθρώπινης φύσης. Είναι η στιγμή που πάλι αποτελούμε την αιχμή του δόρατος του ελεύθερου κόσμου. Από απόψε το βράδυ όλος ο πλανήτης έχει στραμμένα τα μάτια του σ’ αυτή την μικρή χώρα που δέχεται απροκάλυπτη επίθεση. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Όπως δεν φοβήθηκαν τίποτα οι πρόγονοί μας αιώνες τώρα.


Προσπάθησαν να περάσουν από πάνω μας Αυτοκρατορίες που θέλησαν να μας λιώσουν αλλά τελικά εξαφανίστηκαν. Εμείς παραμείναμε όρθιοι παρά τις βαθιές πληγές που μας έκαναν. Και επιζήσαμε πέρα από κάθε λογική.
Οι Τράπεζες θα είναι κλειστές για μια βδομάδα. (Δεν είναι η ώρα να γίνει αναφορά στο παρασκήνιο της απόφασης). Οι περισσότεροι από εμάς θα έχουν πρόβλημα. Πολλοί θα τρομάξουν, για διαφορετικό λόγο ο καθένας. Ακριβώς αυτή είναι και η μεγάλη πρόκληση. Να νικήσουμε τους φόβους μας.

Προσοχή όμως. Υπάρχουν κάποιοι που δούλεψαν επί 40 ΧΡΟΝΙΑ  για να φτάσει η χώρα σε αυτό το σημείο. Είναι οι ίδιοι που αυτές τις κρίσιμες ώρες προσπαθούν να σπείρουν τον Εθνικό Διχασμό. Νομίζουν ότι με αυτό τον τρόπο θα σώσουν το τομάρι τους. Μόνο που δεν έχουν υπολογίσει καλά γιατί δεν βρισκόμαστε στο 1945 αλλά στο 2015. Σύντομα θα καταλάβουν το λάθος τους, όχι εξαιτίας μας, αλλά από τη διεθνή συγκυρία που αρχίζει να διαμορφώνεται από χθες το απόγευμα. 

Είμαστε ένας φιλήσυχος λαός που ποτέ δεν επιδιώκουμε τίποτα παραπάνω από μια αξιοπρεπή και ήρεμη ζωή.
Μοχθούμε για το καλύτερο και δουλεύουμε σκληρά για το καλύτερο. Αδιάψευστος μάρτυρας τα στατιστικά στοιχεία .
Παρόλα αυτά οι «εταίροι»,μας λοιδόρησαν μας είπαν τεμπέληδες, διεφθαρμένους, ρατσιστές. Μας αφαίρεσαν το χαμόγελο. Μας πήραν τα παιδιά μας  για να δουλέψουν για αυτούς. Μας μηδένισαν την αξία των περιουσιών μας. Μας κατάργησαν τα εργασιακά μας δικαιώματα και μας έριξαν στην ανεργία. Μας ξεδόντιασαν την εθνική μας άμυνα, την παιδεία και την υγεία.
Δεν αρκέστηκαν σ’αυτά  θέλουν να καταστρέψουν τη χώρα θέλουν να μας μετατρέψουν σε δούλους , χωρίς δικαιώματα και μέλλον.
Προσπάθησαν να μας επιβάλλουν ένα τρόπο σκέψης και ζωής που είναι απολύτως ασύμβατος με την ιδιοσυγκρασία μας.

Έχουμε περάσει σε άλλο επίπεδο από σήμερα. Δεχόμαστε πλέον επίθεση που έχει χαρακτηριστικά πολιορκίας αφού μας αφαιρούν τη ρευστότητα. Αν δεν σταματήσει αυτή η ιδιότυπη πολιορκία σε λίγους μήνες μπορεί να μην υπάρχουν τρόφιμα, φάρμακα, καύσιμα και ότι άλλο είναι απαραίτητο για να ζήσει μια κοινωνία. Έχουμε πόλεμο.
Στο όνομα ποιού γίνονται όλα αυτά; Στο όνομα της Ενωμένης Ευρώπης; Ποιόν πειράξαμε και ποιο έγκλημα διαπράξαμε ώστε να μας στερούνται βασικά Ανθρώπινα Δικαιώματα;
Ακόμα και οι έγκλειστοι βαρυποινίτες δεν στερούνται των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τους.

Η απάντηση μας σε όλα αυτά είναι περιφρόνηση στις απειλές και ενότητα. Θα πρέπει να γίνουμε ΟΛΟΙ ΕΝΑΣ. Να μεταμορφωθούμε σε αυτό που κατακαίει όποιον το αγγίξει. Από αύριο κιόλας θα πρέπει να σκεπτόμαστε αλληλέγγυα και να μοιραζόμαστε αυτά που έχουμε. Όλοι ενωμένοι μέχρι να περάσει η μπόρα. Γιατί μπόρα είναι και θα περάσει.
Πρέπει να γίνει άμεσα κατανοητό ότι ο μόνος σύμμαχος μας είναι ο διπλανός μας.
Μας κήρυξαν τον πόλεμο και πρέπει να πάρουν την απάντηση που αρμόζει.
Μπορεί να ακούγονται όλα αυτά ρομαντικά και ίσως γραφικά.
Δυστυχώς όμως δεν είναι. Η ιστορία έχει δείξει ότι αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να μπορέσεις να βγεις από αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Ο αγώνας είναι συνολικός και δεν χωρούν απόντες. Μόνο έτσι θα επιζήσουμε και θα σώσουμε την πατρίδα.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. ΕΝΩΜΕΝΟΙ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΦΟΒΗΘΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου