Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

ΚΟΙΜΑΣΑΙ ΗΣΥΧΟΣ ΔΕΣΠΟΤΑ;












Ο  Οικουμενικός Πατριάρχης Κων/πολης,  όταν ξεκινούσε η εισβολή του τουρκικού στρατού στη Βόρεια Συρία, έστειλε μια επιστολή στήριξης στον ηγέτη των Τούρκων Ερντογάν. Πολλοί εδώ στην  Ελλάδα εξεπλάγησαν και νόμισαν ότι ήταν φάρσα. Θα σας θυμίσω το απόσπασμα της επιστολής που δημοσιεύθηκε στις 26/1/2018 στην Καθημερινή:
«Ως παράδοση της εκκλησίας μας, προσευχόμαστε πάντα για το κράτος μας(*), την υγεία των  ηγετών μας και την ευτυχία και καλοδαιμονία του λαού μας(*). Δεν έχουμε ξεχάσει τους εκατοντάδες που έχουν εκτοπισθεί εξαιτίας των συγκρούσεων στη νότια γειτονιά μας, και ειδικά στη Συρία»λέει ο Οικουμενικός Πατριάρχης προσθέτοντας ότι η εκκλησία προσεύχεται στο Θεό για να αποκατασταθεί η ειρήνη στη Συρία.

«Είναι επιθυμία της κοινότητάς μας, το έθνος μας (*)να αναπτυχθεί τάχιστα σε ένα περιβάλλον εμπιστοσύνης, με το τέλος αυτής της αρρώστιας που είναι ο τρόμος, ο οποίος έχει επηρεάσει  όλους τους πολίτες μας, αλλά κυρίως τους Κούρδους πολίτες που ζουν στα νοτιοανατολικά της Τουρκίας», αναφέρει επίσης ο κ. Βαρθολομαίος, η επιστολή του οποίου καταλήγει:
«Η αποφασιστική στάση του Προέδρου Ερντογάν που απαγορεύει αυστηρά το συσχετισμό μίας θρησκείας με την τρομοκρατία, αντικατοπτρίζεται στην παγκόσμια κοινή γνώμη (...) Προσευχόμαστε ότι εσείς και οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις θα καταφέρουν επιτυχία και η 'Επιχείρηση Κλάδος Ελαίας' θα φέρει ειρήνη στην περιοχή όπως το όνομά της υπόσχεται».

Την Κυριακή 18/3 οι Τούρκοι μαζί με τους συμμάχους τους ισλαμιστές μπήκαν στην Αφρίν. Προτείτερα είχαν βομβαρδίσει ένα νοσοκομείο και είχαν σκοτώσει αμάχους, είχαν εξωλοθρέψει κομβόι 300 αυτοκινήτων που μετέφερε επίσης αμάχους είχαν κτυπήσει κατοικιμένες περιοχές της Αφρίν. Οι πρώτες σοκαριστικές φωτογραφίες έχουν αρχίσει να κάνουν το γύρω του διαδικτύου. Πολλοί μιλούν για σφαγή αμάχων, εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας και Γενοκτονία. Βλέποντας τις φωτογραφίες με τα νεκρά νήπια δεν έχω λόγια να περιγράψω αυτό που αισθάνομαι. 
Εύχομαι μόνο, το αίμα των αθώων παιδιών να γίνει ποτάμι και να πνίξει τους θύτες και όσους τους στήριξαν ηθικά. 







(*) ο Πατριάρχης έχει τουρκική υπηκοότητα και έχει υπηρετήσει ως έφεδρος αξιωματικός του Τουρκικού στρατού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου