Δευτέρα, 9 Ιουνίου 2014

ΕΝΑ ΜΥΘΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ #2Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΤΗΣ ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ

ΜΕΡΟΣ 2ο

ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΤΣΙΑΡΤΑ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ


Tο γήπεδο της λεωφόρου έχει συνδεθεί όσο κανένα άλλο με την Εθνική ομάδα. Δεν είναι τυχαίο που τους τελευταίους κρίσιμους αγώνες για τους προκριματικούς του EURO 2004 τους έδωσε στην Λεωφόρο. Εκεί πήρε την μεγάλη πρόκριση που οδήγησε στο θρίαμβο της Πορτογαλίας. Στο ίδιο γήπεδο παίχτηκε και η πρόκριση της Εθνικής στα τελικά του EURO 1980. Εδώ έχασαν για πρώτη φορά τα μεγάλα ευρωπαϊκά μεγαθήρια από Ελληνική ομάδα ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ,ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑκ.α.
Ο Ριβάλντο έχει δηλώσει ότι σέβεται πολύ αυτό το γήπεδο γιατί ποτέ δεν έφυγε νικητ’ης από αυτό, με οποιαδήποτε ομάδα και αν έπαιξε. Εδώ υπάρχει και ο περίφημος «Τάφος του Ινδού» όπου ανδρώθηκε το Ελληνικό Μπάσκετ και έγιναν τα επικά παιγνίδια μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού.

Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΙΝΔΟΥΠως πήρε το όνομα του εδώ:
Εδώ έγιναν και οι πρώτες μεγάλες συναυλίες στην Αθήνα όπως του Bob Dylan ,Talking heads, James Brown, Santana.
Tέλος θα αναφερθώ και στο ποδοσφαιριστή που νομίζω ότι έχει συνδεθεί με το γήπεδο όσο κανένας άλλος. Πρόκειται για τον καλύτερο Έλληνα ποδοσφαιριστή, κατά τους ειδικούς, που αγωνίστηκε σ’αυτό 22 χρόνια είτε με την φανέλα του Παναθηναϊκού είτε με της Εθνικής.
Ακολουθεί το δεύτερο και τελευταίο μέρος του αφιερώματος της εκπομπής ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ για το ιστορικό γήπεδο.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου