Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ...











Η  κυβέρνηση Τσίπρα καταρρέει. Είναι ζήτημα αν θα φτάσει μέχρι τα μέσα Μαρτίου. Ο Τσίπρας  πέρσι τέτοια εποχή άρχισε να παρουσιάζει το πραγματικό του πρόσωπο. Έκανε τις επιλογές του και σε λίγο θα πληρώσει το τίμημα. Φυσικά μαζί με αυτόν θα πληρώσει το τίμημα και ο ελληνικός λαός, αφού μια μερίδα του προτίμησε το περασμένο Σεπτέμβρη να κλείσει τα μάτια σε μια πραγματικότητα που είχε ήδη διαγραφεί, έφερε στη Βουλή με την ψήφο της όλους τους υποταγμένους που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο. Ένα μνημόνιο που  καταδίκαζε σε θάνατο το λαό και τη χώρα και αυτό…προκειμένου να υπάρχει …ησυχία. Προτίμησε με άλλα λόγια έναν ήσυχο θάνατο.


Σήμερα αρχίζει να αχνοφαίνεται στον ορίζοντα ο λογαριασμός που καλείται να πληρώσει   ο Τσίπρας και η κυβέρνηση του για τις μέχρι τώρα επιλογές τους.
Όπως λέει και ο λαός το τυρί το είδαν, τη φάκα την είχαν δει;
Δεν αντιλήφθηκαν ότι είναι και αυτοί αναλώσιμοι, όπως και όλοι οι προηγούμενοι, για τους κατακτητές. Χρήσιμα εργαλεία για την εκπόνηση ενός από τα βήματα του γερμανικού σχεδίου  της άλωσης της Ελλάδας.
Σήμερα βρισκόμαστε ένα βήμα πριν το κλείσιμο των συνόρων (ναι στην Ευρώπη έλεγαν πολλοί, για να μη γίνουμε Αλβανία του Χότζα. Τώρα τι θα λένε;), παραδίδεται το Αιγαίο στο ΝΑΤΟ (να δούμε πως θα αντιδράσουν οι Ρώσοι σε αυτό), έχουμε  ένα Χρηματιστήριο που μοιάζει με περίπτερο αφού οι μετοχές που διαπραγματεύονται εκεί μέσα έχουν χαμηλότερη αξία από τα περισσότερα προϊόντα που πωλούν τα περίπτερα, υπάρχουν επαναστατημένες τοπικές κοινωνίες για τα σημεία υποδοχής των προσφύγων ( στη Κω πέρα από την αυτοσχέδια βόμβα που πετάχτηκε στο κτίριο της Αστυνομίας υπάρχουν φήμες και για βολές πυροβόλων όπλων εναντίων των ΜΑΤ) και  οι αγρότες  βρίσκονται προ των πυλών της Αθήνας. Τα δημόσια έσοδα  έχουν κυριολεκτικά καταρρεύσει αφού πλέον πληρώνει 1 στους 3. Το παραμύθι περί πλεονάσματος είναι πολύ καλό φτάνει να μην υπήρχαν οι πληρωμές του Δημοσίου στο τέλος του μήνα.
Η κυβέρνηση είναι πλέον απελπιστικά μόνη, ούτε αυτοί τους οποίους υπηρετούσε πειθήνια μέχρι σήμερα δεν την στηρίζουν. Από τη μια καθυστερούν την αξιολόγηση και από την άλλη την εξαναγκάζουν να εξαγγείλει εξοντωτικά μέτρα για το λαό. Με  άλλα λόγια η λέξη ταπείνωση είναι πολύ λίγη για να περιγράψει την σημερινή κατάσταση.
Πολλοί αφελείς και αμετανόητοι νεοφιλελέδες που χαίρονται με αυτή την κατάσταση νομίζουν ότι αν έρθει στα πράγματα ο Κούλης  όλα θα φτιάξουν. Άλλοι  πιστεύουν ότι μια κυβέρνηση κοινής αποδοχής (από ποιους άραγε θα είναι  αποδεκτή;) θα εξομαλύνει την κατάσταση.
Μέσα σε όλα έρχονται και τα πρώτα δημοσιεύματα για το παρασκήνιο των πρώτων ημερών της διακυβέρνησης της αριστεράς (τρόπος του λέγειν, αριστερά),προάγγελος αυτών που πρόκειται να ακολουθήσουν.





Τα καλύτερα έρχονται….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου