Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

ΠΟΙΟΣ ΣΕ ΡΩΤΗΣΕ;


martin schultz




«Θεωρώ τον τωρινό συνασπισμό [στην Αθήνα] της Αριστεράς με αυτούς τους δεξιούς λαϊκιστικές λάθος»
                                             (14/3/2015)

«Δεν θα σας το κρύψω ότι είπα στον Αλέξη Τσίπρα ότι θα ήταν προτιμότερη μία συμμαχία με το Ποτάμι πάρα με τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Εκείνος είχε άλλη άποψη και φυσικά τη σεβόμαστε»
                                                                                                           (29/1/2015)
«Η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά σε μία μεγάλη και δύσκολη πρόκληση και όπως έμαθα σήμερα εδώ το Ποτάμι ένα κόμμα είναι έτοιμο να συνδράμει και αναλάβει τις ευθύνες του και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη. Και εγώ όπως είπα στο Σταύρο Θεοδωράκη θα είμαι στο πλευρό του, θα είμαι βοηθός σε ό,τι χρειαστεί το Ποτάμι»
                                                    (29/1/2015)
Δηλώσεις Μάρτιν Σούλτζ (Πρόεδρος του «Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου»)


     Οι τελευταίες πενήντα μέρες θεωρώ ότι είναι οι ενδιαφέρουσες ,πολιτικά , μέρες που έχω ζήσει μέχρι τώρα. Ο Ελληνικός λαός έδωσε ,για πρώτη φορά, την εντολή στην Αριστερά να κυβερνήσει. Η συγκυρία που έχει αναλάβει είναι δυσμενής.       Παρέλαβαν μια χώρα υπό επιτροπεία, με ξεδοντιασμένα τα κυριαρχικά δικαιώματα , με πωλητήριο σε όλη την δημόσια περιουσία σε τιμές ξεφτίλας, με την ενέργεια και τα δίκτυα (λιμάνια αεροδρόμια, εγκαταστάσεις ΔΕΗ, κλπ) είτε δε χέρια ξένων είτε μια ανάσα απ’ αυτούς. Ταυτόχρονα τα δημόσια ταμεία ήταν άδεια αφού τα φορολογικά έσοδα είναι μηδαμινά λόγω γενικής ανέχειας. Είναι η πρώτη φορά που η προηγούμενη πρόταση δεν είναι κλισέ αφού το παραδέχτηκε ο υπουργός των Οικονομικών της προηγούμενης κυβέρνησης ,κ. Χαρδούβελης, τονίζοντας μάλιστα ότι το γνώριζε ,αυτός και η κυβέρνησή του , μήνες πριν τις εκλογές.


    Αναλαμβάνοντας η Αριστερά και αφού εισέπραξε την άρνηση(!!) των κομμουνιστών για κυβέρνηση συνεργασίας, που κατά περίεργο τρόπο κάνουν αντιπολίτευση σκληρότερη και από την Δεξιά, συνασπίστηκε με το κόμμα των ΑΝΝΕΛ προκειμένου να προσπαθήσει να βγάλει από το αδιέξοδο τη χώρα και ταυτόχρονα να υλοποιήσει το προεκλογικό της πρόγραμμα όπως αυτό είχε αναγγελθεί στην Έκθεση της Θεσσαλονίκης.
Μετά από πενήντα σχεδόν μέρες κυβέρνησης δεν είμαι σίγουρος αν αυτός ο συνασπισμός θα καταφέρει να υλοποιήσει τις προγραμματικές του εξαγγελίες.Αλλά αυτό λίγη σημασία έχει πια.

     Νομίζω ότι ετούτη η Κυβέρνηση έχει πετύχει ήδη μια τεράστια επιτυχία που μέρα με την ημέρα θα γίνεται πιο ορατή. Έχει καταφέρει με έμπρακτο τρόπο να καταρρίψει ένα μύθο που φτιάχτηκε αριστοτεχνικά τριανταπέντε χρόνια. Απομυθοποίησε την Ευρωπαϊκή Ιδέα και κατέδειξε ότι αυτό που θέλουνε να ονομάσουν Ενωμένη Ευρώπη έχει μεταβληθεί σε ένα  όργανο που  αδιαφορεί για την ευημερία των πολιτών και επιβάλει την σιδηρά πυγμή των ισχυρότερων  προς τους ασθενέστερους.

     Κατέδειξε ότι ο θεσμός της Δημοκρατίας που έχει ως ΒΑΣΙΚΟ χαρακτηριστικό την λαϊκή βούληση έχει καταργηθεί αφού δεν λαμβάνεται υπόψη αν δεν συμφωνεί με τα κελεύσματα των «αγορών» και των «εταίρων» που τα αντιπροσωπεύουν. Με άλλα λόγια έχουμε αρχίσει να περνάμε στην εποχή της Μετα-δημοκρατίας δηλ σε ένα σύγχρονο μεσαίωνα όπου οι έννοιες όπως «το κράτος» με ότι αυτό συμβολίζει ( σύνορα, ελευθερίες, πρόνοια κλπ) θα έχουν τυπική σημασία αφού τα πάντα θα ελέγχονται και θα εξαρτώνται από τις «αγορές» προς όφελος αποκλειστικά των «αγορών».

    Η στάση που κράτησε η Κυβέρνηση, στις μέχρι τώρα διαπραγματεύσεις ήταν υποχωρητική στις οικονομικές απαιτήσεις των «θεσμών», αλλά ανυποχώρητη στα μέτρα που έπρεπε να παρθούν για να σταματήσει η πρωτοφανής ανθρωπιστική κρίση που μαστίζει τη χώρα.
 Ανάγκασε έτσι τους «εταίρους» να φανερώσουν το πραγματικό τους πρόσωπο. Τους άφησε ελεύθερο το πεδίο και αυτοί τυφλωμένοι από το πλεονέκτημα της ισχύος έχουν φτάσει πλέον στο σημείο να ζητούν επιτακτικά να αλλάξει η νόμιμα εκλεγμένη Ελληνική Κυβέρνηση η οποία σημειωτέον έχει και την πολύ μεγάλη αποδοχή του Ελληνικού Λαού.

     Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι κορυφαίος θεσμός της Ε.Ε. και κάθε δήλωση του αντιπροσωπεύει όλο το Κοινοβούλιο ειδικά δε όταν δεν υπάρχει καμιά φωνή αντίθεσης.
Κατέδειξε ακόμα , είτε το θέλουμε είτε όχι, ότι είμαστε για άλλη μια φορά στην μακραίωνη ιστορία μας, η αιχμή του δόρατος του Ελεύθερου κόσμου. Αυτή τη φορά όμως δεν φοράμε μια συμβατική πολεμική στολή αλλά φέρουμε την ταμπέλα του πειραματόζωου. Στον αγώνα αυτό που στόχο έχει την επιτυχία ή την αποτυχία του πειράματος της Μετα-δημοκρατίας. Ακόμα είμαστε για άλλη μια φορά μόνοι. Οι «συμπαθούντες» και «συνοδοιπόροι»  Ποδέμος και Σιν Φεην , παρά τα ομαδικά πυρά που δέχεται η Ελληνική κυβέρνηση δεν έχουν κάνει ούτε μια δήλωση συμπαράστασης. Έναν ρεαλιστή λίγο τον ενδιαφέρει  αυτό γιατί έτσι συμβαίνει πάντα στην ιστορία μας.

     Είμαι σίγουρος ότι αργά ή γρήγορα θα πρέπει να πάρουμε πολύ σημαντικές αποφάσεις  και θα χρειαστεί να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας. Δεν γνωρίζω τι Κυβέρνηση θα έχουμε τότε ,την ίδια ή κάποια άλλη. Το μόνο που γνωρίζω είναι ότι ο χρόνος τελειώνει για χιλιάδες Ελληνικές οικογένειες  οι οποίες οδηγούνται στη φτώχεια με πάρα πολύ γρήγορους ρυθμούς. Ο σκηνοθέτης Κ. Γαβράς παρομοίασε τον Α. Τσίπρα με τον Αλιέντε της Χιλής καθόλου άστοχη σύγκριση φτάνει να μην επαναληφθεί η ιστορία σαν τραγωδία.

Όσο για τις δηλώσεις του κ. Μάρτιν  Σούλτζ  έχω να πω ότι εδώ στην Ελλάδα έχουμε μια ευχή που αναφέρεται στο σεξ  τα ταξίδια και στην καλή σταδιοδρομία αλλά η ανατροφή μου δεν με αφήνει να του την πω.






 πηγή δηλώσεων : ΤΑ ΝΕΑ,www.olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου