Τρίτη, 17 Ιουνίου 2014

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΓΝΩΣΤΟΣ

ROY BUCHANAN (1939-1988)


tele


roy straw hat-(HUGE)
ROY BUCHANAN & NANCY
Ένας από τους αγαπημένους μου κιθαρίστες είναι ένας άγνωστος στο ευρύ κοινό μα πολύ γνωστός στους μουσικούς κύκλους. Τόσο γνωστός που όταν οι Stones έψαχναν για αντικαταστάτη του Brian Jones ,λέγεται ότι απευθύνθηκαν σ’αυτόν και εκείνος αρνήθηκε. Αν και πήγε στα 10 του σε ωδείο δεν θέλησε ποτέ να διαβάσει νότες. Η αγαπημένη του κιθάρα ήταν η Fender Telecaster την οποία την συνδέει  κατευθείαν στον ενισχυτή, χωρίς την παρεμβολή εφέ. Εντούτοις ο ήχος που έβγαζε ήταν μοναδικός  γιατί κατά το παίξιμο έπαιζε ταυτόχρονα και με τα ποτενσιόμετρα της έντασης  κάνοντας την κιθάρα του να ουρλιάζει ή να παίζει σαν βιολί ή να κλαίει. Πρόκειται για τον Roy Buchanan.
Οι αμερικανοί των χαρακτηρίζουν σαν τον μεγαλύτερο άγνωστο κιθαρίστα.
Θεωρώ αυτό τον χαρακτηρισμό οξύμωρο. Τέλος συνελήφθει το βράδυ της παραμονής του θανάτου  του, ύστερα από καταγγελία για δημόσια  μέθη, από την αστυνομία, και οδηγήθηκε στην φυλακή για να διανυκτερεύσει και να ξεμεθύσει. Το πρωί βρέθηκε νεκρός ,κρεμασμένος με το πουκαμισό του. Ας δούμε ένα βίντεο που ξεδιπλώνεται όλο το ταλέντο του και τα «μαγικά» που κάνει με τα χέρια του. Το ήχο του κανείς δεν μπόρεσε να τον αντιγράψει. Ίσως  ο Jeff Beck τον πλησίασε αρκετά.

Τέλος αναρτώ τον καλύτερο,κατά την γνώμη μου, δίσκο που έχει βγάλει(ΔΙΣΚΑΡΑ)  το SECOND ALMBUMClose-up of Roy's '53 Telecaster bridge plate serial number 2324
ΛΕΠΤΟΜΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ "NANCY"

Click image for larger version

Name: frame_adjusted.jpg
Views: 31
Size: 77.5 KB
ID: 8057
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου