Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ(ένας διαφορετικός απολογισμός)











Αγαπητοί φίλοι και αγαπητές φίλες

Σε λίγες ώρες το 2015 μας αποχαιρετά. Θεωρώ ότι αυτή η χρονιά ήταν από τις χειρότερες των τελευταίων δεκαετιών. Ειδικά για την Ελλάδα και τους Έλληνες ήταν μια χρονιά μεγάλων απογοητεύσεων και δυσάρεστων δοκιμασιών. Ζούμε πλέον σε μια χώρα που σύμφωνα με τα λεγόμενα του Πρωθυπουργού, έχει χάσει την εθνική της κυριαρχία και ανεξαρτησία. Το πολίτευμα της δημοκρατίας όπως το γνωρίζαμε έχει καταλυθεί και στη θέση του έχει παρουσιαστεί ένα μόρφωμα που προήλθε από την  επιτροπεία των δανειστών της χώρας. Οι ιστορικοί του μέλλοντος ίσως το ονομάσουν μεταδημοκρατία.

Η ελληνική κυβέρνηση ακολουθεί ένα πρόγραμμα που τις έχουν επιβάλλει και που η ίδια δεν πιστεύει ότι θα επιτύχει αλλά το εφαρμόζει πειθήνια ακολουθώντας τα προστάγματα όχι του Λαού αλλά των δανειστών που ουσιαστικά κατέχουν τη χώρα.
Είναι νομίζω μοναδική φορά στη παγκόσμια ιστορία που μια χώρα κατακτιέται χωρίς να πέσει μια τουφεκιά και χωρίς να εισέλθει σε αυτήν στρατός κατοχής. Η χώρα παραδόθηκε από τους ίδιους τους κατοίκου της που δέχτηκαν μοιρολατρικά την υποδούλωση και την εξαθλίωση.
Επί 6 χρόνια δεν θέλουν να αντιληφθούν ότι πέραν της χώρας καταστρέφεται η ζωή τους και η ζωή των παιδιών τους.

Στη χώρα εκτός των άλλων έχει επιβληθεί και μερική απαγόρευση της κυκλοφορίας. Μη ψάξει κανείς να βρει κάποιο διάταγμα που να την επιβάλει. Ούτε κάποιο στρατό κατοχής που κάνει περιπολίες στους δρόμους και συλλαμβάνει τους παραβάτες. Τίποτα από αυτά δεν ισχύει. Η απαγόρευση έχει επιβληθεί μέσω δυσβάστακτων και άδικων φόρων και αυξήσεων, όπως τα τέλη κυκλοφορίας, τα διόδια, το αντίτιμο του εισιτηρίου για τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τη βαριά φορολόγηση των καυσίμων.
Για να γίνει αντιληπτό αυτό θα αναφέρω ότι ένας εργαζόμενος που αμείβεται με 720 ευρώ και χρησιμοποιεί λεωφορείο για να πάει στην εργασία του, μόνο για αυτό το δρομολόγιο χρειάζεται ετησίως  ένα μηνιάτικο!!
Προσοχή! Ο μισθός είναι 720 ευρώ και όχι ο κατώτατος που είναι κάτω από 450 ευρώ.

Είναι περιττό να μιλήσω για την κοινωνική πρόνοια την περίθαλψη την Παιδεία, την εθνική άμυνα, τις συντάξεις την εργατική νομοθεσία, την ανεργία, την μετανάστευση την υπογεννητικότητα, το μαρασμό της αγοράς ,το σβήσιμο της μεσαίας τάξης, το σβήσιμο των ονείρων μια ολόκληρης κοινωνίας.

Φτάνοντας στο τέλος μιας χρονιάς και περιμένοντας το ξεκίνημα της νέας συνηθίζουμε να ανταλλάσσουμε ευχές.
Αγαπητοί φίλοι και φίλες δυσκολεύομαι να σας ευχηθώ καλή χρονιά γιατί είναι σαν να σας κοροϊδεύω, αφού γνωρίζουμε όλοι μας ότι δεν πρόκειται να είναι τέτοια.
Το σκοτάδι στο οποίο έχει πέσει η χώρα είναι βαθύ. Το βαθύτερο όμως σκοτάδι είναι αυτό πριν την Ανατολή του ήλιου. Αλλά «για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή» που αναφέρει και ο ποιητής.

Λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να συνεχίσω….να είστε όλοι καλά





Υ.γ. Επειδή η τελευταία πρόταση μπέρδεψε αρκετούς ως προς το νόημά της, έχω να πω ότι δεν είμαι απελπισμένος αλλά οργισμένος. Ελπίζω να βοήθησα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου