Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

ΦΟΡΑΣ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ;













Ο Μιχελογιαννάκης είναι μια χαρακτηριστική περίπτωση βουλευτή του μνημονιακού –κατοχικού Κοινοβουλίου. Δεν αποτελεί την εξαίρεση αλλά τον κανόνα. Αισθάνεται δε χρησιμότερος – όπως ο ίδιος δηλώνει στο βίντεο που ακολουθεί- στη Βουλή παρά στο πλευρό των ψηφοφόρων του με την ιδιότητα του γιατρού- αγωνιστή και συνοδοιπόρος τους. Είναι προφανές ότι δεν αντιλαμβάνεται ούτε την κρισιμότητα των στιγμών ούτε ότι έχει γίνει το άλλοθι των κατακτητών και το μέσο, ώστε να φαίνεται νομότυπη αυτή η ιδιόρρυθμη κατοχή που έχει επιβληθεί στη χώρα. Δεν καταλαβαίνει στο τέλος τη σοβαρότερη υπενθύμιση που του κάνει ο νεαρός αγρότης και αφορά την εθνική κυριαρχία και όχι τα αγροτικά προβλήματα.Οι αγρότες σε αυτό το σημείο του λένε με νόημα:"φοράτε παντελόνια; άμα δε φοράτε παντελόνια να εξαφανιστείτε"
Η Ρόδος φαίνεται έχει πονέσει πολύ κόσμο άσχετα αν αυτό δε φαίνεται.

Το βίντεο είναι χρήσιμο για να γίνει απολύτως κατανοητό το τι θα συμβεί αν στραβώσει κάτι με τα εθνικά αλλά και αν συνεχίσουν να ακολουθούνται τα πολιτικά μονοπάτια που έχουν χαράξει οι δανειστές από την εποχή όχι μόνο του Σαμαρά – όπως αναφέρεται στο βίντεο- αλλά από την εποχή του Γιωργάκη και συνεχίζονται να ακολουθούνται απρόσκοπτα μέχρι σήμερα από τις εκάστοτε κυβερνήσεις.
Η κυβέρνηση βέβαια, βρίσκεται στα πρόθυρα νευρικής κρίσης αφού τίποτα από ότι έχει «σχεδιάσει» δεν της βγαίνει. Οι καλοί συνεργάτες που φρόντισαν να ξεφουσκώσει το μέτωπο των αγροτών μάλλον απέτυχαν. Το παραμύθι για διαμαρτυρία καρνάβαλο έξω από τη Βουλή δεν έπιασε. Ένας παρατηρητικός αναγνώστης μπορεί να δει και πλείστα άλλα γεγονότα της επικαιρότητας που οδηγούν στο παραπάνω συμπέρασμα και δεν αναφέρονται στο παρόν αρθράκι για λόγους ευνόητους.

Το βίντεο:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου