Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

ΤΟ ΑΡΝΑΚΙ ΡΕ ΒΑΡΒΑΡΟΙ;











Στην Ελλάδα το αυτονόητο και η λογική έχουν πάει περίπατο και τη θέση τους την έχουν δώσει σε πρωτοφανείς θεωρίες που κάνουν το άσπρο -μαύρο. Όλα φυσικά έχουν κάποιο σκοπό. Το ξερίζωμα κάθε τι ελληνικού. Από τα πιο μείζονα ως τα πιο ελάσσονα. Από την γλώσσα την οποία ντρέπονται να την μιλούν οι νεοέλληνες αφού την διανθίζουν με δεκάδες αγγλικές λέξεις, μέχρι τα προαιώνια έθιμα αυτού του τόπου.

Σήμερα έπεσε στην αντίληψη μου ένα άρθρο του "μεγάλου Μίκη" σε συγκεκριμένες φυλλάδες αποχαύνωσης, που αναφέρονταν στο πασχαλινό έθιμο του σουβλίσματος του αρνιού του Πάσχα. Μετά την γελοία και ύποπτη ομιλία του στην συγκέντρωση για την ελληνικότητα της Μακεδονίας όπου με δόλιο τρόπο εξίσωσε τους φασίστες με τους αριστερούς , βαφτίζοντας ταυτόχρονα, στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ γνωστούς χουντικούς , κατάφερε να αποπροσανατολίσει τον απλό Έλληνα σε μια συγκέντρωση που ελέγχονταν αποκλειστικά από τον ξένο παράγοντα και που απώτερος σκοπός της δεν ήταν να διαμαρτυρηθεί ο απλός λαός αλλά να ξεφουσκώσει η αγανάκτησή του σε μια απόλυτα ελεγχόμενη συγκέντρωση, ο μεγάλος "χρήσιμος" Μίκης ξανακτυπά. Αυτή τη φορά στην καρδιά της ελληνικής παράδοσης, καταδικάζοντας ως βάρβαρο , ένα έθιμο που τις ρίζες του της έχει στην αρχαιότητα και κατάφερε να επιβιώσει όπως τόσα άλλα φορώντας τον ελληνορθόδοξο, χριστιανικό μανδύα. Ούτε λίγο ούτε πολύ καταδίκασε ως βαρβαρότητα το σούβλισμα του αρνιού ανήμερα την Ανάσταση με το πρόσχημα της σφαγής των αμνών. Λες και το αρνί δεν το παίρνουμε έτοιμο για ψήσιμο όπως το πράττουν καθημερινά εκατομμύρια εκατομμυρίων άνθρωποι που αγοράζουν κρέας ανά τον πλανήτη. Γιατί λοιπόν μπήκε στο στόχαστρο το αρνί του Πάσχα; Για τον απλό λόγο ότι πρόκειται για ένα έθιμο που προέρχεται από τις θυσίες που έκαναν οι αρχαίοι πρόγονοί μας στους αρχαίους Ελληνικούς Θεούς . Τότε στις μεγάλες γιορτές, θυσίαζαν ζώα στους βωμούς και έπειτα τα έψηναν. Επίσης το ίδιο έπρατταν σαράντα μέρες μετά το θάνατο συγγενούς τους στο λεγόμενο μνημόσυνο.Πίστευαν δε,ότι στο γεύμα που δίνεται μετά την ταφή και στη τελετουργία του μνημοσύνου, συμμετέχει και ο ίδιος ο νεκρός. Έψηναν αρνιά σε εστίες, έπιναν κρασί και χόρευαν για να τον τιμήσουν. Για αυτό και εμείς στα "σαράντα" προσφέρουμε τραπέζι με κρέας και κρασί. Όταν ήρθε η λαίλαπα του χριστιανισμού που σαρωσε όπως ο Αλάριχος την αρχαία Ελλάδα, οι Έλληνες υπέστησαν ένα μεγάλο διωγμό ,που σήμερα θα τον ονομάζαμε γενοκτονία. Παρόλα αυτά, κατάφεραν να επιβιώσουν και παράλληλα να διασώσουν κάποιες από τις πανάρχαιες Παραδόσεις τους. Μια τέτοια περίπτωση είναι και η διατήρηση των προαναφερόμενων εθίμων που τα προσάρμοσαν και τα κάλυψαν κάτω από το μανδύα της νέας θρησκείας που τους επιβλήθηκε με τη βία για καθαρά γεωπολιτικούς  λόγους. Έτσι χρησιμοποίησαν το εβραϊκό Πάσχα και τις τελετουργίες του (τη θυσία του αμνού)για να προσαρμόσουν πάνω του, τα δικά τους ήθη και έθιμα. 
Σήμερα αγαπητοί φίλοι και φίλες ο Ελληνικός  λαός  έχει ξαναμπεί στο στόχαστρο για τα πολιτιστικά και θρησκευτικά του χαρακτηριστικά πάλι για γεωπολιτικούς λόγους. Ο ξένος παράγοντας, δηλ. η μοναδική υπερδύναμη του πλανήτη  ενδιαφέρεται να αποκτήσει τον απόλυτο έλεγχο της Ευρασίας. Για την Ευρώπη έχει διαλέξει ως "χωροφύλακες" τους Γερμανούς και τους Γάλλους. Ως αντάλλαγμα των υπηρεσιών τους, τους έδωσε τη νομισματική ένωση με ένα νόμισμα φτιαγμένο και ραμμένο στα μέτρα της Γερμανικής Οικονομίας (της Αμερικανο -Γερμανικής ακριβέστερα αφού η Γερμανία θα ήταν ακόμα οικόπεδο αν δεν είχαν επενδυθεί τεράστια ποσά από αμερικανικά κεφάλαια).Επίσης συμφώνησε να κυριαρχήσει στην Ευρωπαϊκή ήπειρο η Φραγκοκρατία. Άρα οτι δεν έχει σχέση με τους Φράγκους θα πρέπει να εκλείψει. Για αυτό υπάρχει μια λυσσασμένη πολεμική εναντίον των Σλάβων,του Ορθόδοξου Χριστιανικού Δόγματος και φυσικά του Ελληνικού πολιτισμού. Με άλλα λόγια να αναβιώσει η Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία του Γερμανικού έθνους,που ίδρυσε το 800μ.Χ. ο Καρλομάγνος. Με άλλα λόγια ένας νέος Μεσαίωνας ανατέλλει στην Ευρώπη. Τηρουμένων των αναλογιών οτι έχει να κάνει με τον Ελληνισμό είναι και πάλι υπό διωγμό για καθαρά γεωπολιτικά συμφέροντα. Η Ελλάδα δεν περιλαμβάνεται στην Δ. Ευρώπη. Εχει αποβληθεί εδώ και τρεις δεκαετίες. Σήμερα δεν σφάζουν ούτε βάζουν ορδές ρασοφόρων να καταστρέψουν τα μνημεία και να τσακίσουν τα αγάλματα. Να διαλύσουν την συλλογική μνήμη ενός λαού.Σήμερα , φροντίζουν να κατασκευάσουν διάφορα "σύμβολα-ιερές αγελάδες" που τους έχουν προσδώσει τόση αίγλη, ώστε η αμφισβήτηση των προσώπων αυτών, μπορεί να χαρακτηριστεί ιεροσυλία. Αυτά λοιπόν τα "σύμβολα" περνούν τα μηνύματα και τους σχεδιασμούς των αφεντάδων τους στον απλό και ανυποψίαστο λαό.  Τελευταία δε, πέραν των "συμβόλων",χρησιμοποιούν και ένα νέο "φρούτο", τις λεγόμενες ΜΚΟ. Λέτε να δούμε να ιδρύεται καμιά ΜΚΟ για τα σφάγια του Πάσχα; Ποιος ξέρει...

Προς το παρόν διαβάστε το δημοσίευμα για τη βαρβαρότητα του εθίμου εδώ:

http://www.lifo.gr/now/greece/186440/mikis-theodorakis-gia-soyvlisma-arnioy-na-stamatisei-ayto-to-varvaro-ethimo



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου