Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

ΠΡΟΒΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ












Τις τελευταίες μέρες και ενώ οι περισσότεροι έχουν στρέψει  την προσοχή τους σε ζητήματα (ανούσια για μένα γιατί τίποτα από όλα αυτά δεν πρόκειται να εφαρμοστεί ακόμα και αν ψηφιστεί από την μνημονιακή Βουλή) όπως το αγροτικό και το ασφαλιστικό, το Αιγαίο «φλέγεται». Λίγες μόλις μέρες μετά τον τραγικό θάνατο των τριών ιπτάμενων του Πολεμικού Ναυτικού ύστερα από την αινιγματική πρόσκρουση του ελικοπτέρου τους στα βράχια της Κίναρου και την πολύ προκλητική τουρκική νοταμ για την έρευνα και διάσωση στη περιοχή του ατυχήματος, έρχεται στη δημοσιότητα ένα σοβαρότατο περιστατικό που αφορούσε το σχέδιο πτήσης του αεροπλάνου που μετέφερε τον Έλληνα Πρωθυπουργό στο Ιράν και κατέθεσαν οι αρμόδιοι στις τουρκικές αερολιμενικές αρχές προκειμένου να πάρουν την άδεια να περάσουν πάνω από το τουρκικό εναέριο χώρο. Το σχέδιο απορρίφθηκε από τους Τούρκους επειδή το αεροσκάφος θα έπρεπε να ανεφοδιαστεί με καύσιμα στη Ρόδο!!! Οι «γείτονες» χαρακτήρισαν το πρωθυπουργικό αεροπλάνο στρατιωτικό (ανήκει στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και για την επιχειρησιακή του ικανότητα και λειτουργία υπεύθυνη είναι η Πολεμική Αεροπορία) άρα δεν μπορούσε να ανεφοδιαστεί στη Ρόδο γιατί οι ….Τούρκοι την θεωρούν αποστρατικοποιημένη περιοχή!!!! Φυσικά ο μέγας Ελληνας ηγέτης  που φωτογραφίζεται με δερμάτινα Flt Jacket  σε πιλοτήρια πολεμικών αεροσκαφών, κατάπιε την απειλή από τα μεμέτια αμάσητη , το ίδιο και τη γλώσσα του. Έτσι κατατέθηκε νέο σχέδιο πτήσης που παρέκαμπτε την Τουρκία και έκανε ένα ωραίο γύρω πάνω από την φλεγόμενη Μέση Ανατολή για να καταλήξει στην Τεχεράνη.


Για περισσότερες λεπτομέρειες εδώ:


Αυτά τα περιστατικά (σχέδιο πτήσης- πτώση ελικοπτέρου- τουρκική νόταμ) συντείνουν σε ένα συμπέρασμα. Οι Τούρκοι τσεκάρουν τα όρια και τις αντοχές της πολιτικής αλλά και στρατιωτικής ηγεσίας της Ελλάδας όχι για να δημιουργήσουν ένα θερμό επεισόδιο που πολλοί αφελείς πιστεύουν αλλά για να κάνουν εισβολή σε ήδη προκαθορισμένους στόχους. Με άλλα λόγια όλα αυτά  είναι πρόβες πολέμου.  Τώρα τι πόλεμος θα είναι αυτός μου είναι άγνωστο. Μπορεί να  γίνουν όλα πολύ γρήγορα. Παράδωσαν το Αιγαίο στο ΝΑΤΟ χωρίς να ανοίξει ρουθούνι. Το ίδιο έχουν κάνει και με τη χώρα. Το ίδιο  με την έρευνα και διάσωση πέραν του 25ου μεσημβρινού. Άρα ποιος θα πολεμήσει;
Πολλοί περιμένουν να ανακοινωθεί το πόρισμα για την πτώση του ελικοπτέρου. Τι να το κάνει κάποιος το πόρισμα αν έχει δει τα παρακάτω βίντεο με τις δηλώσεις του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας και του ΑΓΕΕΘΑ . Οι εικόνες μιλάνε μόνες τους. Όσο για τη νόταμ που εξέδωσαν οι Τούρκοι, για την ηγεσία των ελληνικών δυνάμεων είναι κάτι που συμβαίνει ΔΗΛ. ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΤΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΜΕΤΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ  (δες στο 8:00 του βίντεο)…..αυτά για να μη τρέφουμε αυταπάτες…..

 το βίντεο:



Εδώ η περίφημη νόταμ



  το βίντεο:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου