Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΜΥΝΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ








ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ : ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ









Αποφάσισα να ανεβάσω αυτό το υπέροχο ντοκιμαντέρ για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι να γνωρίσετε την τιτάνια και αθόρυβη δουλεία που κάνει μια ομάδα αρχαιολόγων μηχανικών αρχιτεκτόνων και τεχνιτών ,εδώ και τριάντα χρόνια με επικεφαλής τον Μανώλη Κορρέ, προκειμένου να συντηρήσει και να αναστηλώσει τον Παρθενώνα.
Ο Κορρές νομίζω ότι έχει γίνει ένα με το μνημείο. Τουλάχιστον αυτό αποκόμισα όταν διάβασα το εξαιρετικό βιβλίο του Ο ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ εκδ. Μέλισσα.Μέσα από μια πολύ περιεκτικής περιγραφής το ντοκιμαντέρ καταφέρνει να παρουσιάσει την ιστορία της δημιουργίας του Παρθενώνα, καθώς και τις τεχνικές που χρησιμοποιήθηκαν κατά το κτίσιμο του και τον κάνουν μοναδικό στον κόσμο.Η αποκωδικοποίηση των μυστικών του μνημείου, ξεδιπλώνουν μπροστά στα μάτια του έκπληκτου θεατή του ντοκιμαντέρ, το μήνυμα των προγόνων μας προς τις επόμενες γενιές. Μέτρο πάντων ο ανθρωπος; Ή εν αρχή είναι ο λόγος; Ή και τα δυο;

Ο δεύτερος λόγος είναι να σας ερεθίσω το ενδιαφέρον και να πάτε μια βόλτα στο μνημείο για να δείτε από κοντά αυτά που περιγράφει το ντοκιμαντέρ. Αν φανταστείτε ότι υπάρχουν άνθρωποι που διανύουν χιλιάδες χλμ και ξοδεύουν ένα αρκετό σεβαστό ποσό για να έρθουν εδώ και να επισκεφτούν την Ακρόπολη,τότε εμείς είμαστε πολύ τυχεροί μέσα στην δίνη της κρίσης,γιατί είναι δίπλα στο σπίτι μας και μπορούμε με ελάχιστα χρήματα να διευρύνουμε τις εμπειρίες μας και να γεμίσουμε εποικοδομητικά τον ελεύθερο χρόνο μας γνωρίζοντας καλύτερα και τους προγόνους μας που συχνά με υπερηφάνεια τους αναφέρουμε.






Ο ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ....







Για όσους θέλουν να διαβάσουν κάτι παραπάνω, αλλά όχι κουραστικό,εδώ:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου