Κυριακή 24 Ιουνίου 2018

ΟΙ ΞΕΝΟΦΟΒΙΚΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ












Τα τελευταία χρόνια οι Έλληνες δέχονται μια πρωτοφανή επίθεση και συκοφαντία σε όλα τα επίπεδα: οικονομικά,πολιτιστικά,γλωσσολογικά, εθνικά, θρησκευτικά, κοινωνικά κλπ, από ξένους και ντόπιους σκοτεινούς κύκλους.
Ο Έλληνας ,μεταξύ άλλων έχει κατηγορηθεί και λοιδορηθεί για ξενοφοβία, ρατσισμό, εθνικισμό. Τα διάφορα μισθωμένα φερέφωνα του αμερικανόφερτου νεοφασιστικού ρεύματος του "πολιτικά ορθού" έχουν αναλάβει εργολαβικά και καθημερινά αυτή τη βρώμικη δουλειά.Μαζί με αυτά και διάφοροι αφελείς που δεν μπορούν να δουν πέρα από τη μύτη τους και παίζουν άθελά τους το παιγνίδι τους. Ο σκοπός είναι προφανής. Αποδυνάμωση των αντιστάσεων και παθητική αποδοχή των αποφάσεων των καθαρμάτων που προσπαθούν να επιβάλλουν ένα σύγχρονο μεσαίωνα αυτό της Παγκοσμιοποίησης.
Έρχονται όμως στιγμές που κάποιες διεθνείς προσωπικότητες με πολύχρονη κοινωνική και πολιτική δράση να κάνουν δηλώσεις που καταστρέφουν την εικόνα που προσπαθούν να δημιουργήσουν για τους Έλληνες όλοι οι προαναφερόμενοι.

Μια τέτοια προσωπικότητα είναι και ο Sting, ο οποίος βρέθηκε στην Ελλάδα για δύο συναυλίες στο Ηρώδειο, των οποίων τα εισιτήρια είχαν εξαντληθεί εδώ και πολλές μέρες. Με την ευκαιρία αυτή, βρέθηκε και στο αεροδρόμιο των Αθηνών προκειμένου να παραστεί σε μια εκδήλωση της Διεθνούς Αμνηστίας για τους πρόσφυγες. Σε αυτή την εκδήλωση έκανε την εξής δήλωση για τους  Έλληνες. 

«Ευχαριστώ τον Θεό για την Ελλάδα επειδή μας δείξατε τον δρόμο .... Έχετε δείξει πώς να αντιμετωπίζετε τους πρόσφυγες όταν άλλοι άνθρωποι κατασκεύαζαν τείχη. Όταν έπαιρναν τα παιδιά από τις μητέρες τους και τα έβαζαν σε κλουβιά, ενεργήσατε με συμπόνια, γενναιοδωρία και κοινή λογική. Επειδή οι δήθεν  ηγέτες μας, μια θλιβερή παρέλαση δειλών, δεν έχουν τις λύσεις....Η δημοκρατία ξεκίνησε εδώ στην Ελλάδα, μας δείξατε πώς να γίνουμε και πάλι πολιτισμένοι» 

Σήμερα στις 4 το απόγευμα ξεκινά στις Βρυξέλλες η συνάντηση εργασίας των αρχηγών δέκα κρατών-μελών της ΕΕ που έχει εξελιχθεί σε άτυπη μίνι σύνοδος κορυφής με αντικείμενο το προσφυγικό στη σκιά των πιέσεων που δέχεται η Μέρκελ στο εσωτερικό της χώρας της - με ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και κατάρρευσης του κυβερνητικού συνασπισμού - προκειμένου να ληφθούν δραστικά μέτρα για τους πρόσφυγες και τη μετακίνησή τους στην Ευρώπη. Αυτό που διαφαίνεται είναι ότι αυτή η παρέλαση δειλών όπως την χαρακτήρισε ο Sting θα υψώσει και πάλι τα τείχη του απομονωτισμού, γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια τις διεθνείς συμφωνίες που έχουν υπογραφεί για το προσφυγικό. Φαίνεται ότι οι διεθνείς συμφωνίες θεωρούνται "ιερές" και απαραβίαστες μόνο όταν πρόκειται για τα μνημόνια που έχουν επιβληθεί στην Ελλάδα. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου