Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΝΕΒΗ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ;







Ο διαμαρτυρόμενος  Ι. Μπλάντος(αριστ) με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ  Κ.Δουζίνα (δεξιά)








Χθες στο Λονδίνο ο κ. Α.Τσίπρας αποδοκιμάστηκε από Έλληνες που διαμένουν στην Αγγλία εξαιτίας της προσυμφωνίας που υπογράφτηκε στις Πρέσπες. Μάλιστα έχει κυκλοφορήσει και ένα πολύ μικρό βίντεο που περιγράφει μέρος των όσων συνέβησαν. Τα εδώ δημοσιογραφικά φερέφωνα του ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβαν να προκαταβάλουν την κοινή γνώμη, κάνοντας λόγο για στημένο επεισόδιο από μια 4μελή ομάδα ακροδεξιών φασιστών, η οποία μάλιστα αποδοκιμάστηκε από την πλειοψηφία των παρευρισκομένων. Σήμερα όμως ένας από τους τους "φασίστες", ο Ιωάννης Μπλάντος,έκανε μια δήλωση που διατυπώνει την δική του άποψη για το περιστατικό, σε ένα ειδησεογραφικό ιστολόγιο της Κοζάνης , πόλη από την οποία κατάγεται, και η οποία είναι τελειώς διαφορετική από αυτή των εδώ μμε. Τη δήλωση θα τη διαβάσετε παρακάτω. 

Πέραν όμως των όσων υποστηρίζει ο κ. Μπλάντος υπάρχει στο you tube ένα βίντεο που περιγράφει με μεγάλη λεπτομέρεια το γεγονός. Όπως θα δείτε και θα ακούσετε και εσείς, η αλήθεια είναι τελείως διαφορετική από αυτή που θέλησαν να πλασάρουν εδώ στην Ελλάδα οι διάφοροι προσκείμενοι στην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Το βίντεο διαρκεί 5'24". Στην αρχή βλέπουμε την είσοδο του κτιρίου όπου έγινε η ομιλία του κ.Τσίπρα μπροστά σε ένα κλειστό κύκλο προσκαλεσμένων με πρόσκληση. Πρώτο συμπέρασμα. Ο κ. Τσίπρας δεν μίλησε σε ανοικτή συγκέντρωση Ελλήνων επιστημόνων και νέων επιχειρηματιών του Λονδίνου αλλά σε ένα επιλεγμένο ακροατήριο που δεν ξεπερνούσε τα 20 άτομα!
Αυτό το καταλαβαίνει εύκολα κανείς αν δει με προσοχή τα πρώτα 90 δευτερόλεπτα. Όπως είναι εύκολα αντιληπτό έξω από το κτίριο βρίσκονται μέλη της προσωπικής του φρουράς δημοσιογράφοι και οι συνήθεις σε αυτές τις περιπτώσεις παρατρεχάμενοι. Κάποια στιγμή αρχίζουν να βγαίνουν από το κτίριο οι προσκεκλημένοι ακροατές και ο υπουργός κ. Χουλιαράκης. Σύνολο ατόμων 17. Αφού βγαίνουν όλοι έξω, ένας από την ασφάλεια του κ. Τσίπρα μπαίνει στο κτίριο και μάλλον δίνει το ελεύθερο να εξέλθει ο πρωθυπουργός. Ταυτόχρονα άλλος ένας της ασφάλειας απομακρύνει ευγενικά δυο τρεις από αυτούς που βρίσκονται στο πεζοδρόμιο προκειμένου να είναι ελεύθερη η είσοδος του αυτοκινήτου που θα παραλάβει τον κ. Τσίπρα. Ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται στο κατώφλι της εισόδου και οδεύει προς το αυτοκίνητο ενώ από το απέναντι πεζοδρόμιο ακούγονται ειρωνικά σχόλια και χειροκροτήματα από τους 4 προαναφερθέντες. Αφού το αυτοκίνητο ξεκινά και φεύγει από το πλάνο, η κάμερα εστιάζει στους διαμαρτυρόμενους. Τότε με έκπληξη διαπιστώνει κάποιος οτι η εικόνα των ανθρώπων αυτών δεν έχει καμιά σχέση με την εικόνα ενός φασίστα. Το δεύτερο συμπέρασμα αφορά για το ποιοι ήταν αυτοί που αποδοκίμασαν τους διαμαρτυρόμενους. Μια νέα έκπληξη μας περιμένει. Αυτός που αναλαμβάνει να υποστηρίξει τα πεπραγμένα του πρωθυπουργού είναι ο βουλευτής του ...ΣΥΡΙΖΑ  Κ. Δουζίνας . Δίπλα του κάποια στιγμή βρίσκεται αμήχανος και φανερά ενοχλημένος ο υπουργός Οικονομικών Γ. Χουλιαράκης καθώς και ο εξάδελφος του πρωθυπουργού Γ. Τσίπρας φανερά εκνευρισμένος και ενοχλημένος. Μαζί με αυτούς και δύο γυναίκες που αν προσέξετε βρίσκονταν στην ομάδα των ανθρώπων που είχαν βγει πριν από λίγο από το κτίριο οι δε νεαροί που τις συνοδεύουν ανήκουν μάλλον στην ίδια ομάδα. Η σχέση τους με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι κάτι παραπάνω από φανερή. Αυτοί είναι οι τάχα παρευρισκόμενοι πολίτες του εξωτερικού που αποδοκίμασαν τους "φασίστες" που τόλμησαν να πουν προδότη των πρωθυπουργό.

Δείτε το βίντεο: https://youtu.be/Un5gPZ4v9ps

Ας διαβάσετε όμως πως περιγράφει το συμβάν ένας από τους πρωταγωνιστές, ο Ι. Μπλάντος για να έχετε σφαιρική άποψη και να βγάλετε ασφαλέστερα συμπεράσματα.

«Ενημερώθηκα ότι στο Ελληνικό Κέντρο του Λονδίνου θα βρίσκεται ο Έλληνας Πρωθυπουργός και ήθελα να παραβρεθώ στη συνάντηση, πιστεύοντας ότι πρόκειται για μία ανοιχτή ομιλία για τον κόσμο. Όταν έφτασα στο κτήριο, ενημερώθηκα πως η είσοδος επιτρέπεται μόνο με πρόσκληση,το οποίο είναι απολύτως κατανοητό και έτσι παρέμεινα στο σημείο. Όσοι παραβρεθήκαμε εκεί από τα τέσσερα άτομα ήταν μία τυχαία συνάντηση, δεν ήμασταν παρέα, ήμασταν τέσσερα άτομα που δεν γνώριζαν ο ένας τον άλλον. Αυτό που ήθελα ήταν να θέσω τα ερωτήματά μου στο Πρωθυπουργό της χώρας μου. Οι Έλληνες του εξωτερικού είμαστε απογοητευμένοι με τη συμφωνία που έκανε η κυβέρνηση για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων. Πιστεύει πως έχει κάνει κάτι που θα έπρεπε οι Έλληνες του εξωτερικού να είναι περήφανοι για αυτό; Όλοι οι Έλληνες στο εξωτερικό βλέπουν ότι έρχεται σιγά σιγά διχόνοια και διχασμός. Ο γιος μου σε 12 χρόνια θα είναι -πρώτα ο Θεός- στο Πανεπιστήμιο. Θα λέει στους φίλους του ότι ο πατέρας του είναι Έλληνας. Οι φίλοι του θα τον ρωτάνε από ποιο μέρος της Ελλάδας και όταν θα τους λέει ότι είναι από την Κοζάνη, οι φίλοι του θα του λένε εκεί δεν είναι Ελλάδα αλλά «Μακεδονία», Σκόπια».
Ο ίδιος αναφέρθηκε και σε διάφορα σχόλια τα οποία έχει δεχτεί, περί φασισμού και ακροδεξιών στοιχείων που του καταλογίζουν:
Για να εξηγήσω κάποια σχόλια περί ακροδεξιών, αναρχικών και φασισμού, πείτε μου εσείς, ποιος φασίστας κάθεται και κουβεντιάζει με την αστυνομία λίγο πριν έρθει ο πρωθυπουργός, μάλιστα το ένα το παιδί τον ρώτησε που μπορεί να αφήσει τα κέρματα προκειμένου να μη δημιουργηθεί ζήτημα. Πρόκειται για άτομα με υψηλό μορφωτικό επίπεδο και ουδεμία σχέση με τα κακόβουλα σχόλια κάποιων. Από πότε θα ήθελα να ρωτήσω το να εκφράζεις τη δυσαρέσκειά σου σε κάνει αυτόματα φασίστα.το να ρίχνεις λάσπη σε αξιοπρεπής ανθρώπους, επειδή έχεις τη δύναμη του ΜΜΕ, αυτό δεν σε κάνει φασίστα; Ήμασταν 4 άτομα που απλά θέλαμε να διαμαρτυρηθούμε. Όταν έχεις 4 άτομα είναι πολύ εύκολο να σου βάλουν την ταμπέλα του Ακροδεξιού και του φασίστα. Στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης που υπήρχαν πολλές χιλιάδες κόσμου, δεν είδα κανέναν να είπε τίποτα σχετικό». πηγή:kozanilife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου