Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

B.B. KING : 1925-2015









    Μόλις έμαθα για τον θάνατο του B.B. King. Ο θάνατος είναι η φυσική συνέχεια του βιολογικού μέρους του ανθρώπου. Ο παππούς έφυγε πλήρης ημερών και εμπειριών. Έκανε ευτυχισμένους εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, έπαιξε σε κάθε γωνιά του πλανήτη, έγινε η αιτία χιλιάδες άνθρωποι να πιάσουν και να παίξουν κιθάρα. 
     Άφησε πίσω του 15 παιδιά , 50 εγγόνια και αμέτρητους κιθαρίστες. Πραγματικός πατριάρχης. Μέχρι πέρσι έκανε αυτό που αγαπούσε.Γύριζε τον κόσμο και έπαιζε τα blues. Δεν νομίζω να υπάρχει άλλος καλλιτέχνης που να δίνει 250-300 συναυλίες το χρόνο για πάνω από 50 χρόνια.
    Από τις αρχές του 2015 τα προβλήματα της υγείας του ( διαβήτης- υψηλή πίεση) σε συνδυασμό με την προχωρημένη ηλικία τον καθήλωσαν στο σπίτι. Μας άφησε στις 14 Μάιου στις 21: 40 τοπική ώρα κατά την διάρκεια του ύπνου του.

    Για μένα που έτυχε να συναντηθώ και να συνομιλήσω μαζί του το 1982, θα παραμείνει πάντα ζωντανός στη μνήμη μου και θα με συντροφεύει με τη μουσική του. Άλλωστε οι άνθρωποι πεθαίνουν μόνο όταν τους ξεχνάνε. Καλό ταξίδι παππούλη και ευχαριστώ για την μουσική που χάρισες σε όλο τον κόσμο.  













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου