Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2015

ΣΥΡΙΖΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΥΡΙΖΑ (ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΔΟΥΜΕ)


Υπολόγιζα ότι η κυβέρνηση να αντέξει μέχρι το Πάσχα αλλά μάλλον φαίνεται προλαβαίνει δεν προλαβαίνει τις Απόκριες. Σημαδιακό…λέτε; Απόκριες ανέβηκε και Απόκριες να πέσει; Σαν να μη πέρασαν ποτέ οι μέρες του Καρνάβαλου.
Παρακολουθώντας τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στην ελληνική πολιτική σκηνή το μυαλό μου πάει συνέχεια ,δεν ξέρω πως, στο Καρναβάλι.
Πως αλλιώς να εξηγήσεις αυτά που συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες με αποκορύφωμα την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που καλεί τον κόσμο να κατέβει στη γενική απεργία της Πέμπτης και να διαδηλώσει ενάντια στα μνημόνια που ψήφισε και εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ! Η ανακοίνωση είναι μέχρι στιγμής η κορυφαία στιγμή της πολιτικής παράκρουσης που επικρατεί τον τελευταίο καιρό. Φαίνεται  ότι τα πράγματα επιδεινώνονται  ραγδαία και οπότε έχει έρθει ο πανικός που οδηγεί σε απονενοημένα τεχνάσματα όπως το κλασικό τέχνασμα: το παίζω τρελός μήπως και γλιτώσω το «σύννεφο».
Παιδιά ψυχραιμία ότι και να κάνετε δεν θα μπορέσετε να αποφύγετε τις συνέπειες των πράξεων σας. Εδώ αντέξατε 17 ώρες σκληρής διαπραγμάτευσης δεν θα αντέξετε να ζήσετε την κατάρρευση της χώρας;
Διαβάστε την ξεκαρδιστική ανακοίνωση που όμως έκανε πολλούς να οργιστούν γιατί παίζει με την νοημοσύνη τους.


“Το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους/ις εργαζόμενους/ες, τους/ις άνεργους/ες, τους/ις συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες να συμμετέχουν μαζικά στην 24ωρη Γενική Απεργία που προκήρυξαν τα συνδικάτα την Πέμπτη 12 Νοέμβρη.
Οι αγώνες απέναντι στις αντιλαϊκές, ακραία νεοφιλελεύθερες πολιτικές συνεχίζονται ακόμα πιο δυναμικά. Διεκδικούμε τα θεμελιώδη δικαιώματά μας στην εργασία, την ουσιαστική επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, τη διατήρηση του κοινωνικού και αναδιανεμητικού χαρακτήρα της Ασφάλισης, την προστασία της πρώτης κατοικίας, αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, υγεία και παιδεία για όλους.
Σήμερα, εν μέσω διαπραγματεύσεων, τα αιτήματα των εργαζομένων και συνολικά η εργατική κινητοποίηση, αποκτούν ιδιαίτερη κρισιμότητα που θα πρέπει να αξιοποιηθεί ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και τους εκβιασμούς οικονομικών και πολιτικών κέντρων εντός και εκτός Ελλάδας.
Οι αγώνες για εργασιακά δικαιώματα, αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, οι αγώνες για την υπεράσπιση των κοινωνικών αγαθών, κεκτημένων και αναγκών ενάντια στην κερδοσκοπία, όχι μόνο δεν αναστέλλονται αλλά συνεχίζονται.
Οι εργαζόμενοι, με τις κινητοποιήσεις τους μπορούν να αποτελέσουν τον καταλυτικό παράγοντα για την αλλαγή των συσχετισμών, προκειμένου το κοινωνικό μέτωπο να κάμψει αξιώσεις και προαπαιτούμενα, διαμορφώνοντας ακόμα και σε αντίξοες συνθήκες την δική του αδιαπραγμάτευτη ατζέντα.
Το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους/ις εργαζόμενους/ες, συνταξιούχους, άνεργους/ες, νέους και νέες να συμμετάσχουν στην κεντρική απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας στις 11.00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος και στις αντίστοιχες κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις των εργαζομένων σε όλη τη χώρα.
Τους καλεί να δώσουν τη δική τους δυναμική απάντηση σε όλους αυτούς που με κάθε μέσο προσπαθούν να επιβάλλουν τη συνέχιση των πολιτικών που οδήγησαν στην ισοπέδωση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, τη φτωχοποίηση της κοινωνίας, τη διάλυση του κοινωνικού κράτους, την αύξηση της ανεργίας και οδήγησαν σε απόγνωση χιλιάδες συμπολίτες μας.
Λέμε όχι στις πολιτικές της λιτότητας στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Οι αγώνες του λαού μας θα νικήσουν.” 

 Την Πέμπτη λοιπόν μπορεί να απεργήσει και ο Αλέξης εναντίον του Τσίπρα...ποιος ξέρει  Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου