Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

ΤΟ ΝΑΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΥΛΟΓΙΑ











Την Δευτέρα το βράδυ και στην εκπομπή «στον Ενικό» ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ήταν αποκαλυπτικός . Αυτά που είπε όχι μόνο με προβλημάτισαν αλλά και με εξόργισαν. Με την συνέντευξή του επιβεβαίωσε ότι βρισκόμαστε στα πρόθυρα μιας εθνικής τραγωδίας όμοια σε μέγεθος με αυτή της Μικρασιατικής Καταστροφής.
Δυστυχώς αυτή η συνέντευξη είναι ένα ακόμα κρίκος μιας αλυσίδας γεγονότων που καταλήγουν σε ένα πολύ άσχημο μέλλον για την Ελλάδα και τους Έλληνες.


(το βίντεο με τα επίμαχα σημεία της συνέντευξης εδώ: https://youtu.be/GRCrNguRPYw )
Δεν θα χαρακτηρίσω την ευκολία με την οποία ένας επικεφαλής ενός σημαντικότατου, για την ασφάλεια της πατρίδας, υπουργείου δήλωσε αυτά που δήλωσε ακόμα και από κείμενα τα οποία ο ίδιος τα χαρακτήρισε  restricted (διαβαθμισμένα)! Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του επ΄αυτού, παρακολουθώντας το παραπάνω βίντεο. Επιγραμματικά θα έλεγα ότι μαρτυράει χωρίς ξύλο που λέει και ένας καλός φίλος…
Αλλά τι ήταν αυτό με προβλημάτισε τόσο πολύ;
Είναι κατ΄αρχήν η αποδοχή  και μάλιστα 3 φορές μέσα σε 6 λεπτά ότι το ΝΑΤΟ δεν ήρθε μόνο για τους πρόσφυγες αλλά κυρίως για να είναι κοντά στα σύνορα με την Συρία, ύστερα από απαίτηση της Τουρκίας ,τώρα που είναι ορατό όσο ποτέ ότι αναμένει κτύπημα από τη Ρωσία. Στα πρώτα 6 λεπτά του βίντεο ο καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής κ. Γιαλουρίδης θέτει καυτά ερωτήματα όπως αυτό της σκοπιμότητας της παρουσίας του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.
Ο καθηγητής θέτει 4 καίρια ζητήματα:
1. Η Τουρκία δεν αναγνωρίζει το Διεθνές  Δίκαιο της Θάλασσας.
2. Η Τουρκία δεν αναγνωρίζει τον εναέριο χώρο των 10 μιλιών (FIR) αλλά μόνο αυτόν των 6 μιλίων.
3. Η έρευνα και διάσωση στο Αιγαίο που είναι σημείο τριβής για το που φτάνει η δικαιοδοσία της κάθε χώρας και απορρέει από τα δύο παραπάνω.
4. Το καθεστώς των Δωδεκανήσων που θεωρούνται αποστρατικοποιημένη ζώνη.
Οι απαντήσεις του υπουργού αναιρούν την σκοπιμότητα της παρουσίας του ΝΑΤΟ στην περιοχή που τόσο προσπαθούν να μας την πλασάρουν σαν μεγάλη επιτυχία. Ύστερα δε από ελάχιστη πίεση ομολογεί ευθέως ότι η παρουσία του ΝΑΤΟ έχει να κάνει με τη Συρία! Όλα αυτά συμβαίνουν στα πρώτα 6 λεπτά του βίντεο.

Στη συνέχεια ο υπουργός προσπαθεί να πείσει ότι η παρουσία του ΝΑΤΟ είναι μια επιτυχία της Ελλάδας και διαβεβαιώνει ότι η στάση του ΝΑΤΟ θα είναι ουδέτερη στα σημεία τριβής των εμπλεκομένων χωρών (βλ. έρευνα και διάσωση).
Ο καθηγητής που έχει ολύμπια ψυχραιμία κάνει μια πολύ άσχημη πρόβλεψη (15:00 του βίντεο). Λέει ότι έρχεται πόλεμος τις επόμενες βδομάδες. Αμέσως όμως αφού το μαζεύει ,γυρίζοντας το στο προσφυγικό,  ρωτάει με νόημα τον υπουργό πως θα αντιδράσουμε σαν Ελλάδα στα γεγονότα της Μέσης Ανατολής και αν θα έχουμε συμμετοχή. Συνεχίζοντας, κάνει ένα θανατηφόρο σχόλιο για την ουδετερότητα του ΝΑΤΟ που ο υπουργός δεν το καταλαβαίνει και νομίζει ότι ο καθηγητής συμφωνεί μαζί του. Σε ερώτηση λοιπόν, τηλεθεατή ποια η θέση του ΝΑΤΟ για τα Ίμια και τις διεκδικήσεις της Τουρκίας, ο καθηγητής γελάει και λέει με νόημα ότι το ΝΑΤΟ ακολουθεί την ουδετερότητα του δόγματος Λούνς (γ.γ. του ΝΑΤΟ κατά τον Αττίλα 1και 2) Αυτό το πιάνει ο δημοσιογράφος και σχολιάζει με νόημα όπως με τον Αττίλα 2 για να συμφωνήσει και ο καθηγητής γελώντας :ναι όπως με τον Αττίλα 2. Ο υπουργός ωστόσο  σταυροκοπιόταν που κατάφερε να πείσει τον καθηγητή για την ασφάλεια που θα μας παρέχει το ΝΑΤΟ.
Ειπώθηκαν  και άλλα εξίσου σοβαρά όπως ότι τα Ίμια είναι ελληνική νησίδα αλλά απαγορεύεται να την προσεγγίσουν Έλληνες πολίτες, (20:00). Μάθαμε πως διεξάγεται η μάχη της τσιπούρας και άλλα που θα με αναγκάσουν να σχολιάσω με λόγια άπρεπα και ίσως προσβάλλω την μνήμη πεσόντων ασχολούμενος με απαράδεκτες δηλώσεις.
Σταματάω εδώ. Είναι πλέον επιτακτική ανάγκη να ανοίξουμε τα μάτια μας και να ετοιμαζόμαστε όχι για το πώς θα πληρώσουμε τα χαράτσια που μας έχουν επιβάλλει οι κατακτητές αλλά για το πώς θα προστατέψουμε την πατρίδα μας και τις ζωές μας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου