Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ


ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ





Έχω την αίσθηση ότι αυτοί εκεί στην Βουλή μας δουλεύουν κανονικά. Αυτό που εκπροσωπούν ,το πολιτικό σύστημα, έχει πεθάνει προ πολλού και κάνουν ότι δεν το γνωρίζουν. Μόνο που όσο περνά ο καιρός τόσο το πτώμα μυρίζει και περισσότερο και  η απόκρυψη του γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Ο καλοπροαίρετος αναγνώστης θα αναρωτηθεί πως βγαίνει το παραπάνω συμπέρασμα. Έχουμε λοιπόν μια σειρά περιστατικών που κατά την γνώμη μου επιβεβαιώνουν τα παραπάνω.


Κατ’ αρχήν έκλεισε η Ολομέλεια της Βουλής νωρίτερα από ότι προβλέπεται από τον Κανονισμό γιατί τάχα δεν υπήρχε σοβαρός φόρτος κοινοβουλευτικού έργου. Σε λιγότερο από 15 ημέρες  αποδεικνύεται ότι αυτό είναι ένα μεγάλο ψέμα. Χθες υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο που ανοίγει το δρόμο του ξεπουλήματος της μεγαλύτερης δημόσιας επιχείρησης από μόλις 51 βουλευτές!!! Δηλ. το 1/3 από αυτό που κανονικά χρειάζονταν, αν λειτουργούσε κανονικά η Ολομέλεια. Το ίδιο συμβαίνει και για νόμους που θα σημάνουν την κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας στα καταστήματα, ή την αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου που κάνει την πραγματοποίηση  απεργίας σχεδόν αδύνατη.

Αυτά από την την πλευρά της συγκυβέρνησης. Αλλά ας δούμε τι πράττει και η αντιπολίτευση.

Ξεκινάμε με ένα απλό ερώτημα. Έστω ότι έπιασε φωτιά το σπίτι της οικογένειάς σου και κινδυνεύει να καταστραφεί ολοσχερώς . Σ’αυτή την δύσκολη στιγμή έρχονται και οι γείτονες για βοήθεια. Τι θα κάνετε; 
Θα προσπαθήσει ο καθένας να κάνει ατομικά αυτό που αυτός νομίζει σωστό ή θα δράσετε ομαδικά και συντονισμένα για να σώσετε το σπίτι; Νομίζω ότι η απάντηση είναι προφανής.

Η αντιπολίτευση αφού σωστά αντιλήφθηκε την σοβαρότητα του ξεπουλήματος της ΔΕΗ, που ουσιαστικά σημαίνει την παράδοση της παραγωγής της ενέργειας σε ιδιώτες, άρα παραχώρηση ενός μεγάλου ποσοστού της ανεξαρτησίας της χώρας, προσπαθεί μέχρι και αυτή την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές δημιουργήσει τις… προϋποθέσεις  διεξαγωγής  δημοψηφίσματος, που θα αποτρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος που ψηφίστηκε χθες!!
Σ’ ένα τόσο σοβαρό ζήτημα βλέπει ο πολίτης με έκπληξη ,ότι δεν υπάρχει καμία σύμπνοια ,αφού το κάθε κόμμα κατέθεσε την δική του πρόταση δημοψηφίσματος,πλην του ΚΚΕ που δεν έχει καταθέσει τίποτα ακόμα….
Αυτή η στάση της αντιπολίτευσης συνθέτει την εδώ και χρόνια γνώριμη εικόνα της  συμφωνίας-διαφωνίας ή αλλιώς διαφωνώ για αυτό που ουσιαστικά συμφωνώ, συζητώ και ξανασυζητώ και βλέπω αμπελοφιλοσοφώντας να καταστρέφεται η πατρίδα και ο λαός να υποδουλώνεται ακόμα πιο πολύ… θα μπορούσα να πω σκληρότερα λόγια αλλά δεν νομίζω οτι  αξίζει τον κόπο…

Επειδή όμως αυτά θα μπορούσε να ήταν η προσωπική μου εκτίμηση και όχι η πραγματικότητα, προχωρώ τον συλλογισμό με το εξής ερώτημα.
Αφού η αντιπολίτευση διατείνεται ότι η συγκυβέρνηση έχει χάσει την ηθική νομιμοποίηση της διακυβέρνησης, γιατί έρχεται σε ευθεία αντίθεση με αυτό που θέλει ο λαός ,γιατί αυτή την καταγγελία δεν την κάνει πιο χειροπιαστή;
 Γιατί δεν αναλαμβάνει μια πρωτοβουλία  συλλογής υπογραφών διαδικτυακά, που θα ζητά την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την υπόθεση της ΔΕΗ; Τόσο δύσκολο είναι ; ή μήπως είναι δυσβάστακτο το φορτίο που θα προκύψει;
Θεωρώ οτι ο ρόλος της αντιπολίτευσης είναι να αφυπνίζει λαό και κυβέρνηση και όχι να αναλώνεται σε ενέργειες που τάσσονται στην φιλοσοφία του "ώριμου φρούτου".


Νομίζω ότι είναι η ώρα να βγουν όλοι και να πουν επιτέλους την αλήθεια στο λαό, όσο πικρή και να είναι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου