Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

ΠΕΤΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΝ "ΗΡΑΚΛΗ"











«Από τη στρατιωτική βάση της Ελευσίνας αναχωρεί ο πρωθυπουργός για τη Ρίγα της Λετονίας. 

Ο Αλέξης Τσίπρας όμως και οι συνεργάτες του δεν θα ταξιδέψουν ούτε με το ένα από τα δύο Embraer, ούτε με το Gulfstream, αλλά με C-130 το οποίο έχει διαμορφωθεί ειδικά για να κάνει άνετο το ταξίδι του πρωθυπουργού.

Τα τρία κυβερνητικά αεροσκάφη βρίσκονται σε συντήρηση, ενώ περιμένουν εδώ και ένα χρόνο ανταλλακτικά.»
                                                                         πηγή : www.Real.gr

Η εικόνα του πρωθυπουργού να επιβιβάζεται από το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας σε πολεμικό αεροσκάφος δημιουργεί αυτονόητους συνειρμούς και συμβολισμούς.


Το αεροσκάφος  C-130 Hercules (Ηρακλής) είναι το πιο εμβληματικό μεταγωγικό αεροπλάνο στην Ιστορία της σύγχρονης πολεμικής αεροπορίας. Είναι από τα ελάχιστα πολεμικά αεροσκάφη που έχει κλείσει πάνω από 50 χρόνια επιχειρησιακής δράσης. Είναι ένα αεροσκάφος πολλαπλών ρόλων που ξεκίνησε ως μεταγωγικό μεταφοράς προσωπικού, φορτίων και αεροδιακομιδής τραυματιών αλλά  μετά χρόνια και τις διάφορες τροποποιημένες εκδόσεις που ακολούθησαν την αρχική, επεκτάθηκε σε αποστολές αέρος-εδάφους, έρευνας και διάσωσης, αναγνωρίσεως και προγνώσεως καιρού, υποστήριξης επιστημονικών ερευνών, εναερίου ανεφοδιασμού και αεροπυροσβέσεως.

Η εικόνα του «Ηρακλή» διεθνώς είναι συνδεμένη με δύσκολες πολεμικές αποστολές σε όλες τις γωνιές του κόσμου αλλά και παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας σε περιοχές που βρίσκονται σε έκτακτη ανάγκη. Ειδικά στην Ελλάδα ο «Ηρακλής» έχει συνδεθεί με την σωτηρία δεκάδων ανθρώπων που μεταφέρθηκαν, ως επί το πλείστον από νησιά, σε νοσοκομεία της πρωτεύουσας την στιγμή που κανένα άλλο μέσο δεν μπορούσε να επιχειρήσει. Αλλά ταυτόχρονα έχει συνδεθεί και με μεγάλες τραγωδίες, (βλ.ατυχήματα όρους Όρθυς- όρους Πατέρα).



Ο κ. Τσίπρας  από την πρώτη μέρα της θητείας του έχει δείξει ότι αρέσκεται στους συμβολισμούς. Τι πιο συμβολικό από το να προσγειώνεται ένα πολεμικό αεροσκάφος βαμμένο με χρώματα παραλλαγής ανάμεσα σε διάφορα αστραφτερά V.I.P. αεροσκάφη και να αποβιβάζεται από αυτό ο πρωθυπουργός της Ελλάδας με το επιτελείο του για να μετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής που όπως φαίνεται θα κρίνει το μέλλον της Ελλάδας;
Ο πρωθυπουργός πάει για μάχη που πρέπει να την κερδίσει για να ξαναποκτήσει μέλλον η Ελλάδα που χειμάζεται 5 χρόνια τώρα από λανθασμένες επιλογές και συνταγές.





Εύχομαι να πάνε όλα κατ’ ευχή γιατί όπως έγραψα παραπάνω ο «Ηρακλής» έχει συνδεθεί και με τραγωδίες.  Ανανέωση

Ανανέωση 18:15  21/5/2015

Κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο οι πρώτες φωτογραφίες  με στιγμιότυπα από την πτήση του πρωθυπουργού στη Ρίγα. Το C-130 δεν ήταν βαμμένο με χρώματα παραλλαγής αλλά με αυτά της παρακάτω φωτογραφίας




Ακολουθούν οι φωτογραφίες από το εσωτερικό του αεροσκάφους:












πηγή φωτο : ΑΠΕ- ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου