Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ !










Είναι γεγονός ότι όσο διαρκεί η κρίση υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν μια πραγματική και επώδυνη  ανασκόπηση  για τα αίτια που μας οδήγησαν σ’αυτό το σημείο. Γίνεται  όλο και περισσότερο αντιληπτό ,συνειδητά ή ασυνείδητα , η τεράστια σημασία και εμπλοκή των φυσικών νόμων (αυτό που επιγραμματικά ονομάζουμε φύση), στην ανθρώπινη ζωή και δραστηριότητα. Οι φυσικοί νόμοι είναι που καθορίζουν τα πάντα και είναι αδιασάλευτοι από κάθε ανθρώπινη ενέργεια. Είναι αυτοί που τιμωρούν όσους δεν τους σέβονται.
 Το κείμενο που ακολουθεί και το αλίευσα από το διαδίκτυο, περιγράφει με γλαφυρό αλλά και πικρό τρόπο μια όψη του Ελληνικού προβλήματος. Το μεταφέρω αυτούσιο χωρίς καμιά αλλαγή χωρίς να σημαίνει ότι με εκφράζει και απόλυτα  ο τρόπος γραφής του. Το δικαιολογώ ως ένα βαθμό λόγω της δικαιολογημένης οργής  του συγγραφέα από αυτά που συμβαίνουν και για τα οποία είμαστε ΟΛΟΙ υπεύθυνοι χωρίς καμιά εξαίρεση:


«Καλά μαντάτα μέσα στη μαυρίλα των αριθμών για την ανεργία, τη φτώχεια, τις ανύπαρκτες συντάξεις και γενικά τα πάντα γύρω μας, είχε η τελευταία μελέτη του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, καθώς σύμφωνα με τους υπολογισμούς και «με βάση τη σημερινή τάση στην αναλογία γεννήσεων/θανάτων, αναμένεται να σταματήσει η φυσική εξέλιξη του ελληνικού πληθυσμού» από το 2044 και μετά.

Είναι ιδιαιτέρως ευχάριστο ότι οι νέες γενιές των Ελλήνων δεν αναπαράγονται πλέον, καθώς με αυτόν τον τρόπο αποφάσισαν να μην κάνουν εγγονάκια σε όσους γάμησαν τα τελευταία 40 χρόνια τη χώρα.
Βλέποντας, για παράδειγμα, τις εικόνες από τις τελευταίες συγκεντρώσεις του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας -στις οποίες εκτός από τους κομματικούς στρατούς των πανεπιστημίων και μελλοντικούς διοικητές και διευθυντές δημόσιων οργανισμών κι επιχειρήσεων δεν υπήρχε κανένας νέος στην ηλικία για να τους ακούσει- καταλαβαίνει κανείς ότι αυτοί οι άνθρωποι έκαναν πολύ μεγάλο λάθος που αναπαράχθηκαν σε πρώτη φάση.
Τα κοντινά πλάνα ήταν γεμάτα ρυτίδες και γραφικότητα της δεκαετίας του 1980, ενώ και τα λόγια τα οποία ακούγονταν ήταν ακριβώς τα ίδια με αυτά τριών και τεσσάρων δεκαετιών πίσω. Μόνο τα συνθήματα άλλαξαν, καθώς η νέα τάση της πολιτικής μόδας είναι να κατακρίνουμε το σύνθημα-ψέμα με το οποίο εξελέγησαν οι κυβερνήσεις στο παρελθόν με την ελπίδα ότι θα βγούμε λάδι. Άλλωστε, οι σημερινοί πολιτικοί πιστεύουν ότι αν καταδικάσουν το «λεφτά υπάρχουν» ή το «σεμνά και ταπεινά» τότε καθάρισαν μια για πάντα.
Είναι πολύ αστείο να ακούς, για παράδειγμα, τον Κώστα Σημίτη να μιλάει το 2014 για τα λάθη του παρελθόντος κι από κάτω να τον χειροκροτά ο Τσουκάτος που έχει ήδη ομολογήσει ότι πριν μερικά χρόνια έφερνε σακούλες με λεφτά της Ζίμενς στο ΠΑΣΟΚ – ναι, και ο Τσουκάτος ήταν στο Ζάππειο για τα 40 χρόνια του ΠΑΣΟΚ.
Παρατηρώντας όμως τη συμπεριφορά του εκλογικού –και όχι μόνο- σώματος, δεν μπορούμε παρά να διαπιστώσουμε πως όσο κι αν μας γαμήσουν τη ζωή, ακόμη θα υπάρχουν 2-3 εκατομμύρια άνθρωποι που θα τους ψηφίζουν. Είτε αυτούς απευθείας, είτε τα κόμματα-δορυφόρους που ξεπετάχτηκαν αφότου οι πρώην ΠΑΣΟΚοι και ΝΔτες πήδηξαν από το πλοίο.
Η απόφαση των νέων να μην κάνουν πλέον παιδιά προήλθε –φυσικά- και από την κατάσταση που επικρατεί στα εργασιακά, τους μισθούς και γενικότερα τον τρόπο με τον οποίο το κράτος αντιμετωπίζει κάποιον που αποφάσισε να κάνει οικογένεια κι επιθυμεί ταυτόχρονα να έχει λεφτά για να τη συντηρήσει.
Οι φοροελαφρύνσεις έχουν καταργηθεί, οι μισθοί είναι εξαφανισμένοι, τα παιδιά δεν είναι πλέον λόγος για να συμπληρώνει κάποιος το χαμηλό του εισόδημα με τα αντίστοιχα επιδόματα, και οι τιμές συνεχίζουν να αυξάνονται στα πάντα, χωρίς έλεγχο.
Εδώ σχεδόν όλοι οι 30-35ρηδες που έφυγαν από τα σπίτια τους επιστρέφουν στην μαμά και τον μπαμπά, κι εμείς θα καθόμαστε να μιλάμε για νέες οικογένειες; Εξάλλου, οι μισοί από όσους νέους μαθαίνουν ότι κάποιος συνομήλικος τους «περιμένει παιδί» αντιδρούν λες κι έκανε έγκλημα. «Πού βρήκε τα λεφτά να κάνει παιδί;» αναρωτιούνται. Κι έχουν δίκιο.
Δυστυχώς –για πολλούς- οι τελευταίες γενιές είναι αρκετά «ενημερωμένες» όσον αφορά τις ανάγκες αξιοπρεπούς διαβίωσης ενός ανθρώπου, ούτως ώστε να μην ενεργούν όπως οι προπαπούδες τους οι οποίοι έσπερναν καμιά δεκαριά παιδιά ο καθένας για να τα έχουν να δουλεύουν από τα πέντε τους χρόνια. Τις λέω «ενημερωμένες» κι όχι «μορφωμένες», όπως θέλουν να τις αποκαλούν πολλοί, διότι αν ήταν πραγματικά μορφωμένες θα είχαν γ..... την Π...... όλων όσων συνεχίζουν να στηρίζουν όποιον καταστρέφει αυτόν τον τόπο και θα τέλειωναν μια και καλή αυτήν την ιστορία.
Σήμερα, όσα νέα ζευγάρια βρίσκουν τον τρόπο και τα μέσα να μείνουν μόνοι δεν κάνουν παιδιά, αλλά παίρνουν έναν σκύλο και του συμπεριφέρονται σα να είναι παιδί. Γέμισαν οι δρόμοι νέα ζευγάρια που βγάζουν κάθε βράδυ τον σκύλο βόλτα για να χέσει. Στις δουλειές –όσοι τέλος πάντων δουλεύουν- δεν ακούς τίποτε άλλο στο διάλειμμα για τσιγάρο, παρά συζητήσεις για σκυλιά. Νομίζω ότι θα είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον μια μελέτη η οποία θα μας έδειχνε τη συχνότητα με την οποία γεννάνε οι νέες γυναίκες σε αντιδιαστολή με τη συχνότητα με την οποία αποκτούν κάποιο κατοικίδιο. Νομίζω ότι το δεύτερο θα βρίσκεται χαλαρά στην πρώτη θέση σε ελάχιστα χρόνια.
Δεν πρέπει όμως να στεναχωριόμαστε για την εξαφάνιση των Ελλήνων, καθώς, όπως έδειξε η ιστορία, είχαν πάρα πολλές ευκαιρίες να φτιάξουν πραγματικά τη ζωή τους όμως εκείνοι προτιμούσαν διαρκώς να την καταστρέφουν. Στα μέσα του 19ου αιώνα κυριάρχησαν οι κατσαπλιάδες που σφάζανε τους φτωχούς κι έκλειναν στη φυλακή όσους πολέμησαν για την ανεξαρτησία τους. Στις αρχές του 20ου αιώνα στηρίχτηκαν στους στρατιωτικούς κι έσκυψαν το κεφάλι στις χούντες. Μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο έκαναν εμφύλιο και μόλις τέλειωσαν τον εμφύλιο εμπιστεύτηκαν τη χώρα στους συνεργάτες των ναζί. Στη δεκαετία του 1950 και 1960 ισοπέδωσαν κάθε έννοια νομιμότητας και οδήγησαν τη χώρα στην επταετία. Μετά την επταετία, έδωσαν τα κλειδιά στα χέρια των ανθρώπων οι οποίοι έφεραν τους συνταγματάρχες στο προαύλιο της βουλής. Και μόλις οι άνθρωποι αυτοί πέθαναν, τότε ανέλαβαν τα παιδιά τους.
Η ιστορία δείχνει ότι ο Έλληνας δεν μαθαίνει από τα λάθη του. Γι’ αυτό και η φύση θα φροντίσει για τα υπόλοιπα. Και πρέπει να έχουμε τυφλή εμπιστοσύνη στη φύση, γιατί δεν κάνει ποτέ της λάθος.

Άλλωστε, δεν φυτρώσαμε εδώ πέρα – όσο κι αν είναι εκατοντάδες χιλιάδες αυτοί που πιστεύουν ότι έχουν κάποια σχέση με τους αρχαίους Έλληνες. Ο ελλαδικός χώρος είναι κέντρο διερχομένων εδώ κι αιώνες  Καιρός είναι λοιπόν να έρθει κάποιος άλλος να ζήσει σε τούτον εδώ τον πολύ όμορφο τόπο. Ίσως εκτιμήσει περισσότερο αυτό που θα αποκτήσει, σε αντίθεση με όλους όσους τον είχαν για αιώνες δεδομένο. Εγώ του εύχομαι ολόψυχα καλή τύχη και του επισημαίνω να μελετήσει πάρα πολύ καλά την ιστορία όσων ζούσαν εδώ, για να κάνει ακριβώς τα αντίθετα από όσα έκαναν εκείνοι.»



Δείτε και αυτά τα στοιχεία:





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου