Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

ΤΑ 26 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ΠΟΥ ΤΑΡΑΞΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ





Image result for zapruder film frames




Λέγεται ότι είναι τα 26 σημαντικότερα δευτερόλεπτα φιλμ που γυρίστηκαν ποτέ είναι αυτά που κατέγραψε ένας μόδιστρος στο Ντάλας του Τέξας και περιγράφουν με τρομακτική λεπτομέρεια τη δολοφονία του Προέδρου των ΗΠΑ John F.Kennedy.
O Αβραάμ Ζαπρούντερ,ήταν ένας μετανάστης από τη Ρωσία που εργαζόταν  ως μόδιστρος και είχε σαν αγαπημένο του χόμπι να κινηματογραφεί όλα όσα ζούσε.
Την 22α Νοεμβρίου του 1963 είχε βγει στο δρόμο περιμένοντας και ο ίδιος τον πρόεδρο των ΗΠΑ κρατώντας στα χέρια του την 8 χιλιοστών κάμερα του. Μερικές στιγμές αργότερα και ο ίδιος θα γινόταν κομμάτι της αμερικάνικης ιστορίας.

 "Ήταν τα μάτια για την Αμερική  εκείνη τη φρικτή ημέρα», όπως εύστοχα δήλωσε ο ανταποκριτής Ιαν Κρόφορντ.


Η κυβέρνηση πήρε τα αντίγραφα του φιλμ, αλλά άφησε στον Ζαπρούντερ το πρωτότυπο. Το φιλμ έμεινε στο σκοτάδι για 12 χρόνια, όπου το 1975 ο δημοσιογράφος Geraldo Rivera  είδε μια ανεπίσημη κόπια και την χαρακτήρισε "το πιο τρομακτικό πράγμα που έχω δει ποτέ σε ταινία". 

Το φιλμ του Ζαπρούντερ, διαρκεί μόλις 26,6 δευτερόλεπτα και μετρά 486 έγχρωμα καρέ, χωρίς ήχο. Το καρέ 313 είναι εκείνο που καταγράφει τη σφαίρα να διαπερνά το κρανίο του Αμερικανού προέδρου, προκαλώντας δέος αλλά και μεγάλες ανατροπές ως προς το επίσημο πόρισμα για την δολοφονία.
Ακόμα και ο πιο αδαής αντιλαμβάνεται ότι ο Πρόεδρος δέχεται την μοιραία βολή από μπροστά και όχι από πίσω όπως αναφέρει το επίσημο πόρισμα.
Επίσης υπάρχει και κάτι άλλο που είναι τόσο εξώφθαλμα αντιληπτό ώστε να εγείρει ερωτηματικά ως προς τη γνησιότητα του φιλμ. Στα επίμαχα καρέ 312-330 όπου ο Κένεντι δέχεται τη μοιραία βολή, φαίνεται ότι πυροβολείται σχεδόν εξ΄επαφής.

Δείτε τα παρακάτω βίντεο με το ιστορικό φίλμ:
https://youtu.be/P74Q2NUBmGk

https://youtu.be/kq1PbgeBoQ4

το φίλμ με ZOOM :

https://youtu.be/eqzJQE8LYrQ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου