Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ













Χθες αυτό που συνέβη στο Ζάππειο ήταν σοκαριστικό και εξόχως ενδιαφέρον. Οι Τσίπρας -Καμμένος κατάφεραν με την παρουσία τους και την ομιλία τους να με αφήσουν άφωνο. Ήταν τέτοια η ταχύτητα των αισθημάτων που δημιουργούνταν από το άκουσμα της ομιλίας και την παρακολούθηση της εικόνας που δεν προλάβαιναν να μεταλλαχθούν σε λόγια. Οπότε άφωνος! Θα μπορούσα σήμερα να στρωθώ και να γράψω ατέλειωτες αράδες για κάθε φράση που ειπώθηκε χθες. Το θεωρώ περιττό γιατί δεν θα πω κάτι καινούργιο για τους περισσότερους που θα έμπαιναν στο κόπο να τις διαβάσουν. Άλλωστε το διαδίκτυο έχει πάρει φωτιά από τις αντιδράσεις των πολιτών.


Όταν τελείωσε η μετάδοση της σύναξης του Ζαππείου από την δημόσια τηλεόραση , μια μετάδοση που κάποια στιγμή "πάγωσε" λες και το σήμα αρνιόνταν να μεταφέρει τα δεδομένα στην οθόνη της τηλεόρασης, τα συναισθήματα που προήλθαν από τα ακουστικά και οπτικά ερεθίσματα καταλάγιασαν. Μόνο μια εντύπωση παρέμεινε κυρίαρχη στο μυαλό μου που  κάλυψε όλες τις άλλες. Η εκκωφαντική  απουσία του ελληνικού λαού, ο οποίος προφανώς είναι απολύτως αντίθετος με τα πεπραγμένα αυτών που βρέθηκαν στο Ζάππειο.

Τι έμεινε λοιπόν; Μια κλειστή πανηγυρική τελετή μεταξύ δωσίλογων (*) που δεν αφορούσε κανέναν άλλον παρα μόνο αυτούς. Ο πανηγυρισμός δε, αφορούσε  την επιτυχία τους στο να εξασφαλίσουν την-  πρόσκαιρη κατά τη γνώμη μου- παραμονή τους στις παχυλά αμειβόμενες θέσεις τους.
Άλλωστε η παγωμένη ατμόσφαιρα ενός άδειου κτιρίου ενέτεινε αυτή μου την εντύπωση.
Η αρχή του τέλους όλων αυτών που βρέθηκαν χθες στο Ζάππειο είναι πλέον πρόδηλο.
Η εικόνα μου θύμισε σε επίπεδο εντύπωσης την εικόνα που είχε η Αθήνα κατά την είσοδο των θριαμβευτών Γερμανών στην άδεια και βουβή πόλη κατά την περίοδο της Κατοχής.

(*) Χρησιμοποίησα την λέξη δωσίλογος ως την πλέον κατάλληλη για να εκφράσει την ιδιότητα αυτών των ατόμων. Εξηγώ λοιπόν: Η λέξη δωσίλογος είναι σύνθετη δίνω+ λόγος δηλαδή είναι αυτός που δίνει λόγο δηλαδή αναφέρεται σε κάποιον ανώτερο από αυτόν και οποίος ασκεί εξουσία επάνω του. Οι πανηγυρίζοντες χθες αποδέχτηκαν ότι η Ελλάδα δηλαδή ο ελληνικός λαός θα βρίσκεται υπό Αυστηρή Εποπτεία μέχρι το 2060, άρα θα υπάρχει κάποιος ή κάποιοι έξω από τα ελληνικά σύνορα που θα ελέγχουν με κάθε λεπτομέρεια το τι συμβαίνει στην Ελλάδα και αν αυτό είναι εναρμονισμένο με τα ήδη συμφωνηθέντα (οι νόμοι που προήλθαν από την υπογραφή των μνημονίων ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ) ! Με άλλα λόγια, οι ελληνικές Αρχές δηλαδή οι πανηγυρίζοντες για την μεγάλη επιτυχία, θα δίνουν λογαριασμό για τα πεπραγμένα τους κάθε τρεις μήνες στους "δανειστές" μέσω των "θεσμών"  και όχι στον Ελληνικό Λαό. Εύκολα βγαίνει το συμπέρασμα οτι αυτοί οι άνθρωποι αποτελούν τον ορισμό του δωσίλογου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου