Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ ΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΑΠΡΟΣΜΕΝΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ





Zvonimir Boban από τον αγώνα Δυναμό Ζάγκρεμπ -Ερυθρός Αστέρας







Χθες γίναμε μάρτυρες ενός πρωτοφανούς γεγονότος που συνέβη στα πλαίσια ενός ποδοσφαιρικού αγώνα. Ο ιδιοκτήτης της ομάδας του ΠΑΟΚ εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο συνοδεία μπράβων για να διακόψει το παιγνίδι διαμαρτυρόμενος για μια απόφαση του διαιτητή που αδικούσε την ομάδα του. Το γεγονός δεν θα αποτελούσε έκπληξη αν ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ  δεν οπλοφορούσε.
Το περιστατικό θα με  άφηνε αδιάφορο αφού έχω πάψει να ασχολούμαι με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο χρόνια τώρα όταν αυτό έγινε άντρο τύπων που έχουν κατηγορηθεί για κακουργήματα και άλλες ποινικές πράξεις. 
Ο λόγος λοιπόν που γράφω αυτές τις γραμμές είναι γιατί έχω την αίσθηση ότι ο συγκεκριμένος αγώνας μπορεί να αποτελέσει την θρυαλλίδα άλλων εξελίξεων που δεν θα έχουν να κάνουν σε τίποτα με το ποδόσφαιρο. Η ομάδα του ΠΑΟΚ έχει ίσως τους πιο φανατικούς οπαδούς στην Ελλάδα και πολλές φορές έχουν κάνει μεγάλο κακό με τον φανατισμό τους στην μεγάλη τους αγάπη. Ο ενθουσιασμός και ο φανατισμός είναι δυο παράγοντες που εξοβελίζουν την λογική και την ψυχραιμία. Εύκολα η οργή που ενδεχομένως δημιουργηθεί από κάποια τιμωρία της ομάδας μπορεί να οδηγηθεί από έμπειρους "οδηγούς" σε λάθος δρόμους. Επίσης σε αυτό το σημείο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο ΠΑΟΚ είναι  η ομάδα σύμβολο όχι μόνο της Θεσσαλονίκης αλλά ολόκληρης της Β. Ελλάδας και πιο συγκεκριμένα της Μακεδονίας. Μιας περιοχής που οι Αμερικανοί ενδιαφέρονται όχι απλά εμπορικά αλλά στρατηγικά. Επίσης είναι μια περιοχή όπου οι Αμερικανοί δεν θέλουν να υπάρχει για κανένα λόγο ρωσική παρουσία και μάλιστα εργάζονται προς αυτή την κατεύθυνση.
[Επιτρέψτε μου να σας ρωτήσω αυτό. Καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον σχετικά με την οικονομική επιρροή της Ρωσίας από την πλευρά σας. Είναι όντως έτσι;
- Θα το έθετα ως εξής: Πιστεύουμε ότι η ελληνική οικονομική ανάπτυξη ωφελείται από τη συμμετοχή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Από την ισχυρή ρυθμιστική επιτροπεία και τον υψηλό βαθμός διαφάνειας. Κάποιες ρωσικές επενδύσεις δεν πληρούν αυτά τα χαρακτηριστικά. 

(- Επομένως υπονοείτε ότι τα χρήματα δεν είναι καθαρά. Τι υπονοείτε; Και επιτρέψτε μου να προσθέσω αυτό: Γι’ αυτούς που διαβάζουν ανάμεσα στις γραμμές, αναγνωρίζουν τον κ. Σαββίδη πίσω από τις λέξεις. Είστε έτοιμος να τον κατονομάσετε;
- Όχι. Ξανά, πιστεύω ότι αυτή η ερώτηση… δεν είναι θέμα προσώπων. Δεν είναι θέμα ατόμων. Είναι θέμα αρχών. Και πώς θα ενισχύσεις με τον καλύτερο τρόπο τα ευρωπαϊκά πρότυπα, τους ευρωπαϊκούς κανόνες, που έχουν βοηθήσει την Ελλάδα, που έχουν βοηθήσει τις επενδύσεις και διασφαλίζουν ότι δεν θα υπάρξουν πισωγυρίσματα από αυτά τα πρότυπα, ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης που βίωσε η Ελλάδα την περασμένη δεκαετία. ]

(Απόσπασμα από την συνέντευξη του Αμερικανού Πρέσβη στην Σία Κοσιώνη)

Ήδη σήμερα το πρωί ο γνωστός δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ έπιασε δουλειά. Παρατηρείστε στο βίντεο που ακολουθεί τι λέει από το 4:21 και μετά.


Επίσης το περιστατικό αποτελεί πρώτη είδηση στα ΜΜΕ. Η προκλητικότητα της Τουρκίας έχει σιγά σιγά έρθει σε δεύτερη μοίρα, η αιχμαλωσία των στρατιωτών για 12η μέρα τείνει να ξεχαστεί κλπ. Τώρα το γεγονός που θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον των διαμορφωτών της κοινής γνώμης είναι ο ...ΠΑΟΚ και ο Ιβάν Σαββίδης. 
Από ότι διαβάζω ο Σαββίδης αναζητείται από την Αστυνομία κατ΄εντολή του εισαγγελέα. Η αποδόμηση μόλις άρχισε; Σε τι άλλο μπορεί να εξελιχθεί το περιστατικό και που μπορεί να οδηγήσει;
Νομίζω θα το δούμε  σύντομα.

υ.γ. η φωτογραφία στην κορφή είναι από τον ποδοσφαιρικό αγώνα που έγινε η αφορμή να ξεκινήσει ο πόλεμος μεταξύ Κροατίας και Σερβίας που εξελίχθηκε σε εμφύλιο και έφερε την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου