Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

PERCY SLEDGE : WHEN A MAN LOVES A WOMAN











Πέθανε χθες το πρωί στο σπίτι του ,στο Baton Rouge της Louisiana   ο θρυλικός τραγουδιστής του ρυθμ εντ μπλουζ Percy Sledge. Ήταν 74 χρονών και έπασχε από καρκίνο. Η μεγαλύτερη του επιτυχία ήταν το τραγούδι :   When a Man Loves a Woman που κατέκτησε την κορφή το 1966. Ήταν δε και η πρώτη επιτυχία που ηχογραφήθηκε από τα θρυλικά στούντιο Muscle Shoals της Αλαμπάμα. Άλλες επιτυχίες του υπήρξαν οι: "Warm and Tender Love," "It Tears Me Up,"  "Out of Left Field,"  "Sunshine" και "I'll Be Your Everything."

Το τραγούδι  When a Man Loves a Woman  οφείλει τη διαχρονική του επιτυχία  στην γεμάτη πόνο φωνή του  Sledge. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του ίδιου ,εκείνη την εποχή είχε χάσει την δουλειά του και το κορίτσι του. Έτσι δεν είχε χρήματα για να τρέξει πίσω από αυτή και δεν μπορούσε να κάνει τίποτα για να την ξαναφέρει κοντά του. Όπως ανέφερε το ABC NEWS εκείνη την εποχή που το τραγούδι έγινε επιτυχία ο Sledge εργάζονταν σε ένα νοσοκομείο και εμφανίζονταν σε μικρά τοπικά μαγαζιά και σε πάρτι .

Οι Bette Midler, Michael Bolton και Esther Phillips έχουν πει τα τραγούδια του Sledge. Μάλιστα ο , Michael Bolton έχει φτάσει στο #1 με το When a Man Loves a Woman.


Ο  Percy Sledge είχε τιμηθεί με το Rhythm & Blues Foundation's, Career Achievement Award  το 1989 και είχε εισέλθει στο Rock and Roll Hall of Fame το 2005.












πηγή: rolling stone magazine


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου