Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

ΡΕ, ΘΑ ΣΗΚΩΘΕΙ Ο ΑΡΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΕΙ ΣΤΟ ΚΑΤΟΠΙ

















Δεν ήθελα για κανένα λόγο να ασχοληθώ με τους τύπους που επάξια έχουν κατακτήσει μια θέση στην Ιστορία της Ελλάδας δίπλα στις Κυβερνήσεις των Τσολάκογλου, Λογοθετόπουλου και Ράλλη. Ούτε φυσικά με τα δεκανίκια τους. Αλλά το θράσος και η καπηλεία ορισμένων ξεπερνά κάθε όριο. Αφορμή στάθηκε μια ανάρτηση στο facebook του «Πρωτοκαπετάνιου από τα Σφακιά» (τόσο θράσος) Π. Πολάκη με την ευκαιρία των γενεθλίων του. Πέρα από το κείμενο που  απαξιώ να σχολιάσω υπάρχει μεταξύ άλλων και μια φωτογραφία, μάλλον από το πολιτικό του γραφείο, που δείχνει μια τούρτα και δύο σαμπάνιες πάνω σε ένα ακριβό τραπέζι κάτω από τη την κλασική φωτογραφία του Σπύρου Μελετζή που απεικονίζει τον  Άρη Βελουχιώτη με αυτό το βαθύ και θλιμμένο βλέμμα (μια κακότεχνη αντιγραφή της αυθεντικής φωτογραφίας σε ζωγραφικό καμβά από μάλλον ερασιτέχνη ζωγράφο) Παρά τον λεκτικό πλούτο της Ελληνικής γλώσσας αδυνατώ να βρω μια λέξη που να χαρακτηρίζει την αισθητική τις πράξεις αλλά και την  σκέψη του «Πρωτοκαπετάνιου».


  






Πρόσφατα επισκέφτηκα τα Τρίκαλα, μια από τις ωραιότερες πόλεις της Ελλάδας που πρόσφατα επιλέχτηκε σαν μια από τις ομορφότερες πόλεις της Ευρώπης. Πέρα από την ομορφιά τους,τα Τρίκαλα υπήρξαν κατά τους τελευταίους 3 αιώνες ένα πολιτιστικό και εμπορικό σταυροδρόμι αφού ήταν μια πόλη που ζούσαν αρμονικά Έλληνες, Τούρκοι, Εβραίοι, Τσιγγάνοι, κλπ. Η ιστορία των Τρικάλων είναι πλούσια όπως και τα στοιχεία της μουσικής του Βασίλη Τσιτσάνη που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πόλη των Τρικάλων.
Στο κέντρο των Τρικάλων βρίσκεται ένα ιστορικό ξενοδοχείο, το «Πανελλήνιον» που έχει κλείσει 100 χρόνια ζωής. Από τον εξώστη του ξενοδοχείου έχουν εκφωνήσει λόγους αρκετοί πολιτικοί άνδρες από τον Ελευθέριο Βενιζέλο μέχρι τον Γεώργιο Παπανδρέου (τον «γέρο της …Δημοκρατίας»). Ακριβώς μπροστά από το ξενοδοχείο και λίγα μέτρα από τον Λιθαίο ποταμό υπήρχαν φανοστάτες που με το πέρασμα του χρόνου αντικαταστάθηκαν με σύγχρονους . Από τους παλιούς παρέμειναν μερικά υπολείμματα για να θυμίζουν σε όσους γνώριζαν , δηλαδή σε ελάχιστους , τον τόπο όπου το 1945 κρέμασαν τα κομμένα κεφάλια του Άρη Βελουχιώτη και του πρωτοπαλίκαρού του Τζαβέλα.



Με έκπληξη διαπίστωσα ότι το…ΚΚΕ!! Έχει αναρτήσει στο σημείο αναθηματική πλάκα.!!! Βέβαια δεν τολμά να αναφέρει με ευκρινή τρόπο τι συνέβη στο συγκεκριμένο σημείο. Ο επισκέπτης που δεν γνωρίζει την ιστορία νομίζει ότι το ΚΚΕ τιμά με αυτόν τον τρόπο τον Άρη. Μόνο που το ΚΚΕ που «κόπτεται» για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας θα έπρεπε να γράψει στην πινακίδα : Ότι εδώ κρεμάστηκε το κεφάλι του "δηλωσία" "μιζέρια" και τυχοδιώκτη Άρη που εμείς είχαμε αποκηρύξει και είχαμε διατάξει την απομόνωση του, επειδή δεν πειθάρχησε  με τη Συμφωνία της Βάρκιζας ,που έβαζε τη χώρα κάτω από Βρετανική Κατοχή, παρά θέλησε να συνεχίσει τον ένοπλο Απελευθερωτικό αγώνα.








Επειδή για πολλούς αναγνώστες όλα αυτά ίσως να διαβάζονται για πρώτη φορά ακολουθεί η τεκμηρίωση των παραπάνω.







ARIS7


« Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ αποφάσισε να καταγγείλει ανοιχτά την ύποπτη και τυχοδιωκτική δράση του Άρη Βελουχιώτη(Θανάση Κλάρα). Ο Βελουχιώτης ύστερα από τη Συμφωνία της Βάρκιζας συνέχισε τη δράση του. Η δράση αυτή, που μονάχα την αντίδραση μπορούσε να εξυπηρετήσει γιατί της έδινε όπλα για να χτυπά το ΚΚΕ, να παραβιάζει τη Συμφωνία της Βάρκιζας και να δικαιολογεί τα εγκλήματά της, δεν επιτρέπει πια καμιά καθυστέρηση για την ανοιχτή καταγγελία του Άρη Βελουχιώτη.» 


Επειδή τις τελευταίες μέρες γίνεται για άλλη μια φορά συζήτηση για «Συμφωνίες» που κάποιοι μάλιστα πανηγυρίζουν για αυτές θα τους θυμίσω κάτι που πονάει την αριστερά και δεν έχει ξεχαστεί παρά τα 71 χρόνια που έχουν περάσει από τότε.
Πρόκειται για την Συμφωνία της Βάρκιζας βάσει της οποίας τερματίστηκε και τυπικά η ένοπλη σύγκρουση του Δεκέμβρη του ΄44 ανάμεσα στον ΕΛΑΣ και τα βρετανικά στρατεύματα και είναι το αποκορύφωμα του απαράδεκτου και επαίσχυντου συμβιβασμού, της άνευ όρων παράδοσης στον αντίπαλο. Η συμφωνία αυτή χαρακτήρισε την δράση του ΕΑΜ απέναντι στα βρετανικά στρατεύματα κατοχής κατά το Δεκέμβριο του 1944 πολιτικό αδίκημα!!!
Η Συμφωνία της Βάρκιζας στάθηκε ο προάγγελος του Εμφυλίου πολέμου που δίχασε την Ελλάδα για δεκαετίες και είναι η βασική αιτία που η χώρα δεν εκσυγχρονίστηκε όπως οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές. Στάθηκε δε η αφετηρία για την ανάδειξη πολιτικών τζακιών που έφεραν τη χώρα στο σημερινό αδιέξοδο.




πηγές: www.newsit.gr /  efsyn.gr / thehistoryofgreece.blogspot.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου