Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΡΕ










    Δεν με πείραξε, παρά τα όσα έχουν αποκαλυφθεί τις τελευταίες μέρες ότι υπάρχουν ακόμα Έλληνες που κατεβαίνουν να διαδηλώσουν παρέα  με τον Γεωργιάδη , τον Χατζηδάκη , τον Κούλη , τον Δένδια  τον Βαρβιτσιώτη κ.α.Ο καθένας είναι άξιος του μυαλού που κουβαλάει.
     Προβληματίστηκα κοιτάζοντας τις φωτογραφίες, όταν  διαπίστωσα μια απέχθεια των διαδηλωτών προς την ελληνική γλώσσα  κρίνοντας ,από τα αγγλόφωνα  πλακάτ που κρατούσαν.Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιοι ντρέπονται να εκφραστούν στη μητρική τους γλώσσα.Γνωστό το σύμπλεγμα κατωτερότητας του νεοέλληνα και της καταφρόνησης προς καθετί Ελληνικό.

Συνέβη όμως κάτι που ξεπερνάει τα όρια και είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ. 



Πρόκειται για τη βεβήλωση του μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη με τη «σημαία» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επειδή τα ευρωλιγούρια ελληναράδες δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο δεν σημαίνει ότι μπορεί να βάζουν το κάθε κουρελόπανο όπου γουστάρουν.

Το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη αντιπροσωπεύει τον πολεμικό τάφο εκείνων των μη αναγνωρισμένων στρατιωτών. Είναι το μνημείο-κενοτάφιο ,αυτών που άφησαν τα κόκκαλά τους πάνω στα βουνά και στο βυθό της θάλασσας ,σε κάθε γωνιά της πατρίδας όταν καλέστηκαν να την υπερασπίσουν και την υπερασπίστηκαν με τη ζωή τους.
Η συνήθεια αυτή προέρχεται από την αρχαιότητα, όπου πίστευαν ότι βασανίζονταν οι ψυχές όσων δεν είχαν ταφεί τα σώματα. Η ταφή αυτών που είχαν χαθεί τα πτώματα, γινόταν συμβολικά είτε με την κατασκευή ειδώλου, είτε με κενοτάφιο.
Ας δούμε μόνο τα βασικά στοιχεία του μνημείου που τονίζουν την ιερότητα του ρόλου του και το συνδέουν με τα πανάρχαια ταφικά έθιμα και τη πολεμική παράδοση των Ελλήνων.

Δίπλα από την παράσταση του νεκρού πολεμιστή,δεξιά και αριστερά υπάρχουν δυο επιγραφές και μια τρίτη μικρότερη ακριβώς στο μέσο του κενοταφίου.
Οι δύο πλευρικές επιγραφες λενε:
ΜΙΑ ΚΛΙΝΗ ΚΕΝΗ ΦΕΡΕΤΑΙ ΕΣΤΡΩΜΕΝΗ ΤΩΝ ΑΦΑΝΩΝ από την περιγραφή της ταφικής τελετής πριν την εκφώνηση του Επιταφίου του Περικλή (2.34) αριστερά
« Ένα όµως φέρετρο άδειο, στρωµένο, το µεταφέρουν στα χέρια. είναι των αφανών, εκείνων που τα σώµατα δε βρέθηκαν να τα σηκώσουν. Την εκφορά παρακολουθεί όποιος θέλει, πολίτης και ξένος. στον τάφο βρίσκονται και περιµένουν και γυναίκες από το συγγενολόι που στήνουν θρήνο. Τους αποθέτουν λοιπόν στο δηµόσιο νεκροταφείο, που βρίσκεται στο πιο ωραίο προάστιο της πόλης και σ’αυτό κάθε φορά θάβουν τους νεκρούς του πολέµου, εκτός από εκείνους που έπεσαν στο Μαραθώνα. εκείνων την παλικαριά την έκριναν ξεχωριστή και τους έκαµαν τον τάφο στον τόπο της µάχης»

ΑΝΔΡΩΝ ΕΠΙΦΑΝΩΝ ΠΑΣΑ ΓΗ ΤΑΦΟΣ από τον επιτάφιο (2.43)  στα δεξιά .
«Γιατί προσφέροντας όλοι µαζί τη ζωή τους, έπαιρναν ξεχωριστά ο καθένας τον αγέραστο έπαινο και τον πιο λαµπρό τάφο, όχι τόσο αυτόν που κείτονται, όσο κείνον στον οποίο η δόξα τους µένει και µνηµονεύεται αιώνια σε κάθε ευκαιρία που παρουσιάζεται, είτε πρόκειται για λόγο είτε για δράση. Γιατί των µεγάλων αντρών τάφος είναι όλη η γη και σηµάδι της ύπαρξής τους δεν είναι µονάχα η επιγραφή µιας στήλης στην πατρίδα τους, αλλά και στις ξένες χώρες, µες στην ψυχή καθενός. ζει άγραφη θύµηση, πιο πολύ για την απόφασή τους παρά για το έργο τους.»
(για όποιον θέλει να διαβάσει το εξαιρετικό κείμενο του Επιταφίου του Περικλή  εδώ: 

Στο μέσο του κενοταφίου χαράχτηκε με μικρότερα γράμματα η φράση: παλαιότερα
                                                        ΣΤΟΝ ΑΓΝΩΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ 
                                                         (ΕΙΣ ΑΦΑΝΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ παλαιότερα)




Η σημαία της ΕΕ συμβολίζει τόσο την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και την ενότητα και την ταυτότητα της Ευρώπης γενικότερα.
Η σημαία έχει 12 κίτρινα αστέρια σε κύκλο με μπλε φόντο, τα οποία συμβολίζουν τα ιδανικά της ενότητας, της αλληλεγγύης και της αρμονίας ανάμεσα στους λαούς της Ευρώπης.
Ο αριθμός των αστεριών δεν έχει καμία σχέση με τον αριθμό των κρατών μελών. Ο κύκλος είναι σύμβολο ενότητας.

Από πού και ως πού αυτή η "σημαία", που δεν είναι καταρχήν εθνικό σύμβολο και κατά δεύτερο όλα όσα συμβολίζει ΤΙΠΟΤΑ στη πραγματικότητα δεν ισχύει ,μιας και φρόντισαν οι ισχυρότεροι να τα καταργήσουν σε βάρος των αδυνάτων, έχει θέση πάνω στο μνημείο αυτών που πέθαναν για τη πατρίδα;

Θα τους χαρακτήριζα ιερόσυλους και βέβηλους αλλά είναι προφανές ότι δεν γνωρίζουν τη σημασία αυτών των λέξεων.



πηγή :europa.eu/ wikipedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου