Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

ΜΙΑ "ΑΥΘΟΡΜΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ" ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ




Αποτέλεσμα εικόνας για ξεβρακωμα






Δημοσιεύθηκε στις 15/7 στην φιλοκυβερνητική Εφημερίδα των Συντακτών ένα κείμενο υποστήριξης της Συμφωνίας των Πρεσπών, που το υπέγραφαν 250 "διανοούμενοι"  καλλιτέχνες και πανεπιστημιακοί. Στο κείμενο οι υπογράφοντες αφού εκθείαζαν την συμφωνία χωρίς όμως να παραθέτουν επιχειρήματα, παρά γενικόλογα ευχολόγια, καταφέρθηκαν με δόλιο τρόπο και εναντίον όσων διαφωνούν με προκλητικούς και αστήρικτους χαρακτηρισμούς όπως αυτόν του φασισμού, εξισώνοντας  τους διαφωνούντες με αυτούς που αποτελούν το ανοδικό ακροδεξιό , εθνικιστικό και ρατσιστικό ρεύμα στην Ευρώπη! Οι δήθεν αριστεροί και βολεμένοι από τον ΣΥΡΙΖΑ το έχουν παρατραβήξει πλέον. Φαντάζομαι τι θα συμβεί όταν ο Τσίπρας διευθετήσει και τα ανύπαρκτα ζητήματα με τους Αλβανούς. 
Ειλικρινά αν είχα χρήματα θα έκανα μήνυση σε κάθε έναν απ΄αυτούς για συκοφαντική δυσφήμιση και για ηθική βλάβη, αφού είμαι ένας από τα εκατομμύρια Έλληνες που διαφωνούν με την Συμφωνία των Πρεσπών  και την διαφωνία μου την έχω αναπτύξει με επιχειρήματα σε προηγούμενες αναρτήσεις. Το θεωρώ λοιπόν απαράδεκτο  προσβλητικό και ανεπίτρεπτο   κάποιος που δεν με γνωρίζει να καταφέρεται  εναντίον μου και εναντίον εκατομμυρίων Ελλήνων με ανυπόστατους χαρακτηρισμούς επειδή έχουν  αντίθετη άποψη απ' αυτόν.

"Σε αυτές τις ιστορικές στιγμές, όπου στην Ευρώπη παρατηρείται η άνοδος της ακροδεξιάς, του εθνικισμού, του σοβινισμού και του ρατσισμού, φαινόμενα, εξαιτίας των οποίων έχουν κυλήσει ποταμοί αίματος στην Ευρώπη και στα Βαλκάνια σ' αυτές τις ιστορικές στιγμές, όπου στη χώρα μας, με αυτή τη Συμφωνία, ερχόμαστε στην πράξη αντιμέτωποι με το τέρας του φασισμού και με όσους το τροφοδοτούν, κύκλοι που εκφράζουν το πιο σκοτεινό παρελθόν, διχάζουν τον ελληνικό λαό και τις πολιτικές δυνάμεις σε εθνοπροδότες και εθνοσωτήρες." 

Ολόκληρο το κείμενο και τη λίστα με τους υπογράφοντες θα την βρείτε εδώ:
http://www.efsyn.gr/arthro/keimeno-stirixis-gia-ti-symfonia-ton-prespon

Δυστυχώς όμως για αυτούς τους μικρούς γκαιμπελίσκους που βρίσκουν φιλόξενο βήμα στη φυλλάδα των Συντακτών, το θέμα πήρε μια απρόσμενη τροπή. Τρεις από τους φερόμενους ως υπογράφοντες την κατάπτυστη διακήρυξη,  με μηνύματά τους στο προσωπικό τους προφίλ στο Facebook κατήγγειλαν ότι ουδέποτε υπέγραψαν ένα τέτοιο κείμενο και ότι μπήκαν στη λίστα χωρίς να ερωτηθούν!!

Αντί  άλλου σχολιασμού θα παραθέσω αυτά που ανάρτησε μια από τους καταγγέλλοντες, η γνωστή τραγουδίστρια και μουσικός Νένα Βενετσάνου:



«Έμεινα έκπληκτη όταν είδα το όνομά μου να φιγουράρει κάτω από ένα κείμενο που εκθειάζει την συμφωνία των Πρεσπών. Αναρωτιέμαι και πόσο είναι γνήσιες οι υπογραφές και των υπολοίπων ανθρώπων του πνεύματος και της Τέχνης κάτω από αυτό το κείμενο! Αρνούμαι στον οποιονδήποτε το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το όνομά μου με τέτοιο θράσος κάτω από ένα κείμενο το οποίο ούτε διάβασα, ούτε το υπέγραψα ποτέ.
Ποιοι είναι αυτοί που το εμπνεύστηκαν και ποια σκοπιμότητα υπηρετούν στην πραγματικότητα; Θα ήθελα να παρακαλέσω όλους όσους είδαν το όνομά τους χωρίς να έχουν υπογράψει να το δημοσιοποιήσουν. Είναι σοβαρό. Και παρακαλώ να εκλάβουν την δημοσίευση του ονόματός μου ως συκοφαντία και βαθειά προσβολή της ακεραιότητάς μου.
Όποιοι κι αν εμπνεύστηκαν αυτή τη φάρσα είναι επικίνδυνοι για τη Δημοκρατία.
Η Δημοκρατία, η φιλία και η συνεργασία των λαών όχι μόνο δεν ωφελούνται από τέτοιες κινήσεις τσουβαλιάσματος των πνευματικών ανθρώπων, αλλά πληγώνονται θανάσιμα από αυτές».
Η "έγκριτη" και κατ' άλλα λαλίστατη Εφημερίδα των Συντακτών  δεν τόλμησε να δημοσιεύσει ολόκληρες τις καταγγελίες των καλλιτεχνών  ως όφειλε αλλά αντ΄αυτού αρκέστηκε να δημοσιεύσει  μια λακωνική διευκρινηστική ανακοίνωση κάποιου ...ανώνυμου που είναι υπεύθυνος για το κείμενο και τη συλλογή των υπογραφών, ο οποίος ζητά ....συγγνώμη για το λάθος. Φυσικά η εφημερίδα δεν κάνει κανένα σχόλιο για αυτή την άθλια μεθόδευση.
Διαβάστε το άρθρο, που εκθέτει την εγκυρότητα της εφημερίδας αλλά και τους εμπνευστές αυτής της απίστευτης διακήρυξης.

http://www.efsyn.gr/arthro/dieykriniseis-gia-keimeno-ypografon-gia-tis-prespes

Τέλος αν  κάποιος αναρωτηθεί τι είδους  αριστεροί είναι αυτοί που υπογράφουν το κείμενο και τι σχέση έχουν με τον Σύριζα δεν έχουν παρά να βάλουν το όνομά τους στην αναζήτηση του Google και θα λάβουν τις απαντήσεις. Σας προτείνω  να κάνετε το ίδιο και για τη δήλωση κάθε δήθεν διανοούμενου, καλλιτέχνη και όποιου άλλου,  βρίσκει δημόσιο βήμα από τα μμε να διατυπώσει τις "προσωπικές του απόψεις" πάνω σε θέματα που αφορούν την κοινή γνώμη. 

  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου