Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

ΠΟΙΟΣ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ;









    Μπορώ να πω βεβαιότητα ότι οι μέρες που ζούμε από τις 25 Ιανουαρίου είναι ιστορικές. Είμαστε ουσιαστικά στο κέντρο του ενδιαφέροντος όλου του αναπτυγμένου κόσμου και γράφουμε ξανά Ιστορία, με τον Ελληνικό τρόπο.
    Όπως έχω ξαναγράψει ο Ελληνικός λαός είναι ένας φιλήσυχος λαός. Δείχνει σχετικά απαθής όταν προκαλείται και είναι μεγαλόψυχος με τους εχθρούς του. Αυτή η μεγαλοψυχία μεταφράζεται συχνά λάθος ως αδυναμία και ακόμα χειρότερα ως αλλοτρίωση.

    Επίσης έχει και μια έμφυτη τάση υπεράσπισης του Δικαίου και κατ΄επέκταση των αδυνάτων έναντι των ισχυρών που προσπαθούν να επιβάλλουν το δίκαιο της πυγμής. Σε αυτή την τάση οφείλεται οτι στην Ελλάδα διοργανώθηκαν οι μεγαλύτερες αντιπολεμικές διαδηλώσεις ενάντια στους Αμερικανικούς βομβαρδισμούς του Ιράκ και τους Νατοϊκούς βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας.


     Υπάρχει και ένα ακόμα χαρακτηριστικό αυτού του μικρού φιλήσυχου λαού. Όταν αισθανθεί ότι απειλείται ή ότι προσπαθούν να του αλλάξουν ζωτικές γι’ αυτόν συνήθειες ενώνεται και δρα ως ένας άνθρωπος και συνήθως η αναμέτρηση μαζί του είναι μοιραία αφού σε καταστρέφει ολοκληρωτικά.

      Κάνοντας μια πρώτη εκτίμηση των γεγονότων που έχουν συμβεί από τις 25/ 1 και μετά θα διαπιστώσουμε ότι έχουν συμβεί πράγματα που δεν μπόρεσαν να συμβούν στη διάρκεια μιας εικοσαετίας και μάλιστα από χώρες φαινομενικά πολύ ισχυρότερες από την «φτωχή» Ελλάδα.

      Θα αναφερθώ στα πιο σημαντικά από αυτά που ήδη έχουν δρομολογήσει την αλλαγή στην πορεία της Ε.Ε.

       Το πρώτο και σημαντικότερο είναι ότι μετατράπηκε μια οικονομική κρίση σε μείζον πολιτικό πρόβλημα της Ε.Ε. που πλέον καλείται να δώσει άμεσες απαντήσεις για το πώς μεταλλάχθηκε από την Ευρώπη των Λαών στην Ευρώπη των «αγορών» και στην Ευρώπη της Γερμανικής Ηγεμονίας- τυραννίας.

       Έχουν περάσει τουλάχιστον 27 χρόνια που Θάτσερ και Μιτεράν είχαν δει αυτή την δυσμενή για την Ευρώπη εξέλιξη και προσπάθησαν ανεπιτυχώς να εμποδίσουν την Επανένωση της Γερμανίας. Σήμερα μια ομάδα 40άρηδων Ελλήνων πολιτικών που κατάφεραν να έχουν μαζί τους το 80% του Ελληνικού Λαού έχουν ξεκινήσει την αποδόμηση της Γερμανικής κυριαρχίας.  
    Τολμώ να πω ότι η Ευρώπη πλέον έχει δύο επιλογές. Είτε θ΄αλλάξει  απαλλαγμένη από την Γερμανική ηγεμονία είτε θα διαλυθεί με ευθύνη της Γερμανίας και των συναφών γερμανικών φύλων, με πρώτο θύμα την ίδια την Γερμανία.

    Οι πανούργοι Έλληνες χρησιμοποίησαν τα ίδια όπλα που χρησιμοποίησε εναντίον τους η Γερμανία και το ίδιο πεδίο. Την οικονομία.      Εκμεταλλευόμενοι την πολύ καλή γνώση των αδυναμιών των αντιπάλων της αλλά και του τρόπου σκέψης τους, ακολούθησαν μια «ανορθόδοξη» τακτική που μέσα σε λίγες μέρες τους ανάγκασαν σε μοιραία – κατά την γνώμη μου – λάθη που είχαν ως αποτέλεσμα να μετατρέψουν το οικονομικό πρόβλημα σε πολιτικό.
     Ο Ελληνικός λαός πρωτίστως, αλλά και οι λαοί της Ευρώπης βλέπουν πια το πραγματικό πρόσωπο της Ε.Ε. και της Γερμανίας.
Τα παρακάτω περιστατικά είναι αυτά που κατά την γνώμη έπαιξαν σημαντικό ρόλο.
     Η Ελληνική κυβέρνηση με απλό τρόπο έκανε κατανοητό ότι οικονομική πολιτική που ακολουθήθηκε για την Ελλάδα ήταν καταστροφική για το λαό, αφού δημιούργησε Ανθρωπιστική κρίση που πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστεί, αλλά έγινε και η αιτία ώστε χώρα της Ε.Ε. να μετατραπεί σε αποικία.
     Κρατώντας χαμηλούς τόνους με διάθεση για διάλογο, συνεργασία και όχι ρήξη ζητάει χρόνο για να αντιμετωπίσει πρώτα την ανθρωπιστική κρίση, δίνοντας την πρωτοβουλία στους «εταίρους».
     Οι «εταίροι» συνηθισμένοι σε ενδοτικές κυβερνήσεις και με τη σιγουριά της ισχύος έπεσαν στην παγίδα και άρχισαν να δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο.
Το χορό έσυρε ο Ντράκι με το ηλίθιο τρικ του κοψίματος της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών από την ΕΚΤ. Ακολούθησαν διάφοροι αξιωματούχοι που έδειξαν ένα άκρως εχθρικό πρόσωπο σε ένα λαό που δοκιμάζεται από τις λανθασμένες επιλογές της Ε.Ε.
   Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα έβγαλε ανακοίνωση που καταδίκαζαν τις προσπάθειες της Ελλάδας. Ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας υπόγραψε το κατάπτυστο κείμενο και έπεισε και τον πιο καλοπροαίρετο ψηφοφόρο του για το ηθικό και πατριωτικό του ανάστημα.
    Θα περίμενε κάποιος οι Έλληνες να βάλουν την ουρά στα σκέλια. Αλλά αυτοί βγήκαν στις πλατείες όλης της Ελλάδας και υποστήριξαν τις θέσεις και τις ενέργειες της κυβέρνησης. Σε γκάλοπ  το 70-80% τάσσεται στο πλευρό της Ελληνικής κυβέρνησης και έχει αρχίσει ήδη να υπάρχει η αίσθηση της εθνικής ενότητας. Αποτέλεσμα αυτών των ενεργειών ήταν να αρχίσουν οι κινητοποιήσεις συμπαράστασης σε όλη την Ευρώπη.
     Οι «εταίροι» αιφνιδιάστηκαν και άρχισαν να επιτίθενται με παιδαριώδη τρόπο που φέρνει αντίθετα αποτελέσματα.
   Ο Σόιμπλε  δηλώνει ότι λυπάται τους Έλληνες για τις επιλογές του, δημοσιεύματα  γερμανικών εφημερίδων χαρακτηρίζουν τον Ελληνικό λαό ηλίθιο και το ξεσάλωμα συνεχίζεται αφού έξυπνα η Ελληνική κυβέρνηση τους αφήνει να χάσουν το μέτρο.
   Ώσπου πλέον οι γερμανοί και όλοι οι ενδοτικοί φίλοι τους αξιωματούχοι (μεταξύ αυτών και ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών)κάνουν δύο τεράστια λάθη. Αμφισβητούν την ετυμηγορία των Ελλήνων που αποφάσισαν ότι δεν αντέχουν άλλο την πολιτική των μνημονίων. Ο κυνισμός που προέρχεται από την φαινομενική ισχύ τους τους οδήγησε ουσιαστικά στη αμφισβήτηση της Δημοκρατίας !!!
Αλλά δεν σταμάτησαν εκεί. Προχώρησαν σε τελεσίγραφο !!! Δίνοντας έτσι πολεμική χροιά στις κινήσεις τους.
    Έδωσαν διορία στην Ελλάδα να σκύψει το κεφάλι και να υποδουλωθεί ως την Παρασκευή παραδιδόμενη άνευ όρων στη συνέχιση των μνημονίων, αλλιώς θα κόψουν την ρευστότητα των Ελληνικών τραπεζών.
    Μίλησα για την Ελλάδα και όχι για την κυβέρνηση γιατί πλέον το θέμα μας αφορά ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ. Αν νομίσουν ότι είναι ικανοί να καταδικάσουν έναν λαό σε πείνα ας το τολμήσουν. Μόλις θα έχουν βάλει την ταφόπλακα στην Ε.Ε.  


   Θα κλείσω με την ρήση που είπε κάποτε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ  Ρούσβελτ αναφορικά με κάποιο άλλο τελεσίγραφο που είχε επιδοθεί στους Έλληνες.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου