Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

ΟΠΟΙΟΣ ΧΑΡΙΣΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΗΣ













Φαίνεται ότι πλησιάζει η αποφράδα ώρα που οι εδώ κυβερνώντες κάτω από την πίεση των Αμερικανών, θα προσπαθήσουν να δώσουν το όνομα της Μακεδονίας στους Σλάβους των Σκοπίων, μιας περιοχής που στην αρχαιότητα λέγονταν Παιονία. Η παράδοση του ονόματος (που συνεπάγεται και παραχώρηση ελληνικού εδάφους)ΕΡΉΜΗΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ είναι ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΊΑ  (Π.Κ. αρθρα 134,134α,134β,135, Αρθρο 1 του Συντάγματος της Ελλάδος.)

 Οι Σκοπιανοί με τις πλάτες των Αμερικανών έχουν αποθρασυνθεί και είναι αδιάλλακτοι εμμένοντας στις θέσεις τους. Ουσιαστικά δεν δέχονται κανένα διάλογο με την Ελλάδα και επιμένουν στην "μακεδονική" καταγωγή τους και στον αλυτρωτισμό που εμπεριέχεται στο Σύνταγμά τους. Είναι τόσο ηλίθιοι που δεν καταλαβαίνουν ότι είναι ένα αναλώσιμο πιόνι στην γεωπολιτική σκακιέρα των Αμερικανών. Σε αυτό το σημείο θα κάνω μια πρόβλεψη. Αν τελικά κερδίσουν το όνομα  Μακεδονία σε πολύ μικρό διάστημα θα διαλυθούν και μια νέα κρατική οντότητα θα δημιουργηθεί που θα περιλαμβάνει όλη την Μακεδονία, τα Σκόπια και ίσως ένα μικρό μέρος της Αλβανίας και της Βουλγαρίας με πρωτεύουσα την Θεσσαλονίκη. Δηλαδή τα σύνορα θα αλλάξουν δραματικά και η Ελλάδα θα συρρικνωθεί. Μπορεί να ακούγεται τρελό σαν σενάριο. Είναι όμως; Δεν έχω ούτε μαντικές ικανότητες αλλά ούτε τρελάθηκα. Μελετώ όμως προσεκτικά. Από αυτή την μελέτη και έρευνα προέρχεται αυτή η πρόβλεψη. 
Θα παρουσιάσω λοιπόν ένα σημαντικό τεκμήριο που επαληθεύει τα παραπάνω. Άλλο ένα είχα παρουσιάσει πριν 17 μέρες αλλά μάλλον πέρασε απαρατήρητο από τους περισσότερους.
Επανέρχομαι λοιπόν σήμερα με μια επιστολή που στάλθηκε στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα το 2009. Η επιστολή αυτή συντάχθηκε και υπογράφτηκε από 200 αρχικά,καθηγητές Πανεπιστημίων της Αμερικής και της Ευρώπης. Σήμερα οι υπογράφοντες την επιστολή έχουν φτάσει στους 371. Μέσα από την επιστολή αυτή οι έγκριτοι καθηγητές εξηγούν στον Πρόεδρο ότι η αναγνώριση των Σκοπίων με το όνομα Μακεδονία είναι ανιστόρητη και υποκρύπτει εδαφικές διεκδικήσεις σε βάρος της Ελλάδας. Παραθέτω την επιστολή και την λίστα των Πανεπιστημιακών,στα αγγλικά όπως αυτή είναι αναρτημένη στο ιστότοπο ancient-scholars@macedonia-evidence.org
Αλλά και στα Ελληνικά. Συγχωρέστε με για τυχόν μικρά μεταφραστικά λάθη που όμως δεν αλλοιώνουν το νόημα.


Προς τον Αξιότιμο Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα
Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής
ΛευκόςΟίκος
1600 Pennsylvania Avenue, NW
Washington, DC 20500


Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε

Εμείς, οι υπογράφοντες Πανεπιστημιακοί της Ελληνο-ρωμαϊκής αρχαιότητας, ζητούμε με σεβασμό να παρεμβαίνετε για να καθαρίσετε μερικά από τα ιστορικά συντρίμμια που έμειναν  από την προηγούμενη κυβέρνηση των ΗΠΑ. στη νοτιοανατολική Ευρώπη.


            Στις 4 Νοεμβρίου 2004, δύο μέρες μετά την επανεκλογή του προέδρου Τζωρτζ Μπους, η κυβέρνησή του αναγνώρισε μονομερώς την «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Η ενέργεια αυτή όχι μόνο απάλειψε το γεωγραφικό και ιστορικό γεγονός, αλλά εξαπέλυσε επίσης μια επικίνδυνη επιδημία ιστορικού ρεβιζιονισμού (αναθεώρησης), του οποίου το πιο προφανές σύμπτωμα είναι η υπεξαίρεση από την κυβέρνηση στα Σκόπια των πιο διάσημου των Μακεδόνων, του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

            Πιστεύουμε ότι αυτή η ανοησία έχει πάει πολύ μακριά και ότι οι Η.Π.Α. δεν έχουν καμία δουλειά να  υποστηρίζει την υπονόμευση της ιστορίας. Ας επανεξετάσουμε τα γεγονότα. (Η τεκμηρίωση για αυτά τα γεγονότα [εδώ με έντονη γραφή] μπορεί να βρεθεί επισυναπτόμενη και στη διεύθυνση: http://macedonia-evidence.org/documentation.html)

            Η εν λόγω γη, με τη σύγχρονη πρωτεύουσα της τα Σκόπια, ονομαζόταν στην αρχαιότητα Παιόνια . Το όρος Βάρνος και τοόρος Ορβηλος (που σήμερα αποτελούν τα βόρεια όρια της Ελλάδας) αποτελούν φυσικό φραγμό που χωρίζει και χωρίζει τη Μακεδονία από τον βόρειο γείτονά της. Η μόνη πραγματική σύνδεση είναι κατά μήκος του ποταμού Αξιού / Βαρδάρη και ακόμη και αυτή η κοιλάδα "δεν αποτελεί γραμμή επικοινωνίας διότι χωρίζεται από φαράγγια".

            Ενώ είναι αλήθεια ότι οι Παίονες υποτάχθηκαν από τον Φίλιππο Β ', πατέρα του Αλεξάνδρου, το 358 π.Χ., δεν ήταν Μακεδόνες και δεν κατοικούσαν στη Μακεδονία. Ομοίως, για παράδειγμα, οι Αιγύπτιοι, οι οποίοι υποτάχθηκαν από τον Αλέξανδρο, μπορεί να είχαν κυριαρχηθεί από Μακεδόνες, συμπεριλαμβανομένης της περίφημης Κλεοπάτρας, αλλά δεν ήταν ποτέ οι ίδιοι οι Μακεδόνες και η Αιγύπτου δεν ονομαζόταν ποτέ Μακεδονία.

            Αντίθετα, η Μακεδονία και οι Μακεδόνες Έλληνες έχουν βρεθεί για τουλάχιστον 2.500 χρόνια ακριβώς εκεί που είναι η σύγχρονη ελληνική επαρχία της Μακεδονίας. Ακριβώς η ίδια αυτή σχέση ισχύει και για την Αττική και τους Αθηναίους Έλληνες, τους Άργους και τους Αργείους Έλληνες, την Κόρινθο και τους Κορινθίους Έλληνες κλπ.

            Δεν καταλαβαίνουμε πώς οι σύγχρονοι κάτοικοι της αρχαίας Παιονίας, που μιλάνε σλαβικά - μια γλώσσα που εισήχθη στα Βαλκάνια για μια χιλιετία μετά τον θάνατο του Αλεξάνδρου - μπορούν να τον διεκδικούν ως τον εθνικό τους ήρωα. Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν διεξοδικά και αναμφισβήτητα Έλληνας. Ο προ-προπαππούς του, Αλέξανδρος Α, αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες όπου η συμμετοχή περιοριζόταν στους Έλληνες.

            Ακόμη και πριν από τον Αλέξανδρο Α ', οι Μακεδόνες ανίχνευσαν την καταγωγή τους στο Άργος και πολλοί από τους βασιλείς τους χρησιμοποίησαν το κεφάλι του Ηρακλή - τον απόλυτα Έλληνα ήρωα - στα νομίσματά τους.

            Ο Ευριπίδης - που πέθανε και θάφτηκε στη Μακεδονία - έγραψε το έργο του ,Αρχέλαος προς τιμήν του θείου του Αλέξανδρου, στα Ελληνικά. Ενώ στη Μακεδονία, ο Ευριπίδης έγραψε επίσης τις Βάκχες, και πάλι στα ελληνικά. Πιθανώς το μακεδονικό ακροατήριο θα μπορούσε να καταλάβει τι έγραψε και τι άκουσε.

            Ο πατέρας του Αλεξάνδρου, ο Φίλιππος, κέρδισε πολλές ιππικές νίκες στην Ολυμπία και τους Δελφούς, τους δύο πιο Ελληνικά από όλα τα ιερά της αρχαίας Ελλάδας, όπου δεν επιτρέπονταν στους μη Έλληνες να αγωνιστούν. Ακόμη πιο σημαντικό, ο Φίλιππος διορίστηκε για να διεξαγάγει τους Πυθικούς Αγώνες στους Δελφούς το 346 π.Χ. Με άλλα λόγια, ο πατέρας του Αλεξάνδρου και οι πρόγονοί του ήταν απόλυτα Έλληνες. Η ελληνική γλώσσα ήταν η γλώσσα που χρησιμοποίησε ο Δημοσθένης και η αντιπροσωπεία των Αθηναίων, όταν επισκέφθηκαν τον Φίλιππο, επίσης το 346 π.Χ.

            Ένας άλλος βόρειος Έλληνας, ο Αριστοτέλης, πήγε για σπουδές για σχεδόν 20 χρόνια στην Ακαδημία του Πλάτωνα. Ο Αριστοτέλης επέστρεψε στη Μακεδονία και έγινε δάσκαλος του Αλέξανδρου Γ '. Χρησιμοποιούσαν την ελληνική γλώσσα στην σχολή τους, η οποία μπορεί ακόμα σήμερα να την δει κοντά στη Νάουσα της Μακεδονίας.

            Ο Αλέξανδρος μετέφερε μαζί του όλες τις κατακτήσεις του (εννοούν τις εκστρατείες) την έκδοση του Αριστοτέλη ,της Ιλιάδας του Ομήρου. Ο Αλέξανδρος διέδωσε επίσης την ελληνική γλώσσα και τον πολιτισμό σε όλη την αυτοκρατορία του, ιδρύοντας πόλεις και εγκαθιδρύοντας κέντρα μάθησης. Ως εκ τούτου, οι επιγραφές σχετικές με  τυπικά ελληνικά ιδρύματα όπως το γυμνάσιο, βρίσκονται τόσο μακριά  όσο το Αφγανιστάν. Είναι γραμμένες στα Ελληνικά.

           Προκύπτουν λοιπόν, οι ερωτήσεις: Γιατί ήταν η ελληνική η γλώσσα lingua franca σε όλη την αυτοκρατορία του Αλεξάνδρου αν ήταν «Μακεδόνας»; Γιατί η Καινή Διαθήκη, για παράδειγμα, γράφτηκε στα ελληνικά;

          Οι απαντήσεις είναι σαφείς: Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Έλληνας, και όχι Σλάβος.Οι Σλάβοι και η γλώσσα τους δεν σχετίζονταν με τον Αλέξανδρο ή την πατρίδα του παρά 1000 χρόνια αργότερα. Αυτό μας φέρνει πίσω στη γεωγραφική περιοχή που είναι γνωστή στην αρχαιότητα, ως  Παιονία. Γιατί οι άνθρωποι που ζουν εκεί τώρα αποκαλούν τους εαυτούς τους Μακεδόνες και τη χώρα τους τη Μακεδονία; Γιατί θα έπρεπε να απαγάγουν μια εντελώς ελληνική μορφή και να τον κάνουν  εθνικό τους ήρωα;

            Οι αρχαίοι Παίονες μπορεί να ήταν  ή να μην ήταν Έλληνες, αλλά σίγουρα έγιναν Έλληνίζοντες και  δεν ήταν ποτέ Σλάβοι. Δεν ήταν και Μακεδόνες. Η αρχαία Παιονία ήταν μέρος της Μακεδονικής Αυτοκρατορίας. Ήταν η Ιωνία και η Συρία και η Παλαιστίνη και η Αίγυπτος και η Μεσοποτάμια
Οι παραδόσεις της αρχαίας Παιονίας θα μπορούσαν να υιοθετηθούν από τους σημερινούς κατοίκους αυτής της γεωγραφικής περιοχής με σημαντική αιτιολόγηση. Αλλά η επέκταση του γεωγραφικού όρου "Μακεδονία" για να καλύψει τη νότια Γιουγκοσλαβία δεν μπορεί. Ακόμη και στα τέλη του 19ου αιώνα, αυτή η κακή χρήση συνεπάγεται μη υγιείς εδαφικές βλέψεις.

Το ίδιο κίνητρο μπορεί να δει κανείς στους σχολικούς χάρτες που δείχνουν την ψευδο-μεγάλη Μακεδονία, που εκτείνεται από τα Σκόπια μέχρι το Όρος ΄Ολυμπος και επισημαίνονται στα σλαβικά. Ο ίδιος χάρτης και οι ισχυρισμοί του είναι σε ημερολόγια, αυτοκόλλητα προφυλακτήρων αυτοκινήτων, χαρτονομίσματα κ.λπ. που κυκλοφορούν στο νέο κράτος από τότε που δήλωσε την ανεξαρτησία του από τη Γιουγκοσλαβία το 1991. Γιατί ένα νέο φτωχό περίκλειστο κράτος, να κάνει μαι τέτοια ιστορική  ανοησία; Γιατί  να χλευάζει ξεδιάντροπα  κοροϊδευόταν και να προκαλεί τη γείτονα χώρα;

Ωστόσο, ο χαρακτηρισμός μιας τέτοιας συμπεριφοράς δεν έχει τη ισχύ της ιστορικής ακρίβειας ούτε της σταθερότητα στα Βαλκάνια. Είναι λυπηρό το γεγονός ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής έχουν υποθάλψει και ενθαρρύνει μια τέτοια συμπεριφορά.


 Σας καλούμε, κύριε Πρόεδρε, να βοηθήσετε την κυβέρνηση των Σκοπίων - με όποιον τρόπο  θεωρείτε κατάλληλο - να καταλάβει ότι δεν μπορεί να οικοδομήσει μια εθνική ταυτότητα εις βάρος της ιστορικής αλήθειας. Η κοινή μας διεθνής κοινωνία δεν μπορεί να επιβιώσει όταν αγνοείται η ιστορία, πολύ λιγότερο δε, όταν η ιστορία κατασκευάζεται.


Με εκτίμηση 

(ακολουθούν τα ονόματα ,οι τίτλοι, και τα Πανεπιστήμια στα οποία διδάσκουν οι υπογράφοντες καθηγητές)





















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου