Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

ΟΙ ΝΑΖΙ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ.













Χθες οι Κροάτες προκρίθηκαν στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Στα λίγα άρθρα που έχω γράψει για το Μουντιάλ δεν έχω αναφερθεί καθόλου σε αυτή την ομάδα για ένα και μοναδικό λόγο. Είναι μια ναζιστική φωλιά που κανονικά δεν θα έπρεπε να έχει θέση στο ποδόσφαιρο. 

Οι Κροάτες ναζί ποδοσφαιριστές της Δυναμό Ζάγκρεμπ είναι αυτοί  που έγιναν η αφορμή για να ξεκινήσει ο εμφύλιος πόλεμος στη Γιουγκοσλαβία. Η συμπεριφορά του Μπόμαν στον αγώνα Δυναμό Ζάγκρεμπ -Ερυθρού Αστέρα Βελιγραδίου άναψε το φυτίλι μιας βόμβας που είχε κατασκευαστεί με μεγάλη μαεστρία από την Δύση (Γερμανία - ΝΑΤΟ). Η Κροατία ήταν η πρώτη χώρα που αποσχίστηκε από την Γιουγκοσλαβία. Αυτή την απόσχιση την πληρώνουν από τότε τα Βαλκάνια και θα συνεχίσουν να την πληρώνουν για αρκετό καιρό ακόμα.
Οι  Κροάτες έχουν μεγάλη σχέση με τον ναζισμό και φροντίζουν να το αποδεικνύουν με κάθε ευκαιρία. Η αντιμετώπισή τους από την FIFA  και  UEFA  είναι σκανδαλωδώς προστατευτική. 
Το μεγάλο αστέρι των Κροατών ονομάζεται Λούκα Μοντριτς . Αυτό το ναζιστικό σκουλήκι έδρασε αδιάντροπα στον  αγώνα με την Αργεντινή. Δεν δίστασε να χαιρετήσει ναζιστικά την εξέδρα των φανατικών ναζί Κροατών φιλάθλων. Φυσικά η FIFA  καθώς και όλοι οι δημοσιογράφοι του κώλου έκαναν πως δεν είδαν δεν άκουσαν.

https://youtu.be/m42z5SAj8hY

Χθες σκόραρε και έστειλε την Κροατία στον τελικό ο  Μάριο Μαντζουκιτς. Τον Νοέμβριο του 2012, ο Μάριο Μάντζουκιτς και ο Τζερντάν Σακίρι (άλλο μπουμπούκι που παίζει με την εθνική...Ελβετίας) παίκτες  της Μπάγερν Μονάχου,σε μια αναμέτρηση με την ομάδα ης Νυρεμβέργης, ο Κροάτης επιθετικός σκόραρε και έτρεξε προς τους φιλάθλους των Βαυαρών πανηγυρίζοντας με υψωμένο το δεξί του χέρι. Μαζί του,δίπλα του βρέθηκε ο Σακίρι, ο οποίος κατάγεται από το Κόσοβο. Αμφότεροι κατηγορήθηκαν πως ο χαιρετισμός τους απευθυνόταν προς τους πρώην Κροάτες στρατηγούς, Άντε Γκοτόβινα και Μλάντεν Μάρκατς, οι οποίοι μία ημέρα νωρίτερα είχαν αθωωθεί για εγκλήματα πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία.... Κανένας αποκλεισμός καμία συνέπεια...






Χαρακτηριστική και η περίπτωση του Γιόζιπ Σίμουνιτς που είχε τεθεί εκτός του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας για ναζιστικό σύνθημα που είχε τραγουδήσει μαζί με την εξέδρα μετά από τη νίκη της Κροατίας επί της Ισλανδίας (πλέι οφ Μουντιάλ 2014), με τον Κροάτη να τιμωρείται με 10 αγωνιστικές αποκλεισμό!
Ο ίδιος πάντως υπεραμύνθηκε της ενέργειάς του:"δεν έκανα κάτι λάθος, υποστηρίζω την Κροατία, την πατρίδα μου. Εάν κάποιος έχει πρόβλημα με αυτό, πρόβλημά του" και λίγο αργότερα βρήκε δουλειά στο προπονητικό τιμ. Ενώ μάλιστα αρχικά ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Νταβόρ Σούκερ χαρακτήρισε "μη επιτρεπτή την κίνησή του" όταν αργότερα προσελήφθη στο πλευρό του Άντε Τσάτσιτς, ο Σούκερ προσπάθησε να τα... γυρίσει δηλώνοντας: "Στηριζόμαστε στα μυαλά της Κροατίας".
To 2015 οι άνθρωποι της κροατικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας είχαν βρεθεί σε εξαιρετικά άβολη θέση από τα καμώματα των σκληροπυρηνικών οπαδών τους και έτρεχαν να συμμαζέψουν τα... ασυμμάζευτα. Αναφερόμαστε στον αγώνα Κροατία-Ιταλία για τα προκριματικά του Euro 2016, αγώνας που έγινε τον Ιούνιο του 2015 με κλειστές τις πόρτες εξαιτίας ρατσιστικών συνθημάτων που είχαν ακουστεί από μερίδα οπαδών στον αγώνα με την Νορβηγία τον Μάρτιο του ίδιου έτους.
Στο ματς με τους Ιταλούς λοιπόν που έλαβε χώρα στο "Poljud Stadium" ελάχιστοι θυμούνται το αγωνιστικό κομμάτι του ματς (τελικό σκορ 1-1 ) καθώς αυτό στιγματίστηκε από ενέργεια οπαδών να χαράξουν σύμβολο των ναζί (σβάστικα) στον αγωνιστικό χώρο, με τους εμπνευστές αυτής της κίνησης να χρησιμοποιούν χημικό συστατικό ώστε να μην μπορεί ουδείς να το σβήσει παρά την τεράστια προσπάθεια που έγινε στην ανάπαυλα.
Προσωπικά δεν θα παρακολουθήσω τον τελικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου