Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Μ. ΚΩΣΤΑΡΑΚΟΣ: ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ! ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΝΟΤΗΤΑ & ΟΜΟΨΥΧΙΑ





Image result for κωσταράκος





Την  Δευτέρα 19 Μαρτίου, σε εκδήλωση της Σχολής Γονέων Κατερίνης ,μίλησε ο στρατηγός κ. Μιχαήλ Κωσταράκος, πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες με θέμα:
«Η Ασφάλεια και η Άμυνα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
  
Ο στρατηγός  Μ. Κωσταράκος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του πήρε την ευκαιρία και μίλησε και για την κρίση με την Τουρκία. Οποίος γνωρίζει την πορεία της επαγγελματικής καριέρας του στρατηγού καταλαβαίνει τη σοβαρότητα των όσων είπε.


Ο στρατηγός λοιπόν είπε ωμές αλήθειες και περιέγραψε μια πραγματικότητα που δεν είναι καθόλου ευχάριστη και η οποία έρχεται προς το μέρος μας με ταχύτητα. Προσωπικά εκτιμώ οτι είναι  παραπάνω από χρήσιμο να παρακολουθήσετε με μεγάλη προσοχή την ομιλία του όπως καταγράφτηκε σε ένα βίντεο  το οποίο και αναρτώ. 




Επιγραμματικά τόνισε τα εξής:

• Δεν υπάρχει Ευρωστρατός και ούτε θα έρθει να μας βοηθήσει. Μην περιμένετε να έρθει. Μόνοι μας θα αμυνθούμε.Επίσης το ΝΑΤΟ σε διένεξη μεταξύ δυο ισότιμων μελών έχει ουδέτερο ρόλο και περιορίζεται σε προφορικές δηλωσεις και νουθεσίες. Σε πόλεμο δεν πρόκειται να έρθει κανείς να πολεμήσει για εμάς. Είμαστε μόνοι μας.
• Η Κρίση δεν τελείωσε…εξελίσσεται…θα γίνουν και άλλα επεισόδια. ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ Ενότητα και Ομοψυχία.
• Η Ευρώπη είναι η οικογένεια μας. Δεν έχουμε που αλλού να πάμε!
• Η κοσμική δυτικόστροφη Τουρκία άλλαξε μετά το πραξικόπημα της 15-7-2016. Έγινε Ισλαμική & Εθνικιστική χώρα. Η Τουρκία είναι έτοιμη για γενοκτονία.
• Χρειάζεται επιφυλακή και Ετοιμότητα έναντι της Τουρκίας.

Το βίντεο τελειώνει με ένα οργισμένο σχόλιο από κάποια ακροάτρια. Απαντώντας ο στρατηγός Κωσταράκος γίνεται ακόμα πιο ξεκάθαρος υποστηρίζοντας ότι κατά τη διάρκεια της ομιλίας του δεν έριξε καμιά ευθύνη σε κανέναν και ότι ο στρατός παρέχει στην εκλεγμένη από το λαό κυβέρνηση επιλογές. Τις επιλογές αυτές τις παρέχει ΕΠΙΣΗΜΑ γιατί κάποιος, αν χάσουμε (εννοεί σε πόλεμο) ΘΑ ΚΡΕΜΑΣΤΕΙ. Αυτοί που έχουν την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας λαμβάνουν τα μέτρα τους πάνω σ΄αυτό. Λαμβάνουν τις απαραίτητες ενέργειες.Αυτοί που είναι στην διακυβέρνηση έχουν ψηφιστεί από όλους μας. Δεν είναι περήφανος για την σύλληψη και φυλάκιση των δυο στρατιωτικών και ξανατόνισε ότι τελείωσε ο κατευνασμός Κατά την προσωπική του γνώμη πρέπει να σταματήσουν όλες οι συζητήσεις γειτονίας,πλησιάσματος και καλής συμπεριφοράς.Θα πρέπει να γίνουν σοβαρές ενέργειες όμοιες με αυτές που έπραξαν οι Τούρκοι. Δηλ. όποιος παραβιάσει τα ελληνικά σύνορα,πχ τουρκος ψαράς, στρατιώτης κλπ θα πρέπει να συλλαμβάνεται και να ακολουθείτε η ίδια διαδικασία με αυτή που ακολουθούν οι Τούρκοι με τους δυο στρατιωτικούς.
  
Παρακολουθείστε μεταξύ άλλων το σημείο της ομιλίας από το 31:00- 42:00 και στο 1:15:50 μέχρι το τέλος.

ΑΝΑΝΕΩΣΗ 13:30.

Το βίντεο που είχε αναρτηθεί στο facebook  με την ομιλία του στρατηγού ΚΑΤΕΒΗΚΕ, μάλλον από τον διαχειριστή της σελίδας στο facebook.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου