Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ





ΤΟ ΘΡΥΛΙΚΟ ΣΚΑΡΙ ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ





Καλοκαίριασε πια και άρχισαν δειλά-δειλά οι συζητήσεις για τις καλοκαιρινές διακοπές. Όσοι τυχεροί πορευθείτε προς τις Μικρές Κυκλάδες  θα χρησιμοποιήσετε ένα θρυλικό σκαρί ,από τα πιο διάσημα του Αιγαίου, τον  ΣΚΟΠΕΛΙΤΗ.
Στην ταινία που ακολουθεί εξιστορείται η ζωή του καραβιού και η πολύτιμη θέση που κατέχει στη ζωή της μικρής κοινωνίας των Μικρών Κυκλάδων.
Ταυτόχρονα σκιαγραφείται και η προσωπικότητα των ιδιοκτητών και καπεταναίων, των Σκοπελίτιδων. Μια ναυτική οικογένεια βγαλμένη σαν, από τα κύματα του Αιγαίου, ατόφια αιγαιοπελαγίτικη μαγιά, που έχει αρχίσει να σπανίζει.
Απολαύστε το απέραντο γαλάζιο, μέσα από τις οθόνες σας, μέχρι να έρθει η στιγμή που θα το δείτε και πραγματικά. Μην ξεχνάτε ότι η ζωή απαιτεί ελάχιστα για να είναι ευτυχισμένη. Δεν μένει παρά να τα ανακαλύψουμε.
Στο τέλος της ταινίας ένας γέρος αποκαλύπτει μια μεγάλη αλήθεια,που σχετίζεται με την ευτυχία:

«Το παν είναι να σ’αγαπούν οι άνθρωποι γι’αυτό που κάνεις»


Διεθνές βραβείο για το «Εξπρές Σκοπελίτης»
Ο  ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΟΣΤΙΕΡΗΣ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΤΟΥ ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ LLOYDS TO ΒΡΑΒΕΙΟ  ΤΗΣ ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2013




2 σχόλια:

  1. δεν γινεται να αγαπαμε τους εφοπλιστες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω οτι το νόημα της ανάρτησης είναι τελείως διαφορετικό από αυτό που εσύ συμπεραίνεις. Αλλωστε το ιστολόγιο προσπαθεί να μην κάνει κρίσεις αλλά μόνο καταγραφές.
      Σέβομαι την άποψή σου και περιμένω την τεκμηρίωση στο συμπερασμά σου ώστε να βελτιωθώ και να μην ξαναπέσω σε τυχόν πλάνη.Εκ των προτέρων σου λέω πως δεν τρέφω καμιά αγάπη προς τους εφοπλιστές.Ευχαριστώ και πάλι για το σχόλιο σου.

      Διαγραφή