Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

ΤΙ ΛΕΣ ΑΛΕΞΗ;







Αποτέλεσμα εικόνας για οηε










Μέχρι σήμερα 140 χώρες αναγνωρίζουν την ΠΓΔΜ ως «Μακεδονία». Με τη συμφωνία κατοχυρώνουμε το «Βόρεια Μακεδονία». Όταν γίνει συνταγματική αναθεώρηση στην πΓΔΜ, τότε θα επικυρώσουμε τη συμφωνία. Αλλιώς η συμφωνία θα ακυρωθεί.


Το παραπάνω κείμενο έχει αναρτηθεί στο Twitter από τον λογαριασμό του Πρωθυπουργού της Ελλάδος. Ο κ.Πρωθυπουργός ισχυρίζεται ότι μέχρι σήμερα έχουν αναγνωριστεί τα Σκόπια ως "Μακεδονία" από 140 χώρες. Να θυμίσω στον κ. Πρωθυπουργό ότι ο Οργανισμός ο οποίος αναγνωρίζει επίσημα ένα κράτος είναι ο ΟΗΕ (Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών). Η Ελλάδα αποτελεί ιδρυτικό μέλος του Οργανισμού. Σύμφωνα με το άρθρο 4 του Κεφ. 2 του καταστατικού χάρτη του ΟΗΕ για να γίνει δεκτό ένα κράτος θα πρέπει να πληρούνται τα παρακάτω:

1.    Μέλη των Ηνωμένων Εθνών μπορούν να γίνουν όλα τα ειρηνόφιλα κράτη τα οποία αποδέχονται τις υποχρεώσεις που περιέχονται σ' αυτόν το Χάρτη και, κατά την κρίση του Οργανισμού, είναι ικανά και πρόθυμα να εκπληρώσουν αυτές τις υποχρεώσεις.
2.    Ένα κράτος γίνεται δεκτό ως μέλος των Ηνωμένων Εθνών με απόφαση της Γενικής Συνελεύσεως, ύστερα από πρόταση του Συμβουλίου Ασφαλείας.


Πράγματι τα Σκόπια έγιναν δεκτά στον ΟΗΕ στις 3 Απριλίου
του 1993με το όνομα ΠΓΔΜ (FYROM) που εξακολουθεί μέχρι σήμερα να είναι το επίσημο όνομα του κρατιδίου. Με το όνομα αυτό αναγνωρίζεται από όλους τους Διεθνείς Οργανισμούς, όπως Ε.Ε. Συμβούλιο της Ευρώπης, ΝΑΤΟ κλπ. Από που προκύπτει λοιπόν το Μακεδονία; Να θυμίσω ότι και η Τουρκία έχει αναγνωρίσει το κατεχόμενο Βόρειο τμήμα της Κυπριακής Δημοκρατίας ως Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου. Κάτι όμως που δεν έχει γίνει αποδεκτό από την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Οι μονομερείς αναγνωρίσεις ακόμα και αν προέρχονται από 140 κράτη δεν έχουν κανένα επίσημο χαρακτήρα τη στιγμή που δεν γίνονται αποδεκτές από την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Έτσι δεν είναι; ή κάνω λάθος;






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου