Σάββατο 16 Ιουνίου 2018

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΞΕΒΡΑΖΕΙ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ









Αποτέλεσμα εικόνας για μπαρμπαρούσησ αλβανική σημαία



Λέγεται ότι το δημοκρατικό πολίτευμα είναι ίσως το τελειότερο δημιούργημα του ανθρώπινου πνεύματος. Είναι ένα καθαρά ανθρωποκεντρικό πολίτευμα με κύριο χαρακτηριστικό το δικαίωμα της βούλησης και την έκφραση αυτής μέσω του λόγου,μοναδικό ανθρώπινο χαρακτηριστικό, σε δημόσιο χώρο και μπροστά σε κοινό. Η έκθεση της σκέψης του ομιλητή είναι ίσως το βασικότερο συστατικό του δημοκρατικού πολιτεύματος. Χθες συνέβη ένα περιστατικό στη Βουλή που επιβεβαίωσε αυτή την ιδιαίτερη ιδιότητα της Δημοκρατίας και απέδειξε ότι δεν υπάρχει πιο καταλυτική ενέργεια από την έκθεση της σκέψης σε δημόσιο χώρο. 

Το περιστατικό για όσους δεν γνωρίζουν αφορά τον χρυσαυγίτη Κ. Μπαρμπαρούση, ο οποίος από το βήμα των ομιλητών της Βουλής κάλεσε τη στρατιωτική ηγεσία να συλλάβει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό και τον υπουργό των Εξωτερικών της χώρας. Για να κάνει ακόμα πιο μελοδραματική αυτή την έκκληση στράφηκε προς τη μεριά που κάθονται οι βουλευτές της συμπολίτευσης και φώναξε : "Τα κεφάλια σας στις Πρέσπες".
https://youtu.be/KuU8hMeG6Gc
Για το φασιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής έχουν γραφτεί τα τελευταία 6-7 χρόνια δεκάδες δεκάδων καταδικαστικά άρθρα, έχουν γίνει εκατοντάδες σχόλια, και το λεγόμενο "δημοκρατικό τόξο" έχει προσπαθήσει δια του αποκλεισμού του κόμματος από το δημόσιο διάλογο να διαφυλάξει το δημοκρατικό πολίτευμα. 
Χθες ο Μπαρμπαρούσης χρειάστηκε μόλις 2 λεπτά για να ξεσκεπάσει μπροστά στους Έλληνες πολίτες το πραγματικό πρόσωπο του φασισμού. Ένα κατόρθωμα που υπερκέρασε όλες τις πολυετείς προσπάθειες αποδόμησης της Χ.Α. από τους πολιτικούς της  αντιπάλους, δικαιώνοντας ταυτόχρονα τη σκέψη του Μανώλη Γλέζου που είχε προτρέψει να μη αποκλείουν τη Χρυσή Αυγή από το Δημόσιο Διάλογο αλλά να τους δίνουν την ευκαιρία να εκθέτουν τις απόψεις τους και η Δημοκρατία θα φροντίσει για τα υπόλοιπα. Γεγονός που συνέβη χθες το πρωί.
Ο Μπαρμπαρούσης με τον λόγο του και τις μετέπειτα πράξεις του ανέδειξε το γνήσιο πρόσωπο του φασισμού. Κατ΄αρχήν δεν έβαλε τον εαυτό του μπροστάρη σε μια ενέργεια όπως αυτή της σύλληψης των προσώπων που αντιπροσωπεύουν κορυφαίους δημοκρατικούς θεσμούς αλλά ενέπλεξε τρίτους για να αναλάβουν πρωτοβουλία. Τη στρατιωτική ηγεσία στη συγκεκριμένη περίπτωση, δείχνοντας τη θρασυδειλία του , την αγελαία συμπεριφορά του αλλά και την παντελή άγνοια και σεβασμό του Συντάγματος και των νόμων. Όταν του ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα λεγόμενα του, αρχικά ανακάλεσε και ύστερα εξαφανίστηκε προς άγνωστη κατεύθυνση προκειμένου να διαφύγει τη σύλληψη και να σταθεί απέναντι στην δικαιοσύνη για να υποστηρίξει αυτά που πιστεύει και αυτά που είπε. Από χθες αναζητείται. Όταν κάποιος θεωρεί ότι αυτά που λέει και πράττει είναι σωστά δεν κρύβεται στη σκιά αλλά βγαίνει μπροστά στο φως και υποστηρίζει χωρίς φόβο της απόψεις του. 

Ας πάμε τώρα στο κόμμα της Χρυσής Αυγής. Αρχικά οι βουλευτές που βρίσκονταν εντός της αίθουσας επικρότησαν τις απόψεις του Μπαρμπαρούση δια του χειροκροτήματός των. Όταν αντιλήφθηκαν το αξιόποινο των λόγων του και βλέποντας τον ορατό κίνδυνο να λογοδοτήσουν και αυτοί στη Δικαιοσύνη έπραξαν όπως πράττει πάντα ένας δειλός. Αποποιήθηκαν των όποιων ευθυνών τους και διέγραψαν τον μέχρι χθες σύντροφό τους, αφήνοντάς τον μόνο του να υπερασπίσει τον εαυτό του. Εύκολα φαντάζεται κάποιος τι θα πράξουν όλοι αυτοί σε μια πραγματική κρίση.
Θα μπορούσε η περίπτωση Μπαρμπαρούση να ήταν  μεμονωμένη  αλλά δεν είναι. Να θυμίσω πως εξαφανίστηκε ο πολύς Κασιδιάρης όταν χαστούκισε την Κανέλλη, και πως εκλιπαρούσε κλαίγοντας με λυγμούς να αποφυλακιστεί ο Μπούκουρας υποστηρίζοντας δε, ότι ήταν τελικά....ΠΑΣΟΚ!!!

  
https://youtu.be/KuU8hMeG6Gc

Ανεξάρτητα με το ποια θα είναι η τύχη του Μπαρμπαρούση  όταν βρεθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης, οι πολίτες αυτής τις χώρας θεωρώ ότι τον έχουν ήδη καταδικάσει στις συνειδήσεις τους. Από χθες το μόρφωμα της Χ.Α. έχει υποστεί ένα βαρύτατο πλήγμα όχι από τους πολιτικούς της αντιπάλους αλλά από την ίδια τη Δημοκρατία. Ένα πολιτικό σύστημα, τόσο καλά δομημένο που αυτοπροστεύται και εξαφανίζει τους εχθρούς της μέσω της ελευθερίας του λόγου και της έκθεσης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου