Δευτέρα 19 Αυγούστου 2019

ΕΝΑ Α-Π-Ι-Σ-Τ-Ε-Υ-Τ-Ο ΠΑΡΤΙ








Αποφάσισα να γράψω στο ιστολόγιο μου ύστερα από μια μακρά περίοδο σιωπής. Ο λόγος που με ώθησε να σταθώ μπροστά στο ιστολόγιο ήταν για να αποτυπώσω όσο πιο πιστά μπορέσω ένα γεγονός που ήταν για μένα αλλά και για πολλούς από τους συμμετέχοντες η πιο ξεχωριστή βραδιά του καλοκαιριού του 2019. Είναι το ελάχιστο που μπορώ να πράξω για όλους τους αγαπητούς φίλους και φίλες που συνετέλεσαν ώστε να αποτυπωθεί η αύρα αυτής της βραδιάς βαθιά μέσα στη ψυχή μου.


Το γεγονός αυτό , όπως καταλάβατε από την επικεφαλίδα, αφορά την αναβίωση του Πάρτι της Κουρούτας  που έλαβε χώρα στο κτήμα του Γιώργου Παπανδρικόπουλου και της Λίνας Γιαννοπούλου στις 16 Αυγούστου,για δεύτερη συνεχόμενη φορά.
Η μεγάλη επιτυχία του περσινού πάρτι θεωρούσα ότι δεν επρόκειτο να επαναληφθεί, έτσι διατήρησα μέσα μου, μια επιφύλαξη στο άκουσμα της ανακοίνωσης της φετινής επανάληψής του, από το τρίο των διοργανωτών Τάσου Κοροντζή, Λάμπη Βασιλάτου και Γιώργου Παπαγεωργίου.
Γνώριζα από πέρσι ότι το ζεύγος Παπανδρικόπουλου διέμεναν πλέον στην Αθήνα λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, έτσι η επιλογή του χώρου της διεξαγωγής ήταν το πρώτο μεγάλο εμπόδιο. Επίσης πολλοί από τους περσινούς συν-διοργανωτές  αδυνατούσαν να λάβουν μέρος για διάφορους καθόλα σεβαστούς λόγους. Η πίστη και η προσήλωση στον στόχο των τριών διοργανωτών που σχεδίασαν επί μήνες το πάρτι έκανε το θαύμα της. Φυσικά αυτό που έπαιξε σημαντικότατο ρόλο ήταν η μεγάλη ψυχή των Γιώργου και Λίνας που έκαναν κάτι που προσωπικά δεν έχω ξανασυναντήσει στη ζωή μου, διέθεσαν το κτήμα τους.
Το κτήμα των έξι στρεμμάτων ήταν κλειστό ένα χρόνο, με ότι αυτό συνεπάγεται για τον χώρο. Επιπρόσθετα ο Γιώργος και η Λίνα είχαν πολύ σφικτό επαγγελματικό πρόγραμμα που δεν τους άφηνε κανένα περιθώριο ελιγμού. Οι άνθρωποι διέκοψαν τις πολύτιμες διακοπές τους και βρέθηκαν στην Αμαλιάδα για να ανοίξουν το κτήμα μόλις ένα 24ωρο πριν την εκδήλωση! Ο αγώνας που έκαναν για καθαρίσουν τον χώρο να κόψουν το γκαζόν, να κλαδέψουν κλπ δεν περιγράφεται. Να σημειωθεί εδώ οτι η Λίνα αναχώρησε για Αθήνα τα μεσάνυχτα της ημέρας του πάρτυ  για να πετάξει προς Σεράγεβο για επαγγελματικους λόγους. Ο Γιώργος δε, θα έπρεπε να είναι στην Αθήνα την Κυριακή 18/8!
Στις 11 το πρωί της 16ης Αυγούστου περνούσα το κατώφλι της εισόδου του κτήματος μαζί με τον Τάσο Κοροντζή. Ο ήλιος έκαιγε και η υγρασία ήταν έντονη. Τα ζεστά χομόγελα καλοσωρίσματος των οικοδεσποτών αλλά και των Λάμπη και Γιώργου που ήταν ήδη εκεί με έκαναν να ξεχάσω τις αντίξοοες καιρικές συνθήκες.Σαφώς λιγότεροι από πέρσι ριχτήκαμε στη δουλειά. Διακόσμηση , τραπεζοκαθίσματα, διευθέτηση γενικά του χώρου ετοιμάστηκαν. Ήταν πλέον αργά το μεσημέρι. Αποχωρήσαμε για λίγη ξεκούραση και ανανεώσαμε το ραντεβού για τις 6 το απόγευμα. Τελικά δεν καταφέραμε να ξεκουραστούμε αφού απρόοπτα της τελευταίας στιγμής μας απασχόλησαν. Στις 6 λοιπόν ξανά στο χώρο του πάρτι. Τα ηχητικά και φώτα είχαν στηθεί από τον Μπαντούνα και έγινε η τελική ρύθμιση του ήχου καθώς και οι δοκιμές των φωτιστικών. Ολοκληρώθηκε η διακόσμηση με τη βοήθεια της Λέτας. Η ώρα είχε φτάσει 9:30. Φύγαμε με τον Τάσο για να ετοιμαστούμε. Το πρόγραμμα το άνοιξε στις 10: 30 ο Γιώργος Παπαγεωργίου με δυνατές ροκ επιλογές, προετοιμάζοντας τους καλεσμένους για το τι θα ακολουθήσει. Στις 11:30 επιστρέψαμε με τον Τάσο. Η ουρά των σταθμευμένων  αυτοκινήτων απλώνονταν ήδη μισό χιλιόμετρο μακριά από το κτήμα. Περνώντας την είσοδο μας υποδέχτηκε η Ράνια  όπου μας έδωσε ένα αναμνηστικό βραχιολάκι όπου πάνω ήταν δεμένο ένα βοτσαλάκι από τη Χίο. Η Διονυσία Γιαννοπούλου  είχε φτιάξει 300 τέτοια αναμνηστικά βραχιολάκια που μοιράζονταν στην είσοδο στους καλεσμένους. Να σημειώσω εδώ ότι δεν έφτασαν για όλους αφού ο αριθμός όσων παραβρέθηκαν ήταν αρκετά μεγαλύτερος.
Στις 12 έλαβε τη θέση του πίσω από τις κονσόλες ο Βασιλιάς της Βραδιάς, Τάσος Κοροντζής. Από το πρώτο κιόλας τραγούδι ο χώρος που λειτουργούσε ως χορευτική πίστα γέμισε από νέους κάθε ηλικίας. Ο Τάσος σε ένα πραγματικό σόου ανέμειξε μουσικές 5 δεκαετιών φτιάχνοντας ένα εκρητικό ηχητικό μείγμα που δεν άφησε κανέναν ασυγκίνητο. Χόρευαν ασταμάτητα μέχρι τα ξημερώματα. Από μουσικής πλευράς την βραδιά έκλεισαν ο Λάμπης Βασιλάτος και η Dori Blue, μια πολλά υποσχόμενη d.j.
Τα παιδιά που κάθησαν εθελοντικά πίσω από το μπαρ πέρασαν πραγματικά μια δύσκολη νύχτα αφού ο κόσμος είχε ξεπεράσει στον αριθμό, κάθε προσδοκία και ήταν πολύ διψασμένος. Παρόλα αυτά δεν συνέβησαν παρατράγουδα και έφυγαν όλοι όρθιοι όπως χαρακτηριστικά σχολίασε ο Γιώργος Παπανδρικόπουλος.
Οι παρευρισκόμενοι πριν αποχωρήσουν καθάρισαν τον χώρο που κάθονταν, κάτι που μου έκανε τρομερή εντύπωση, αφήνοντας όσο το δυνατόν λιγότερη δουλειά για αυτούς που θα καθάριζαν τον χώρο.
Στις 6:30 έπεσα στο κρεβάτι για να σηκωθώ τέσσερις  ώρες αργότερα και μαζί με τον Τάσο να πάμε στο χώρο του πάρτι για το τελικό καθάρισμα. Φτάνοντας εκεί μας περίμεναν η οικογένεια Παπανδρικόπουλου ο Λάμπης με τη Ράνια και το Γιώργο Παπαγεωργίου. Ο χώρος είχε σχεδόν καθαριστεί! Πότε έφυγαν, κοιμήθηκαν, ξαναγύρισαν και καθάρισαν παραμένει για μένα μυστήριο.
Το βράδυ βγήκαμε μια βόλτα στην Κουρούτα . Τα νέα για το πάρτι είχαν προφανώς διαδοθεί παντού αφού μας σταμάταγαν (δηλ. τον Τάσο Κοροντζή) κάθε τρείς και λίγο για να μας μιλήσουν για αυτό. Μέχρι και οι νεαρές σερβιτόρες μιλούσαν στον Τάσο για τα τεκταινόμενα στο πάρτι.
Ο Τάσος Κοροντζής είναι ο αδιαφιλονίκητος Αρχηγός της Φυλής  Ο Βασιλιάς της Κουρούτας!!!

Κλείνοντας θα ήθελα να τονίσω ότι η επιτυχία αυτού του πάρτι ήταν η έμπρακτη αποδείξη για το τι μπορούν να πετύχουμε αν έχουμε καλή διάθεση, όραμα, οργάνωση και πάνω απ΄ όλα άδολη αγάπη για αυτό που κάνουμε.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εσάς που με την παρουσία σας και τις ενέργειες σας συντελέσατε να πραγματοποιηθεί αυτή η ονειρική από κάθε άποψη βραδιά του Αυγούστου. Προσωπικά δεν διασκέδασα αλλά Ψυχαγωγήθηκα και σας ευχαριστώ γι' αυτό.

Σ' Αυτό το σημείο θα ήθελα να παραθέσω ένα σχόλιο που γράφτηκε για τον πάρτι από τον Άγγελο Δρακόπουλο που με συγκίνησε και τιμά όλους όσους μόχθησαν για αυτή την εκδήλωση:
"Σε ενα υπέροχο χώρο με αξέχαστες μουσικές επιτυχίες και όμορφοι ανθρωποι, ανώτερες δεξιότητες κοινωνικής συναλλαγής....
Ευχαριστούμε πολύ τους KVP Company για την υπέροχη βραδιά "
Άντε να είμαστε καλά να το ξανακάνουμε του χρόνου!!

υ.γ.  ο συμβολισμός που υπάρχει στην παραπάνω φωτογραφία του Τάσου Κοροντζή νομίζω είναι προφανής.

Το παραπάνω κείμενο είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Αντρέα Μπούρου που ένιωσα την παρουσία του καθόλη τη διάρκεια αυτής της ξεχωριστής νύχτας.




3 σχόλια:

  1. Τι άλλο να γράψω;Τα έγραψες όλα!!!
    Μια μικρή μόνο διόρθωση.Τα πετραδάκια του αναμνηστικού ήταν βοτσαλάκια απλο τη Χίο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολυ ωραια ομορφη και ιδιαιτερη βραδυ απο αυτες που λειπουνε!!!
    Και του χρονου με το καλο, θα ηθελα πολυ να ερθω, πως θα μαθω πληροφοριες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ θα χαρούμε να παρεβρεθείτε...Αν έχετε λογαριασμό fb ή μέιλ μπορούμε να σας ειδοποιήσουμε κ να μαθαίνετε όλα τα νέα που ανεβάζουμε.Μπορείτε να συνδυάσετε τις διακοπές σας κ να έρθετε...

      Διαγραφή