Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΣΤΕΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ;












    Η σημερινή μέρα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μια μέρα μετά την μάχη. Όλοι εκτιμούν τι κέρδισαν και τι έχασαν. Ο πόλεμος, γιατί περί αυτού πρόκειται, δεν  έχει τελειώσει. Μακάρι να τελείωνε με μια μάχη!
Δεν θα κάνω καμιά κριτική ,γιατί θα ήταν πολύ επιπόλαιο, αυτή τη στιγμή, που τα πράγματα βρίσκονται σε εξέλιξη.
Θα σταθώ όμως στο διάγγελμα του κ. Πρωθυπουργού που συνόψισε την κατάσταση της πατρίδας με τον πιο καθαρό και κατηγορηματικό τρόπο.



Είπε λοιπόν ο κ. Πρωθυπουργός : «Πριν περίπου είκοσι μέρες, παραλάβαμε μια χώρα στο χείλος του γκρεμού, με άδεια ταμεία και με έλλειμμα ρευστότητας.
Και ταυτόχρονα παγιδευμένη σε ένα εσκεμμένα ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα, γιατί κάποιοι σχεδίαζαν το σενάριο της αντιμνημονιακής παρένθεσης, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις αυτών των σχεδιασμών στην ήδη ταλαιπωρημένη οικονομία και στη λεηλατημένη από τα μνημόνια, πατρίδα. 
Χθες ακυρώσαμε τα σχέδιά τους. 
Αποτρέψαμε το σχέδιο των τυφλών, συντηρητικών δυνάμεων, μέσα και έξω από τη χώρα, να προκαλέσουν ασφυξία στην Ελλάδα στις 28 Φεβρουαρίου.»


    Με άλλα λόγια έκανε μια σοβαρότατη καταγγελία. Κατηγόρησε την προηγούμενη συγκυβέρνηση(;) ότι έχει προβεί σε πράξεις που είχαν σαν σκοπό την άτακτη χρεοκοπία της χώρας αφήνοντας άδεια ταμεία και κατασκευάζοντας τέτοιες  συνθήκες που να μη μπορεί η σημερινή Κυβέρνηση να έχει παρά ελάχιστες επιλογές και να υποκύψει  τελικά στις ορέξεις αυτών που έχουν λεηλατήσει την πατρίδα.
    Πέρα από την εξέλιξη που μπορεί να έχει η διαπραγμάτευση με τους δανειστές , είναι σαφές ότι ύστερα από αυτές τις καταγγελίες του Πρωθυπουργού της χώρας, θα έπρεπε ήδη να είχε επιληφθεί η Δικαιοσύνη και να είχαν αρχίσει οι συλλήψεις, αν στοιχειοθετούταν το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας. Δεν είναι δυνατόν ένας λαός να αργοπεθαίνει και να μην είναι κανείς υπαίτιος για αυτό, τη στιγμή που ο ίδιος πρωθυπουργός κάνει τέτοιες καταγγελίες που καταδεικνύουν τους υπαίτιους για το διαρκές έγκλημα εναντίον του Ελληνικού Λαού.Δεν είναι δυνατόν να μένουν ατιμώρητοι αυτοί που ,ούτε λίγο ούτε πολύ, κατανομάστηκαν από τον κ.Πρωθυπουργό, ως εχθροί της πατρίδας.
   Η συγκεκριμένη καταγγελία είναι ένα εσωτερικό πρόβλημα της χώρας .Δεν έχει να κάνει άμεσα με τη διαπραγμάτευση ,που βρίσκεται σε εξέλιξη. Πρέπει λοιπόν το πρόβλημα να λυθεί χωρίς καθυστέρηση.

Το διάγγελμα με τις καταγγελίες εδώ:





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου