Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ








    Σήμερα η Ελληνική Κυβέρνηση- όχι ο Ελληνικό Λαός - έκανε ένα μεγάλο βήμα υποχώρησης (τακτικός ελιγμός ;) στέλνοντας μια επιστολή προς το Eurogroup , που περιγράφει τις τελικές της θέσεις για το χρέος.
   Φαίνεται με άλλα λόγια ότι έριξε «λευκή πετσέτα» προκειμένου να κερδίσει χρόνο ώστε να προχωρήσει στο σχεδιασμό της, που στόχο έχει την ανάκαμψη της χώρας.
    Πολλοί υποστηρίζουν ότι ουσιαστικά ζητά να συζητηθεί ένα νέο…. Μνημόνιο! Δεν μπορεί κανείς με βεβαιότητα ότι καταλαβαίνει με ακρίβεια, τι εννοεί η δημοσιευμένη επιστολή  που στάλθηκε στο Eurogroup , αφού περιλαμβάνει τεχνικούς όρους που απαιτούν περαιτέρω εξήγηση από τους ειδικούς. Άρα κάθε συμπέρασμα είναι, προς το παρόν, ανασφαλές.


     Αυτό όμως που είναι γεγονός και δεν επιδέχεται αμφισβήτησης αφορά την στάση των Ευρωπαίων «εταίρων» και το ρήγμα που έχει καταφέρει να δημιουργήσει η Ελληνική κυβέρνηση στο σκληρό πυρήνα  της Ευρώπης.

     Μέσα σε λίγες μέρες η Γερμανία ξαναδείχνει το αποκρουστικό της πρόσωπο που με μεγάλο κόπο κρύβει εδώ και 70 χρόνια. Ζητά μέσω του μισάνθρωπου υπουργού των οικονομικών την ατιμωτική και ολοκληρωτική υποταγή της Ελλάδας, αδιαφορώντας για την ανθρωπιστική κρίση που έχει δημιουργηθεί από τις λανθασμένες επιλογές των Μνημονίων. Το ζητούμενο για την Γερμανία είναι ο εξευτελισμός του Ελληνικού Λαού που τόλμησε με τις επιλογές του να σηκώσει κεφάλι στην νέα Γερμανική ηγεμονία.

     Μαζί του έχουν αρχίσει  να τάσσονται και κάποιοι άλλοι «εταίροι» όπως η Σλοβακία και το Βέλγιο. Υπέρ της Ελλάδας βρίσκεται η Γαλλία και ίσως και η Ιταλία. Έχουμε ρήγμα του Γαλλο- γερμανικού άξονα; Οι συμμαχίες που θα αναπτυχθούν θα θυμίζουν έντονα αυτές του Β΄Π.Π.;

     Όποιο όμως και αν είναι το αυριανό αποτέλεσμα η Ευρώπη έχει μπει πλέον σε ένα δρόμο αμφισβήτησης της Γερμανικής ηγεμονίας που μέρα με τη μέρα θα γίνεται και πιο ολισθηρός για όλους τους εμπλεκόμενους.

      Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε και τη θέληση του Ελληνικού Λαού που πρόσφατα έριξε στον Καιάδα κυβέρνηση και κόμματα που επί 5 χρόνια του αφαίρεσαν την αξιοπρέπεια και μετέβαλαν την πατρίδα του σε αποικία. Η εντολή που έχει πάρει η Νέα Ελληνική Κυβέρνηση είναι να τερματίσει σε πρώτο χρόνο τη πολιτική των Μνημονίων χωρίς καμία παρέκκλιση.
      Ο Ελληνικός Λαός ύστερα από 5 χρόνια απίστευτης πίεσης έχει καταλάβει ότι οδηγείται στην εξαθλίωση για χάρη μιας Ενωμένης Ευρώπης η οποία το αντιμετώπισε και τον αντιμετωπίζει σαν παρία, αδιαφορώντας για τα ζωτικά του προβλήματα, που εν πολλοίς, η ίδια του δημιούργησε. Εδώ και καιρό αυτός ο ταλαιπωρημένος αλλά περήφανος λαός έχει πάρει τις αποφάσεις του. Και όποιος δεν το έχει αντιληφθεί εθελοτυφλεί και θα βρεθεί μπροστά σε πολύ δυσάρεστες εκπλήξεις αν δεν ικανοποιήσει το κοινό αίσθημα.

     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου