Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ




Image result for μια γροθια






    Ήταν αναμενόμενη και δεν με εξέπληξε η στάση των τεχνικών κλιμακίων απέναντι στο νομοθετικό έργο της Κυβέρνησης. Μέρα με την μέρα γίνεται όλο και πιο σαφές ότι ο στόχος των «εταίρων» είναι να εξαλείψουν κάθε απόπειρα διακυβέρνησης της Ελλάδας από την νόμιμα εκλεγμένη Κυβέρνηση. 
   Με πρόφαση το υποτιθέμενο «χρέος» , όπλα την αδιαλλαξία και την απειλή του οικονομικού στραγγαλισμού, επιχειρούν να καθυποτάξουν και να ταπεινώσουν την Ελληνική Κυβέρνηση ώστε να παραδοθεί άνευ όρων. Επιθυμούν με άλλα λόγια την ολοκληρωτική υποταγή της Ελλάδας και του λαού της από τις «αγορές» καταργώντας στην πράξη τον θεμελιώδη Νόμο του Πολιτεύματος , το Ελληνικό Σύνταγμα, αφού αποτρέπουν  την παραγωγή νομοθετικού έργου,  βαπτίζοντας ως «μονομερή ενέργεια» κάθε νομοσχέδιο που οδεύει στη Βουλή για ψήφιση. 


     Αποτέλεσμα; Έχουν περάσει 50 ημέρες από την ανάληψη της νέας Κυβέρνησης και δεν έχει ψηφιστεί κανένα από τα αναγγελθέντα Νομοσχέδια , που είχαν και  το χαρακτηρισμό του κατεπείγοντος.

     Τι σημαίνει αυτό κατά τη γνώμη μου; Ότι η στάση των «εταίρων» έχει ενεργοποιήσει το Ακροτελεύτιο Άρθρο 120, του Ελληνικού Συντάγματος. Υπάρχει βίαιη προσβολή του Πολιτεύματος. Αφού τα μη αποδεκτά  από τους «εταίρους» νομοσχέδια, έχουν να κάνουν  με την παροχή Ανθρωπιστικής βοήθειας στον Ελληνικό λαό, αλλά και την όσο το δυνατό οικονομική ανακούφιση των πολιτών(100 δόσεις) με την ταυτόχρονη προσπάθεια εξοικονόμησης δημόσιων εσόδων.

Φαίνεται λοιπόν ότι η Ελληνική Κυβέρνηση , δηλαδή η θέληση του Ελληνικού Λαού ,δεν είναι αρεστή στους «εταίρους» που πλέον αρχίζουν να συμπεριφέρονται όπως οι πρόγονοί της στην «Υπόθεση Πατσίφικο(*)» ακολουθώντας την «διπλωματία των κανονιοφόρων». Μόνο που τώρα δεν επιχειρείται ναυτικός αποκλεισμός του λιμανιού του Πειραιά αλλά οικονομικός αποκλεισμός της χώρας.

Μετά από 50 ημέρες αυξανόμενης πίεσης από την Ε. Ε. Πλησιάζει το τέλος των ψευδαισθήσεων και των διλημμάτων. Αρχίζει να γίνεται ξεκάθαρο πια το ένα και μοναδικό ερώτημα που υπάρχει.
    Ποιά είναι η προτεραιότητα μας; Η ανακούφιση του Ελληνικού λαού από την Ανθρωπιστική κρίση και η σωτηρία της πατρίδας ή η ικανοποίηση των δανειστών με κάθε θυσία;

      Μπορεί η Ελληνική Κυβέρνηση να έκανε,  κατά τη γνώμη μου ,λάθη αλλά δεν έχει πάψει να αντιστέκεται και να προσπαθεί για το καλό του Ελληνικού λαού με οτι μέσα διαθέτει.

      Στις επόμενες μέρες θεωρώ οτι οι πιέσεις που θα δεχτούμε θα είναι αφόρητες. Οφείλουμε καταρχήν να συμπαρασταθούμε  στον αγώνα που δίνει η Ελληνική Κυβέρνηση και κατά δεύτερο να έχουμε στο νου μας στις επιταγές του άρθρου 120 του Συντάγματος.
Πρέπει να γίνει απολύτως κατανοητό οτι αυτή την στιγμή βάλλεται η πατρίδα και το Πολίτευμα της.

Πρέπει να μείνουμε ψύχραιμοι αποφασισμένοι και αλληλέγγυοι, μέχρι να περάσει  «η μπόρα». 

(*) Για την Υπόθεση Πατσίφικο εδώ: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου