Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗ ΡΟΚ ΜΟΥΣΙΚΗ










Σχεδόν όλος ο πλανήτης έχει συντονιστεί στους ρυθμούς του παγκοσμίου κυπέλλου ποδοσφαίρου. Ένα από τα πιο ευφάνταστα εγχειρήματα που έπεσε στην αντίληψη μου ήταν η τροποποίηση κάποιων κλασικών εξώφυλλων ροκ άλμπουμ με ευρέως γνωστές σκηνές από το παγκόσμιο ποδόσφαιρο .
Η σύλληψη και η εκτέλεση αυτής της πρωτότυπης ιδέας ανήκει σε ένα καλλιτεχνικό εργαστήρι της ποπ-αρτ, που έχει έδρα το Λίβερπουλ της Αγγλίας με την επωνυμία Dorothy.
Οι καλλιτέχνες που αναμείχθηκαν καταφέρνουν να δημιουργήσουν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες εικόνες και ταυτόχρονα να σχολιάσουν με τρόπο μοναδικό τις προσωπικότητες που εμφανίζονται σ΄αυτές.


Στην κορφή η φωτογραφία : Pink Floyd ,Wish you Were Here.
1970 Μεξικό: Η στιγμή που οι Μπόμπι Μουρ και Πέλε ανταλλάσσουν τις φανέλλες τους μετά το παιχνίδι τ Αγγλίας - Βραζιλίας.









The Velvet Underground - The Velvet Underground & Nico

Την πασίγνωστη μπανάνα την έχει αντικαταστήσει ένα ποδοσφαιρικό παπούτσι





Tears For Fears - The Hurting

Ο Μέσσι βυθισμένος στο άπειρο μετά το τέλος του τελικού της Γερμανίας κατά της Αργεντινής το 2014.






David Bowie - Ziggy Stardust and The Spiders From Mars

Σαφώς και ο Μπέστ ήταν ένας εξωγήινος ποδοσφαιριστής αλλά η αποτυχία της Βόρειας Ιρλανδίας να προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο τη δεκαετία του 1960 και του 1970 σήμαινε ότι ο παιχταράς δεν συμμετείχε ποτέ στο τουρνουά. Έτσι το παρακολούθησε στην παμπ  όπως και οι υπόλοιποι συμπατριώτες του. 


Για περισσότερες εικόνες στο ιστολόγιο του Dorothy : https://www.wearedorothy.com/blogs/boredroom-news/dorothy-s-world-cup-classic-albums-group-five

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου