Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ









     Χθες στην Βουλή διενεργήθηκε μια συζήτηση που κατά την γνώμη μου υπήρξε μνημειώδης και αποκαλυπτική. Όποιος την παρακολούθησε πρέπει να κατάλαβε πως κάποιοι που μονοπωλούσαν την διακυβέρνηση της χώρας επί 40 χρόνια αντιλαμβάνονταν το σεβασμό στο πολίτευμα και τους θεσμούς. Είναι τραγικό σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα να βλέπεις πολιτικούς που τους έχει εμπιστευτεί ένα μέρος του Ελληνικού λαού να προσβάλουν με τόσο βάναυσο τρόπο την Δημοκρατία , τους πολιτειακούς θεσμούς, τους ψηφοφόρους τους, την ιστορία του κόμματος τους. Αναρωτιέται κανείς πως είναι δυνατόν πρώην Πρωθυπουργός να μην αντιλαμβάνεται ούτε σε ποιο χώρο βρίσκεται αλλά ούτε να προσπαθεί να μείνει ψύχραιμος στην ομολογουμένως ψυχολογική πίεση που δέχεται από την συνέπεια των λανθασμένων προσωπικών του ενεργειών.


     Ο Σαμαράς υιοθετώντας το στυλ του μαχαλόμαγκα που τόσο γλαφυρά περιγράφεται στις Ελληνικές ασπρόμαυρες ταινίες του κινηματογράφου του 1960 προσπάθησε να κάνει αντιπολίτευση. Το μόνο που κατάφερε είναι να απογυμνωθεί για άλλη μια φορά και να προσβάλει την αισθητική και νοημοσύνη όσων τον παρακολουθούσαν. Υποστήριξε ότι βρίσκεται στην Βουλή από το 1977,αλλά δεν γνώριζε αυτό που και ένας απλός τηλεθεατής γνωρίζει. Το κουδούνι που χτυπάει, όταν υπερβαίνει κάποιος ομιλητής το χρόνο ομιλίας του, δεν το κτυπάει ο Πρόεδρος της Βουλής αλλά ενεργοποιείται αυτόματα από χρονοδιακόπτη. Δες έχουν τίποτα μαζί σας κ. Σαμαρά. Εσείς δεν πατάτε στην αίθουσα για να γνωρίζεται τις διαδικασίες.  

    Είπε  απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό ότι είναι της ευθείας αντρικής σχολής και δεν διαλέγει τεθλασμένες γραμμές. Τι εννοείται κ.Σαμαρά ότι ο Πρωθυπουργός δεν είναι της αντρικής σχολής; 
    Το είπε αυτό στην προσπάθεια να υπερασπιστεί τον φίλο του και συνεργάτη κ.Παπασταύρου, που το όνομα του εμπλέκεται σε λογαριασμό 5 εκ ευρώ που περιέχεται στη λίστα Λαγκάρντ. Τόνισε δε ότι μακάρι η Ελλάδα να είχε  10 Παπασταύρους.
    Μόνο που την ίδια στιγμή που τα έλεγε αυτά ο οικονομικός εισαγγελέας Γαληνός Μπρης διέτασσε προκαταρτική εξέταση για τον κ. Παπασταύρου για να ερευνηθεί αν έχει τελέσει το αδίκημα της ψευδορκίας σχετικά με την υπόθεση των λογαριασμών της λιστας Λαγκάρντ.
Κατηγόρησε τον υπουργό κ. Κατρούγκαλο για επαγγελματικό ασυμβίβαστο . Όταν όμως δόθηκε ο λόγος στον υπουργό για να καταθέσει την άποψη του και να αντικρούσει την κατηγορία του κ. Σαμαρά,αυτός ωρυόμενος μαζί με τον γνωστό Άδωνη επιτέθηκε λεκτικά κατά του προεδρείου της Βουλής αντιδρώντας στη απόφαση της Προέδρου, να δώσει το δικαίωμα στο κατηγορούμενο υπουργό να μιλήσει επί προσωπικού ζητήματος!!!
Εδώ δεν ήξερε το τρόπο λειτουργίας του κουδουνιού θα ήξερε τον Κανονισμό της Βουλής (άρθρο 68)…
Φυσικά ο άντρας της παλιάς σχολής  αποχώρησε από την αίθουσα και δεν άκουσε τον αντίλογο από τον θιγόμενο υπουργό.

     Κατηγόρησε την Πρόεδρο της Βουλής ότι τον λογοκρίνει αφού δεν τον άφησε να μιλήσει όσο έπρεπε. Μάλλον δεν έχει καλή σχέση με τον χρόνο. Ενώ έπρεπε να μιλήσει 5 λεπτά η κακή Πρόεδρος τον άφησε να μιλήσει μόνο 27 λεπτά!!!
    Προσέβαλε την κρίση του Ελληνικού Λαού τον οποίο τον χαρακτήρισε πλανημένο αφού δεν είχε τη συναίσθηση του τι ψήφιζε.
    Στα 27 λεπτά ομιλίας του κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι υπόγραψε νέο μνημόνιο αλλά ταυτόχρονα η σκληρή στάση που κρατάει έναντι των δανειστών θα φέρει τη ρήξη και η χώρα θα πέσει στα βράχια. Ας αποφασίσει τι τελικά κάνει ο Πρωθυπουργός ; Είναι ενδοτικός ή ανένδοτος;
Τέλος παρουσιάστηκε αμετανόητος για τις επιλογές του που οδήγησαν τη χώρα στο αδιέξοδο και την υποτέλεια, υποστηρίζοντας ότι το μνημόνιο ήταν η σωτήρια λύση.

     Δυστυχώς  όμως γι’αυτόν αλλά και τους άλλους φιλομνημονιακούς  σαν π.χ. τον «ποτάμι», τον Θεοδωράκη που η μόνη αγωνία που είχε χθες βράδυ ήταν αν θα διακοπεί το ξεπούλημα των 14 αεροδρομίων στους Γερμανούς, έρχονται οι ίδιοι οι Γερμανοί πολίτες, που αρχίζουν πλέον να βλέπουν το έγκλημα που έχει διαπραχθεί κατά της Ελλάδας και λένε τα πράγματα με το όνομά τους μέσα από ένα 15λεπτο βίντεο.
Τους αφιερώνω λοιπόν αυτό το βίντεο που με πολύ απλό και γλαφυρό τρόπο εξηγεί τι έχει συμβεί στην Ελλάδα και ποιοι φταίνε γι’αυτό.



'Αρθρo 68:Πρoσωπικά ζητήματα

1. Πρoσωπικό ζήτημα θεωρείται η μoμφή πoυ περιέχει υβριστική εκδήλωση ατoμικά εναντίoν Boυλευτή ή μέλoυς της Kυβέρνησης, καθώς και η απόδoση σε oμιλητή διαφoρετικής γνώμης από εκείνη πoυ εξέφρασε. H επίκληση και αντιμετώπιση τoυ πρoσωπικoύ ζητήματoς γίνoνται στην ίδια συνεδρίαση στην oπoία δημιoυργήθηκε.
2. O επικαλoύμενoς πρoσωπικό εις βάρoς τoυ ζήτημα ζητεί από τoν Πρόεδρo την άδεια να μιλήσει. To αίτημα αυτό δεν μπoρεί να υπoβληθεί πριν oλoκληρωθεί η αγόρευση πoυ έδωσε αφoρμή για την επίκληση πρoσωπικoύ ζητήματoς.
3. O Πρόεδρoς μπoρεί να μη δώσει τo λόγo αν κρίνει ότι δεν υπάρχει πρoσωπικό ζήτημα.
4. Aν o ενδιαφερόμενoς επιμένει και πρoκληθoύν αμφιβoλίες, o Πρόεδρoς μπoρεί να ερωτήσει σχετικά τη Boυλή αμέσως. Aν o Πρόεδρoς ή η Boυλή κρίνoυν ότι μπoρεί να δoθεί o λόγoς, o ενδιαφερόμενoς καλείται να εκθέσει σε ένα (1) λεπτό της ώρας σε τι συνίσταται τo πρoσωπικό ζήτημα.
5. Στις περιπτώσεις των πρoηγoύμενων παραγράφων δεν επιτρέπεται συζήτηση.
6. Σε περίπτωση κατά την oπoία μετά την εξήγηση τoυ πρoσωπικoύ ζητήματoς, σύμφωνα με την παράγραφo 4, o Πρόεδρoς ή η Boυλή απoφασίζoυν να δoθεί o λόγoς, o θιγόμενoς Boυλευτής μιλεί, αν πρόκειται για μoμφή, μετά τo τέλoς της αγόρευσης εκείνoυ πoυ τη διατύπωσε και, αν πρόκειται για απόδoση διαφoρετικής γνώμης, στo τέλoς της συζήτησης τoυ θέματoς κατά την oπoία ανέκυψε τo πρoσωπικό ζήτημα και oπωσδήπoτε στo τέλoς της συνεδρίασης.
7. H ανάπτυξη τoυ πρoσωπικoύ ζητήματoς και η παρoχή εξηγήσεων ή και διευκρινίσεων από εκείνoν κατά τoυ oπoίoυ στρέφεται η αιτίαση δεν μπoρεί να υπερβεί τα πέντε (5) λεπτά της ώρας για τoν καθένα.
8. O Πρόεδρoς της Boυλής απoφαίνεται για την ύπαρξη ή μη πρoσωπικoύ ζητήματoς. Aν o θιγόμενoς επιμένει, απoφαίνεται η Boυλή με ανάταση και χωρίς συζήτηση.
9. Aν γίνει τελικά δεκτό ότι υπάρχει πρoσωπικό ζήτημα, o Πρόεδρoς καλεί εκείνoν πoυ τo πρoκάλεσε να ανακαλέσει ή να ανασκευάσει· αν μετά τo γεγoνός αυτό εξακoλoυθεί να αρνείται, εφαρμόζoνται oι διατάξεις των άρθρων 77 έως 81.
10. To μέλoς της Boυλής ή της Kυβέρνησης στo oπoίo, κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης στη Boυλή, απoδίδoνται πράξεις ή παραλείψεις πoυ πρoσβάλλoυν την τιμή και την υπόληψή τoυ, μπoρεί να ζητήσει με γραπτή αίτησή τoυ τη σύσταση επιτρoπής έρευνας των κατηγoριών.
11. H συζήτηση της αίτησης της πρoηγoύμενης παραγράφoυ oλoκληρώνεται μέσα σε μία συνεδρίαση. Σ’ αυτήν μετέχoυν εκείνoς πoυ ζητεί τη σύσταση της επιτρoπής, τα μέλη της Kυβέρνησης και oι Πρόεδρoι των Koινoβoυλευτικών Oμάδων. H σχετική απόφαση της Boυλής λαμβάνεται με μυστική ψηφoφoρία και με την πρoβλεπόμενη από τo άρθρo 67 τoυ Συντάγματoς πλειoψηφία.
12. Για τη συγκρότηση και τη λειτoυργία της επιτρoπής αυτής εφαρμόζoνται αναλόγως oι διατάξεις των άρθρων 144 έως 148 για τις εξεταστικές επιτρoπές.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου