Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ;









Έγραψα για το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία τη Σκωτίας ότι θα υπάρξει η αφετηρία καταλυτικών εξελίξεων σε όλη την Γηραιά Ήπειρο.
Δεν πέρασαν 48 ώρες και η Καταλονία ψήφισε νόμο για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος προκειμένου να ανεξαρτητοποιηθεί, αδιαφορώντας για την αντίδραση της Ισπανικής κυβέρνησης που κατά τα φαινόμενα θα προσφύγει στο Συνταγματικό δικαστήριο για να ακυρώσει τον νόμο.

Διαβάστε για περισσότερες πληροφορίες εδώ:







Πολλές φορές η Ιστορία παίζει άσχημα παιγνίδια σ’αυτούς που δεν την μελετούν και ακόμα περισσότερο σ’αυτούς που νομίζουν ότι έχει τελειώσει.
Πως θα επιχειρηματολογήσει η κάθε κυβέρνηση, της Ισπανίας εν προκειμένω, την στιγμή που ενθάρρυνε με την στάση της τον βίαιο διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας, την ανεξαρτητοποίηση του Κοσσόβου, το διαμελισμό της Τσεχοσλοβακίας ,την πτώση της νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνηση της Ουκρανίας που είχε σαν αποτέλεσμα την έναρξη του αιματηρού εμφυλίου πολέμου;
Για να μην απαριθμήσω της «πορτοκαλί επαναστάσεις» και τις διάφορες ωμές παρεμβάσεις στον αραβικό κόσμο με το πρόσχημα της «αραβικής άνοιξης»

Θεωρώ ότι η αλαζονεία και η προσήλωση στο δόγμα του νόμου  του ισχυροτέρου ,που προσπαθεί να επιβάλλει ο σκληρός πυρήνας της Ε.Ε., στην κοινότητα των 28 κρατών μελών δεν συνάδει ούτε με την Ιστορία αλλά ούτε και με το λεγόμενο Ευρωπαϊκό  Πολιτισμό.

Προσπερνώντας  την θέληση των λαών  που δεν αποδέχτηκαν με δημοψήφισμα το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα – πρόδρομο της μετατροπής της Ευρώπης σε καθεστώς ομοσπονδίας – προχώρησαν στην Συνθήκη της Λισαβόνας.

Η Συνθήκη της Λισαβόνας  αντικατέστησε το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα  και έγινε η αφετηρία της δημιουργίας μιας νέας Ευρώπης που οδεύει προς μια ομόσπονδη χώρα με κεντρική κυβέρνηση και τοπικά κοινοβούλια που ουσιαστικά θα φροντίζουν να εφαρμόζουν τις εντολές των Βρυξελλών.
Με άλλα λόγια έχει μπει σε εφαρμογή από το 2009, αυτό που περιγράφει, στο πολυσυζητημένο βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο η Ψαρούδα-Μπενάκη κατά την προσφώνηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια.


Πρώτη  χώρα εφαρμογής η Ελλάδα, που «τυχαία» την ίδια στιγμή μπήκε σε οικονομική «κρίση» ,η οποία έφερε τα μνημόνια και την εποπτεία. Ακολούθησαν και τα άλλα PIGS….

ΔΥΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΕΣ ΓΕΛΙΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΑΝ





Σήμερα 5 χρόνια μετά ,η Ευρωπαϊκή Ένωση  παρά τις φιλότιμες προσπάθειες επιβολής του νόμου των  ισχυρών αγορών, βλέπει να αμφισβητούνται οι οντότητες μεγάλων κρατών όπως η Μεγάλη Βρετανία και η Ισπανία. Θεωρώ ότι θα ακολουθήσουν και άλλες.
Η πολιτική του «ζήσε εσύ και άσε τους άλλους να πεθάνουν» μάλλον γυρίζει ως μπούμερανγκ  στους σχεδιαστές της.

Η συνέχεια αναμένεται εξαιρετικά ενδιαφέρουσα.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου