Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΣΚΥΛΙΑ















    Η αφορμή για αυτό το άρθρο στάθηκε μια ανάρτηση που αφορούσε την συνέλευση ανέργων που απασχολούνται περιοδικά σε προγράμματα  voucher. Είναι τα γνωστά προγράμματα που τα χρησιμοποιούν και οι κυβερνώντες ως τρυκ για να παραμυθιάσουν τους ψηφοφόρους τους ότι μειώνουν την ανεργία. Όπως θα διαβάσετε και εσείς, αυτοί οι εργαζόμενοι που βρίσκονται στην κατώτατη βαθμίδα της εργασιακής πυραμίδας και είναι  περιοδικά απασχολούμενοι με ελάχιστο μισθό μένουν αρκετούς μήνες …απλήρωτοι!!!
    Από ότι κατάλαβα, πρέπει ο κόμπος να έχει φτάσει στο χτένι γιατί έχουν αρχίσει να οργανώνονται και να διαμαρτύρονται έξω από τα Κ.Ε.Κ. (Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης) που τα θεωρούν υπεύθυνα για την μεγάλη καθυστέρηση της πληρωμής τους.
Τα Κ.Ε.Κ. είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις που εκτός από μια τυπική εκπαίδευση και προώθηση του ανέργου σε κάποια δουλειά , έχουν την υποχρέωση να αποστείλουν τα στοιχεία του ανέργου στο Υπουργείο Εργασίας προκειμένου να λάβει την πενιχρή αμοιβή του. Μόνο που κάποιες φορές το …ξεχνάνε.


Κατατοπιστικά είναι τα άρθρα της Εφημερίδας των Συντακτών όπου μιλούν για πάρτι σε βάρος των ανέργων:


Αντιγράφω ένα χαρακτηριστικό κομμάτι από το δεύτερο άρθρο:

«Τα τρέχοντα προγράμματα αφορούν 30.000 νέους 25-29 ετών και 12.000 18-24 ετών με επιδόματα που δεν ξεπερνούν τα 373-410 ευρώ τον μήνα μικτά, χωρίς συντάξιμα ένσημα. Σκανδαλώδεις είναι οι όροι του προγράμματος που αναμένεται να ξεκινήσει για 16.600 ανέργους 29-64 ετών, το οποίο ο ΟΑΕΔ έχει καταγγείλει ως φωτογραφικό, καθώς τα ΚΕΚ εισπράττουν τη μερίδα του λέοντος της επιδότησης, με μόλις 1.600 ευρώ να καταλήγουν στον άνεργο για έξι μήνες απασχόλησης και το ΚΕΚ να εισπράττει 4.800-5.400 ευρώ το κεφάλι.»

Φυσικά  ο Σύλλογος των ΚΕΚ απάντησε με επιστολή του στην εφημερίδα διαμαρτυρόμενος για ανακριβή και ψευδή στοιχεία.
Η επιστολή δεν έμεινε αναπάντητη. Διαβάστε εδώ την αποκαλυπτική απάντηση:



Είναι ντροπή για μια χώρα που έχει 1,5 εκ. ανέργους να τους αντιμετωπίζει με αυτό τον τρόπο, ειδικά τις νεαρές και πιο παραγωγικές ηλικίες. Είναι  τραγικό  να  ευαισθητοποιούμαστε, ορθά κατά τη γνώμη μου, για το δικαίωμα στη ζωή κάποιου ζώου, να υπάρχουν αυστηρότατες νομοθεσίες για την προστασία κάθε λογής ζώων και οι παραβάτες να τιμωρούνται ακόμα και με φυλάκιση, να  υπάρχουν δεκάδες οργανώσεις για τα δικαιώματα των ζώων και ταυτόχρονα, χιλιάδες άνεργοι  άνθρωποι να αντιμετωπίζονται με αυτό τον άθλιο τρόπο και να μη συγκινείται σχεδόν κανένας.
Μπορεί η αντιστοιχία να φαντάζει σκληρή αλλά δυστυχώς είναι μια πραγματικότητα.
Το ελάχιστο που μπορώ να κάνω για αυτούς τους ανθρώπους είναι να αναρτήσω το σύνδεσμο του ιστολογίου τους και την διεύθυνσή τους στο facebook. Επισκεφτείτε τους δύο τόπους δίνοντας το μήνυμα ότι υπάρχουν άνθρωποι που ενδιαφέρονται γι’ αυτούς.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου